Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki olej silnikowy do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

X-max 0w40. przejrzyj czasem watek kilka stron wstecz. nie masz wyjatkowego silnika w limitowanej edycji aby uruchamiac specjalna procedurę doradczą dla Ciebie. z calym szacynkiem oczywiscie.

wysłane z prodiża

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Wyświetleń 795,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

X-max 0w40. przejrzyj czasem watek kilka stron wstecz. nie masz wyjatkowego silnika w limitowanej edycji aby uruchamiac specjalna procedurę doradczą dla Ciebie. z calym szacynkiem oczywiscie.

wysłane z prodiża

Dzięki za info ale mam jeszcze jedno pytanko, czy muszę robić płukankę ?

Opublikowano

nie zaszkodzi

wysłane z prodiża

Opublikowano

Ja bym zrobił... Będziesz wiedział ze w środku jest tylko to, co powinno być :))

Opublikowano

panowie mam 1.8t quattro kod silnika BFB, aktualnie jeździ na Mobil super 3000 x1 5W-40, czy pozostać przy tym, czy polecacie jakiś inny olej ? Auto kupiłem w kwietniu tego roku, przebieg 212tys km.

Ten zapodaj a będziesz zadowolony⤵

zdl29oty.jpg

Opublikowano

0w40 jest lepszym olejem do uturbionych benzyn.

wysłane z prodiża

Opublikowano

ale synthoil high tech też klasa. Jak najbardziej może wlewać!

Opublikowano

Mam takie pytanie. Delikatnie mi kapie olej . Nie można za cholerę znaleźć miejsca wycieku, a nie chce pół auta rozbierać na razie by to znaleźć Mam wlany 0w30 castrola performance. Chce kupić 2 litry oleju by dolewać braki . Kupić ten sam ? czy tylko o tych samych parametrach, ale lepszej marki ?

Opublikowano

kup ten sam. jak cieknie to i tak musisz uszczelnic

wysłane z prodiża

Opublikowano

Mam takie pytanie. Delikatnie mi kapie olej . Nie można za cholerę znaleźć miejsca wycieku, a nie chce pół auta rozbierać na razie by to znaleźć Mam wlany 0w30 castrola performance. Chce kupić 2 litry oleju by dolewać braki . Kupić ten sam ? czy tylko o tych samych parametrach, ale lepszej marki ?

Z ktorej strony cieknie ?

Opublikowano

masz na mysli oring pod filtrem :naughty:

Edytowane przez KubaMpakiet

Opublikowano

Miedzy podstawą a chłodnicą.

Opublikowano

Kapie jak stoję na przeciwko maski. Z prawej strony, na wysokości początku prawej lampy . Za chłodnicą. Uszczelka pod zaworami zmieniona, tulejka od bagnetu też.

Opublikowano

Uszczelnienie pod czujnikiem polozenia wałka ?

Opublikowano

Uszczelnienie pod czujnikiem polozenia wałka ?

spisałem wasze propozycje. W przyszły tydzień leci auto do mechanika i zobaczymy co to będzie. Czytając ten temat naszła mnie myśl czy jak uda się "załatać " wyciek nie spuścić starego - nowego oleju, zrobić płukankę i wlać coś lepszego ??

Edytowane przez Sedrak Dan

Opublikowano

Co polecacie zamiast oryginalnego oleju VW longlife 5w30? Może liqui moly top tec?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

pewnie. moze byc tez motul xclean lub millers EE Longlife 5w30. kosztuje swoje ale bardzo dobry olej z nanodrivem:

http://pro-choice.pl/ee-longlife-5w30-5l-p-943.html

do uturbionych benzyn lepiej jednak lac olej 0w40. np motul xmax. i zmiana co 15 tys

wysłane z prodiża

Edytowane przez endriuu

Opublikowano

Co polecacie zamiast oryginalnego oleju VW longlife 5w30? Może liqui moly top tec?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Do czego ma byc lane ?

Opublikowano

Ja już jakieś 3 miesiące po wymianie w swoim 3.2 FSI...natomiast dopiero teraz mam chwilę żeby usiąść i zapytać

Podobno do mojego silnika wchodzi 8.1 L oleju....gdzieś się w necie pojawiają infomrację że nie 8.1 tylko 6.8 ? To jest moje pierwsze pytanie, natomiast co do przebiegu samej wymiany...wyglądało to tak....najpierw wlałem jedną i pół płukanki liqui moly auto pochodziło sobie 10-15 min po czym wjechalem na kanal i spuszczenie...odczekałem około godziny tak aby wszystko porządnie zleciało...po czym zalewam LM 5w40 SHT zgodnie ze wskazaniem 8.1 L i wymieniam filtry ( wlałem 8L żeby ewentualnie dolać po chwili te 100ml) no i odczekałem jakieś 15 min żeby wszystko ładnie zleciało...silnik był lekko letni od momentu ostatniego odpalenia....i teraz odpalam silnik żeby wszystko ładnie zaciągneło do filtra oleju itd...chodził może z 1 min...zaglądam na miarkę a tam grubo ponad 1 cm ponad MAXA...no to spuściłem troche tak żeby było w granicach MAX ewentualnie milimetry mniej...

Teraz pytanie jak to wygląda ze sprawdzaniem oleju , gdzie jest punkt odniesienia ? czy powinno się kontrolować przy zimnym silniku czy jak podają w necie przy 70 st ? Trochę się w tym pogubiłem ;/ Dziś po 3 tys km na zimnym silniku mam oleju troszkę ponad MIN...natomiast przy sprawdzeniu w 70st jest taki prawie MAX

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ktos uzywal tego wynalazku w TDI z PD?

Mobil Super™ 3000 XE 5W-30

i czym to się różni od Mobil 1 ESP?

Pierwszy z normą 505.01, drugi z 507.00 i niby oba do BLB

BTW: wiem, ze sa inne lepsze oleje