dawids22 Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Tez właśnie ciekaw jestem Nokiana Powerproff tzn czy ma ściankę boczną jak szmatka… Taką miały Uniroyale Rainsport i jeździć na tym w zakrętach to dramat jakiś…. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Użytkownik007 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Założyłem kilka dni temu Hankook Ventus S1 evo3 K127 255/35 R19. Jeszcze za wiele nie powiem bo trzeba trochę pojeździć, nic niepokojacego sie nie dzieje, pewnie będą to dobre opony. Jak dla mnie maja jeden zasadniczy minus, mianowicie bardzo mizerny rant chroniący felgę, w porównaniu z pierlli a już nie mówiąc o Conti, tego rantu prawie nie widać. Zawsze zwracam uwagę na krawężniki itp aby nie uszkodzić felg, pratkycznie chyba nigdy nie przetarłem a tu słuchajcie dokładnie w dniu wymiany podjechałem do Maca i nadziałem się tylnym kołem na krawężnik przy Drivie, felga zdarta głębokie rysy przy rancie Wsciekłem się ale jak ochłonąłem, to wydaje mi się że tak niefortunnie najechałem że nawet gdyby rant był jak należy to by całkiem felgi nie ochroniło. Trochę ta opona się dziwnie układa mam wrażenie, jak by była ciągle zbyt mało napompowana (mimo 2,6bar). Jak kogos to interesuje to mogę zrobić zdjęcie. Auto prowadzi się dobrze w zakrętach, jeśli dla kogoś ma to znaczenie to bieżnik fajnie się prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiek18 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 1 minutę temu, Użytkownik007 napisał: Założyłem kilka dni temu Hankook Ventus S1 evo3 K127 255/35 R19. Jeszcze za wiele nie powiem bo trzeba trochę pojeździć, nic niepokojacego sie nie dzieje, pewnie będą to dobre opony. Jak dla mnie maja jeden zasadniczy minus, mianowicie bardzo mizerny rant chroniący felgę, w porównaniu z pierlli a już nie mówiąc o Conti, tego rantu prawie nie widać. Zawsze zwracam uwagę na krawężniki itp aby nie uszkodzić felg, pratkycznie chyba nigdy nie przetarłem a tu słuchajcie dokładnie w dniu wymiany podjechałem do Maca i nadziałem się tylnym kołem na krawężnik przy Drivie, felga zdarta głębokie rysy przy rancie Wsciekłem się ale jak ochłonąłem, to wydaje mi się że tak niefortunnie najechałem że nawet gdyby rant był jak należy to by całkiem felgi nie ochroniło. Trochę ta opona się dziwnie układa mam wrażenie, jak by była ciągle zbyt mało napompowana (mimo 2,6bar). Jak kogos to interesuje to mogę zrobić zdjęcie. Auto prowadzi się dobrze w zakrętach, jeśli dla kogoś ma to znaczenie to bieżnik fajnie się prezentuje. Dwa sezony już na nich śmigam i z tym rantem się zgadzam. Też zaraz na początku obdarłem tylną felgę na parkingu naprzeciwko Maca Jak dla mnie to opony z dobrym stosunkiem ceny do jakości. Na mają jazdę dobrze się trzymają i na suchym i na mokrym, nie mam żadnych zastrzeżeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Użytkownik007 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 No to witaj w klubie, myślałem że to tylko ja miałem taki niefart jednym słowem uwaga na Maca Pamiętajmy że rant absolutnie nie dyskwalifikuje opony, mi również jak na razie jeździ się na nich dobrze i bez zastrzeżeń. Jaki masz rozmiar opony i jakie ciśnienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vertinos Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Witam Potrzebuję opinii jakie aktualnie opony byście polecili z klasy premium 225/45/17 na oku mam Michelin Pilot Sport Continental PremiumContact GoodyearEagle F1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drac0 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Co polecacie do B8 225/55/16 - predkosci na autostradzeiw w okolicy 130-150. raczej spokojna jazda. bezpieczenstwo istotne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiOOOOl Opublikowano 24 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Na felgi 19" polecam opony Continental Sport Contact 5p. Świetne właściwości jezdne i zero problemów w eksploatacji. Warto też wziąć pod uwagę opony Hankook Ventus S1 Evo2, które można zakupić w przystępniejszej cenie. Bardzo uniwersalne na każde warunki. Dużą zaletą cicha praca. Opony GY Eagle Asymmetric 3 testowane na 18" są bardzo poprawne, ale dla mnie zbyt miękkie-szczególnie w zakrętach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berserker Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 (edytowane) Czy takie oponki tańsze ktoś używał https://www.oponeo.pl/dane-opony/firemax-fm601-225-50-r17-98-w-zr-xl#372259217 ? Nadadzą się na jednorazowe przejechanie autostradą 1000km w jedną i 1000km powrót ? A tak normalnie jazda wokół komina. Edytowane 30 Lipca 2022 przez Berserker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Nadadzą się ale nie wytrzymają dłużej jak 4 sezony, do tego może być problem z wyważeniem ich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berserker Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 (edytowane) Dostałem miernik bieżnika i pomierzyłem we wszystkich kołach losowo i wychodzi tak ok. 5mm (czasem pokazuje 5,10 mm) wysokość w tych 4 głównych rowkach. Te boczne lamele też tak od 4,60 do 4.80 mm. Boki opon gładkie bez żadnych pęknięć, ubytków, nie sparciałe, nie ma wybrzuszeń. Można jeszcze zrobić bezpiecznie do wiosny do 4 tyś. km i wymienić na nowe wtedy? Edytowane 3 Sierpnia 2022 przez Berserker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystek78 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Audi A4 B6. Jakie najszersze opony zmieszczą się na tył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 235. To nie BMW Z tylnym napędem aby kupować na tył szersze niż na przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubcio099 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Chłopaki jakie opony kupić? Bridgestone turanza T005 Conti Premiumcontact6 Michelin Primacy 4 Dunlop sportmaxx rt2 Goodyear eagle asymetric 5 Czy może coś innego z podobnej półki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elhape Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 U siebie mam zamontowane Michelin Primacy 4 i jestem z nich bardzo zadowolony. Czy sucho czy mokro są bardzo przewidywalne. Na pozostałych nie jeździłem więc jedynie mogę powiedzieć że Michelin jest bardzo ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 21 godzin temu, Hubcio099 napisał(a): Conti Premiumcontact6 Miałem w 205/55R16, byłem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel 13 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 A jakie najcichsze polecacie, jeżdże po Norwegii i drogi tutaj maja dość szorstki asfalt co przedkłada się na większą głośność opon podczas jazdy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati07 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Panowie jakie opony letnie polecacie, muszę kupić 235/40 r18. Aktualnie mam zimowe nexeny nowe i jest porażka głośne problem z wyważeniem wibracje. Sprawdzone na wyważarce chodzą góra dół. Chciałbym coś kupić średniej klasy, a także żeby nie były za głośne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambr97 Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 (edytowane) Siemka. Jaki rozmiar opon brać pod felgi sline multispoke do b7 (wzór w załączniku, felgi z dużym kapslem ale ja złożyłem sobie mały) Aktualnie to 235/40 r18. Jest sens brać takie same? Może ktoś poleci komplet fajnych opon do 2 tysięcy Edytowane 23 Marca 2023 przez Bambr97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel 13 Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Rozmiary opon i felg dla AUDI A4 2007 ROZMIAROPON.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambr97 Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Czyli mogę spokojnie zakładać 225? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi