sołtys85 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 A moja pani np woli jeździć vectrą niż audi w zimie bo jak mocniej doda gazu to tyłek odjeżdża jak w tylnonapędówce a jak w vectrze doda sie gazu to tylko koła mielą w miejscu i nic specjalnego sie nie dzieje. Może vectra ma w zimę przewagę bo ma stanowczo mniejszą moc ale mimo to sam uważam, że quattro trzeba duzo bardziej uważac niż w przednionapędówce bo d*pą można sciąć słup albo czyjeś ogrodzenie. Za to na parkingu nie ma mocnych wcisnę sie w każdą zaspę jedyną przeszkodą jest niskie zawieszenie i strach żeby osłony silnika nie zostawić a najgorsze już są zmarznięte zwały śniegu i łatwo próg pogiąć albo podłogę. No i zabawa na pustym parkingu to juz inna bajka, jak szaleję sie pod jakimś hipermarketem to BMW i inne szybko sie zbierają bo im wstyd jak nie mogą ruszyć z miejsca a tu rodzinny kombiak robi ich jak chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMON27 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 witam mam pytanie jak sprawuje się i idzie 1.8TURBO z napędem quattro czy ten motor nie jest za mały dzięki z gory za opinię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzeń Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 witam mam pytanie jak sprawuje się i idzie 1.8TURBO z napędem quattro czy ten motor nie jest za mały dzięki z gory za opinię nie jest za mały[br]Dopisany: 30 Styczeń 2010, 22:30_________________________________________________ sam uważam, że quattro trzeba duzo bardziej uważac niż w przednionapędówce bo d*pą można sciąć słup albo czyjeś ogrodzenie. bo nie masz ESP :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMON27 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 bo właśnie chciałem kupic taką wersję super dzięki za opinię bo teraz mam przednio napędówkę 1.8[125KM]i troche słaby dlatego chce 1.8TURBO myślę że będzie odpowiędni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek726 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 czy w QUATTRO lepiej mieć ESP czy nie?? panowie doradźcie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truckmaniac Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 czy w QUATTRO lepiej mieć ESP czy nie?? panowie doradźcie;) Jasne, że dobrze mieć, a szczególnie, jak da się go wyłączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek726 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 czy w QUATTRO lepiej mieć ESP czy nie?? panowie doradźcie;) Jasne, że dobrze mieć, a szczególnie, jak da się go wyłączyć w b5 idzie je wogóle wyłączyć?? bo ja mam zamiar niedługo sprawić sobie maly prezent tzn 116km 6 biegów w Quattro b5 i zastanawiam sie czy szukać wersji z esp tzn ze lepiej zeby miała, nie jezdziłem nigdy z tym a juz wogóle Q i tak sie zastanawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik123 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 lepiej mieć ESP, ale z możliwością wyłączania mi osobiście ESP kilka razy tyłek uratowało, no może "pomogło" wyjść z opresji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek726 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 no ja właśnie nie wiem czy w b5 mozna odłączyć esp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu93 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 ależ oczywiście, że jest włącznik/wyłącznik esp. I to chyba każda która miałą esp miała taki przycisk. Modele po II lifcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek726 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 ależ oczywiście, że jest włącznik/wyłącznik esp. I to chyba każda która miałą esp miała taki przycisk. Modele po II lifcie. no to dziękował kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzeń Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 czy w QUATTRO lepiej mieć ESP czy nie?? panowie doradźcie;) Jasne, że dobrze mieć, a szczególnie, jak da się go wyłączyć w b5 idzie je wogóle wyłączyć?? bo ja mam zamiar niedługo sprawić sobie maly prezent tzn 116km 6 biegów w Quattro b5 i zastanawiam sie czy szukać wersji z esp tzn ze lepiej zeby miała, nie jezdziłem nigdy z tym a juz wogóle Q i tak sie zastanawiam najpierw znajdź ładne Q w TDI później wybrzydzaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychzz Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 a znaleźć Q w dobrym stanie to prawdziwa sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz76 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 A taki sobie dzisiaj mały wypadzik za miasto z sankami , tylko za cholere nie wiem dlaczego nie ma dzwięku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GILI Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 czy w QUATTRO lepiej mieć ESP czy nie?? panowie doradźcie;) Jasne, że dobrze mieć, a szczególnie, jak da się go wyłączyć myślę,że jak się jeździło całe życie ośką bez esp i przesiądzie się człowiek w końcu na quattro, to ostatnią rzeczą jaką będzie brakować to właśnie esp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo 2004 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Miałem Q, teraz mam ośke i jaki z tego morał?? NIGDY więcej ośki :doh1: no chyba; ze w aucie zony tam może być ośka. Q to jest coś pieknego i ci co nie mieli okazji jęździć audi z tym napędem nigdy tego nie zrozumieją. Ile razy słysze jak moi znajomi coś tam komentują na temat zimy i narzekaja, że jechać nie idzie. Wtedy mówie krótko z Q takich problemów nie ma!!! ale oni swoje, że nawet Q w takim śniegu nie pomoże Ręcę opadają, tłumacze ze Q w takim śniegu jedzie jak czołg, ale oni dalej nie nie i nie więc odpuszczam bo wchodzic w temat z kimś kto nie miał okazji jechać Quattro to stracony czas Tłumaczysz jak chłop krowie na rowie i oni tak tego nie załapia a udowodnic im nie mogę bo mam teraz ośke ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapek85 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Miałem Q, teraz mam ośke i jaki z tego morał?? NIGDY więcej ośki :doh1: no chyba; ze w aucie zony tam może być ośka. Q to jest coś pieknego i ci co nie mieli okazji jęździć audi z tym napędem nigdy tego nie zrozumieją. Ile razy słysze jak moi znajomi coś tam komentują na temat zimy i narzekaja, że jechać nie idzie. Wtedy mówie krótko z Q takich problemów nie ma!!! ale oni swoje, że nawet Q w takim śniegu nie pomoże Ręcę opadają, tłumacze ze Q w takim śniegu jedzie jak czołg, ale oni dalej nie nie i nie więc odpuszczam bo wchodzic w temat z kimś kto nie miał okazji jechać Quattro to stracony czas Tłumaczysz jak chłop krowie na rowie i oni tak tego nie załapia a udowodnic im nie mogę bo mam teraz ośke ;( zgadzam się w 100% z Pawłem sąsiad ma b5 Q, a ja ośke, mamy te same wyjazdy z podwórka dość strome, sąsiad wsiada i jedzie, nic nie odśnieża, a ja biorę łopate i jazda teraz wiem, jaki napęd bedzie miała moja kolenja audica, Quattro górą :good: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dansli Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 opowiem wam pewną sytuacje mianowicie dziś jechałem za gościem który miał audi A6 ze znaczkiem "S6" po lewej strone a pod tym znaczkiem napis "quattro" ale w dziwnym czerwonym kolorze pierwszy raz cos takiego widziałem... no i zbliza sie górka gosciu jedzie w pewnym momencie ktoś mu wyjechał czy cos i zatrzymał sie potem rusza zaczyna buksować i ciągnie mu tylko przednia oś :gwizdanie: ja troche zdziwiony no ale potem oswiecenie no przeciez nie ma to jak dobra naklejka.... hehe gosciu ledwo wyjechał potem sie zatrzymał wysiadł a ja do niego: " Co to za esa jak wyjechać nie moze??" gosc troche zdziwiony stwierdzeniem "esa" ( tak wnioskuje ze tym stwierdzeniem ) po chwili odpowiada: "no bo opony mam juz troche stare i liche i to dlatego" a ja nie ciągnąłem dalej tematu .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzeń Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 tak tak widziałem takie S6 to kopciło na czarno przy zmianie biegu. Pytam na radiu co to za esa nie nie, to tylko znaczek diesel i jeszcze ośka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 tak tak widziałem takie S6 to kopciło na czarno przy zmianie biegu. Pytam na radiu co to za esa nie nie, to tylko znaczek diesel i jeszcze ośka U mnie w Rykach taka jeżdzi bordo i ładna kierowniczka ja prowadzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi