Langista Opublikowano 17 Lipca 2023 Opublikowano 17 Lipca 2023 Drzwi ściągane ale malował na aucie? 🤔
kosik25 Opublikowano 17 Lipca 2023 Opublikowano 17 Lipca 2023 2 godziny temu, Langista napisał(a): Drzwi ściągane ale malował na aucie? 🤔 Tak
Lukasz_mk2 Opublikowano 17 Lipca 2023 Opublikowano 17 Lipca 2023 błotniki przednie oryginał czy zamienniki??
kosik25 Opublikowano 19 Lipca 2023 Opublikowano 19 Lipca 2023 W dniu 17.07.2023 o 09:50, Lukasz_mk2 napisał(a): błotniki przednie oryginał czy zamienniki?? Z tego co mówił lakiernik oryginał do uratowania. Jednak podjąłem decyzję o wymianie na nowe (zamiennik) polecany przez lakiernika. 1
kosik25 Opublikowano 21 Lipca 2023 Opublikowano 21 Lipca 2023 (edytowane) Audi odebrane. Tydzień urlopu nad polskim morzem. Zdjęcia robione przez lakiernika, na żywo jeszcze bardziej się świeci. Spasowanie błotników rewelacja. Jedno audi odebrane, drugie zostawione 🤩 Edytowane 21 Lipca 2023 przez kosik25 4
kosik25 Opublikowano 16 Września 2023 Opublikowano 16 Września 2023 Audi po odberaniu od lakiernika po myjni oraz opadach deszczu borykało się z mokrymi boczkami z przodu auta. Powód przy malowaniu drzwi zostały ściągnięte listwy zgaraniające, które po ponowym założeniu puszczały duże ilości wody. Problem z listwami zgarniającymi został rozwiązany dożywotnio. Nie puszczają nawet kropli wody. Cena nowej czarnej w Aso 295zl (termin dostawy 5-10 dni) zrezygnowałem z wymiany na nowe, ponieważ kolor starych i nowych znacząco się różni (kupiłem tylną nową do lx7z) Awaria powodem tuningu. Przy wyciaganiu drzwi została uszkodzona blokada kostki (nie wiem czy była już prędzej ułamana czy pękła z powodu starości) kostka była luźna i o dziwo nie działało tylko otwieranie i zamykanie szyby kierowcy (wszystkie pozostałe szyby, alarm, sterowanie lusterkiem, podświetlenie, informacja na fisie o otwarciu drzwi działały prawidłowo). Początkowo myślałem, że uszkodzona wiązka w przelotce ale jak nią poruszałem to kostka wypadła. Wymiana wiązki drzwi na te z b7 (przepięcie pinów oraz dołożenie pamięci). Z ciekawości ściągnąłem tylne boczki aby sprawdzić czy listwy zgarniające puszczają wodę (jest sucho). Jak już zrzucone wszystkie boczki to wypadało je wygłuszyć (efekt bardzo pozytywnie mnie zaskoczył). Wisienką na torcie jest montaż boczków z maskownicami BOSE oraz roletami, które czekały pół roku na montaż. Z pracy lakiernika jestem bardzo zadowolony. Wręcz zmusił mnie do kolejnych modów. 2
kamil-vag Opublikowano 16 Września 2023 Autor Opublikowano 16 Września 2023 Ogarnięte konkretnie ! Serio poprawa po oklejeniu boczków ?
kosik25 Opublikowano 16 Września 2023 Opublikowano 16 Września 2023 22 minuty temu, kamil-vag napisał(a): Ogarnięte konkretnie ! Serio poprawa po oklejeniu boczków ? Tak ja jestem zadowolony. Koszt niewielki 120zł a efekt zadowalający, mam jeszcze maty wygłuszające może kiedyś je założę 😄
lewiatan1989 Opublikowano 16 Września 2023 Opublikowano 16 Września 2023 Jakie maty montowałeś? Podasz jakiś link?
Langista Opublikowano 16 Września 2023 Opublikowano 16 Września 2023 Bitmat.pl ma takie maty, jedno to pianka stricte na boczki, potem jest pianka którą przykleja się na maty bitumiczne, którymi wytłumia się blachy. 1
kosik25 Opublikowano 17 Września 2023 Opublikowano 17 Września 2023 12 godzin temu, lewiatan1989 napisał(a): Jakie maty montowałeś? Podasz jakiś link? Maty wygłuszające i pianka z Bitmatu. Pianka jest w 2 rozmiarach 5mm i 10mm allegro.pl ALLEGRO.PL 1
Mukade93 Opublikowano 17 Września 2023 Opublikowano 17 Września 2023 ja taki ja taki zestaw bralem do bagaznika, na drzwi takie same dawalem i jest przepasc, jeszcze uszczelki pianka wypelnilem 1
Ivanek Opublikowano 24 Września 2023 Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) Bagażnik to w sensie klapa czy klapa + podłoga czy sama podłoga? EDIT Dorzuć jeszcze linka do pianki do uszczelek ;)) Też chciałbym włożyć bo irytują mnie szumy Edytowane 24 Września 2023 przez Ivanek
Mukade93 Opublikowano 24 Września 2023 Opublikowano 24 Września 2023 51 minut temu, Ivanek napisał(a): Bagażnik to w sensie klapa czy klapa + podłoga czy sama podłoga? EDIT Dorzuć jeszcze linka do pianki do uszczelek ;)) Też chciałbym włożyć bo irytują mnie szumy caly bagaznik i w sumie tylna kanapa, podlogi mi sie juz nie chce bo i tak materialu braklo i duzo zabawy z rozbieraniem a sznur taki, ostatnio tez wypelnilem uszczelki wew co sa wsadzone do karoseri ale jest zabawa zeby je przeciagnac allegro.pl ALLEGRO.PL 1
Ivanek Opublikowano 24 Września 2023 Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) 6mm się nie zmieści już? Ile metrów na 4 drzwi? Edytowane 24 Września 2023 przez Ivanek
Mukade93 Opublikowano 24 Września 2023 Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) ja bralem 20m, 6mm tez wejdzie ale ciezko szlo pod koniec przeciagania i moze sie urwac Edytowane 24 Września 2023 przez Mukade93 1
Rekomendowane odpowiedzi