cocoo24 Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 Panwie, orientujecie się, czy jest opisane gdzieś dołożenie prawego IC od bexa lub 2.5 do awx? montował ktos to do awx?
Adioss Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Orientuje się ktoś gdzie dokładnie jest mocowana pompa sai w BEX? Będę wrzucał drugi IC z BEX do BFB i chciałbym zostawić SAI i dać ja w to miejsce gdzie jest oryginalnie w bex'ie, mam kompletna pompę SAI wraz z wężami i stelażem od BEX'a Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Dominik93 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Adioss czy mógłbyś porobić fotki montażu drugiego icka?
ganjaq Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Halo - czy mi się wydaje czy w tym temacie są zdjęcia miejsca montażu pompy sai jak i zarówno tutek ze zdjęciami z montażu
krzysiekvtec Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2016 W bex pewnie inna łapa jest i starcza na obie rzeczy
Adioss Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Co do tej pompy(wtórna pompa pneumatyczna), którą autor wątku odłączył to jest jakieś inne mocowanie do BEX'a i wtedy nie trzeba jej upychać a zamontować tak jak fabryka dała W tym miejscu jest coś takiego w bfb Rozumiem ze mam to wywalić? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
bongod Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Wywal śmiało --------------------------------------------OOOO------------------------------------------
Adioss Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 No bo właśnie jestem na etapie zakładania drugiego IC Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
bongod Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Ciekawe jak szybko przejdziesz na fmic mi to chyba pół roku zajęło ale śmiało do 230 kucy daje rade, więc jak więcej nie masz w planach to śmiało montuj --------------------------------------------OOOO------------------------------------------
Adioss Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Aby 2'ka z przodu była i będzie git Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka IC'ek zamontowany. Czy powinienem poczuć jakąś różnice? Bo teraz jakoś dół zesłabł i ciągnie tak dopiero od 4tys. I się zastanawiam czy jakaś nieszczelnoś może czy tak ma być? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
bongod Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Coś zpier.......ś mi chyba z 10 g więcej wypluło --------------------------------------------OOOO------------------------------------------
Adioss Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 Juz odmulony coś przepływka waliła w h*ja. Przemylem ją i chodzi narazie :F Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
zen8000 Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 A jak z przeszczepem z 2.5 tdiv6 do 1.8t robił ktoś? Jakieś rady? wydukane na T3
grubcio1980 Opublikowano 18 Maja 2016 Opublikowano 18 Maja 2016 Ma ktoś może czujnik do icka od 2.5 tdi b5. Kupiłem icka ale koleś na allegro zrobił mnie w ch.. i przysłał bez. A może jakiś nr . Muszę to czymś zaślepić. A jak z przeszczepem z 2.5 tdiv6 do 1.8t robił ktoś? Jakieś rady? wydukane na T3 Masz 2 strony wcześniej ?. Ja jestem w trakcie. Mam już graty (prawie). I powoli będę kombinował.
keczu Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 Szanowni tunerzy Przymierzam się do drugiego IC - w ferworze walki zakupiłem prawy IC z 3.0 tdi B7 - prawie dobry, ale ma rurki 44,5mm. Zastanawiam się nad takową operacją nad nim - rozgrzać delikatnie wloty opalarką i je poszerzyć do 53mm - jakąś rurką [np po dezodorancie]. Ciekawi mnie tylko, czy Icek nie ma za małego przepływu. Bardzo proszę o komentarze.
audicoman Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 Wszystko się da kwestia umiejętności. A węże masz?
keczu Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Wszystko się da kwestia umiejętności. A węże masz? Na razie jeden - "dolny" kupiłem z ICkiem. I tak będzie poszukiwanie na pobliskich szrotach lub dokupienie na necie. Najbardziej się zastawiam, czy ta mniejsza średnica nie stłumi przepływu. 2016-05-23 Uwaga!!! nie udało mi się choć nas próbę "zmiękczyć" plastiku ICka przy użyciu opalarki - zaczął lekko bąblować ale cały czas był twardy - ze zwiększenia średnicy tym sposobem nici ! Mam też ICka z 2,5tdi B5 - mierzyłem jego objętość i w porównaniu do 3.o TDI jest mniejszy - zgodnie z jego wymiarami. Do podjęcia decyzji muszę posłużyć się pomiarami: z wentylatora od kompa, suszarki i jakiegoś lejka muszę zbudować układ pomiarowy. W dalszym ciągu proszę o rady. Edytowane 23 Maja 2016 przez keczu
Dominik93 Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 Taki prawy Icek do ilu km starcza? Mam w planach 230-250 km i zastanawiam się czy jest sens wstawiać centralnego icka
krzysiekvtec Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Opublikowano 19 Maja 2016 i jeden da rade, pytanie tylko na jak długo ? dwa razy wyprzedzić auto ? 3 razy ? i ic zagotowane moc spadnie w dół na leb... centralny nie dosc ze duzo lepiej chłodzi to i jeszcze sie szybciej wychładza ... ale decyzja nalezy do was jak cos moj komplet Ic 550x230x65 niebawem bedzie na handel 1
Rekomendowane odpowiedzi