Krzysiek_K Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Bardzo fajny projekt Będę obserwował, pozdro. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Od nowego roku dużo sie będzie zmieniać, bo i plany spore : - kolor licznik - moduł BT i zestaw głośnomówiący - RNS-E - środkowy tunel pod RNS-E z podłokietnikiem - wymiana tulei w tylnym zawieszeniu na poliuretany wraz z malowaniem proszkowym wszystkich elementów Jak się uda oczywiście do końca roku wyrobić czasowo z modyfikacjami to wpadnie jeszcze : - wymiana zawieszenia (jeszcze nie wiem konkretnie czy KW czy Eibach) - dedykowany układ wydechowy - wyciszenie kabiny matami bitumicznymi W dalekich, dalekich planach jest pomodzenie czegoś w silniku, bo na bank można więcej z tego piecyka wycisnąć poprzez inne wtryski i jakieś modyfikacje dolotu, a że 'dogania' mnie wymiana uszczelniaczy zaworowych to i głowice lekko by się zmodyfikowało (polerowanie zaworów, porting itp.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 3 godziny temu, Langista napisał: W dalekich, dalekich planach jest pomodzenie czegoś w silniku, bo na bank można więcej z tego piecyka wycisnąć Widziałem temat gdzie w 2.8 v6 chłopak po modyfikacji dolotu oraz wydechu zrobił prawie 20 dodatkowych koni,przy LPG można trochę osiągnąć zmieniając opóźnienie zapłonu. Asn mniej bezpieczny przy takich modach,materiały już nie te co w poprzednich v6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Niby nie są takie wytrzymałe ale mam w zakładkach projekt asn z podwójnym turbo na seryjnym bloku. Chłopaki z Duńskiej firmy wycisnęli z niego 460 kuca, mnie wystarczyło by troszkę więcej niuta i może 20-30 koni, co by ożywić ten silnik Ale to są jak na razie tak luźne plany, że moga być bardzo łatwo odłożone w zapomnienie, jak przy wymianie uszczelniaczy zaworowych okaże się, że któryś z cylindrów zaczyna sobie pękać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 (edytowane) Kolejne prezenty czekają Może nawet uda się to za jednym razem założyć Edytowane 19 Marca 2021 przez Langista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Cóż tam czai się na horyzoncie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 10 minut temu, Langista napisał: Kolejne prezenty czekają Może nawet uda się to za jednym razem założyć No Panieeee...piętrzą się prawie po sufit ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 (edytowane) 4 minuty temu, pila24 napisał: No Panieeee...piętrzą się prawie po sufit ? Ty to zacząłeś ? 14 minut temu, george napisał: Cóż tam czai się na horyzoncie? System Bose, licznik kolor i zestaw głośnomówiący z BT od @pila24 , RNS-E od @dekiel 13, tunel 2 din i podłokietnik od @michal11221 ? Edytowane 19 Marca 2021 przez Langista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Ale widzę że tam jest więcej gratów niż wymienione ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 (edytowane) A no są jeszcze piny do zarobienia, moduł GPS i zestaw torxów i spline'ów z YATO, bo w przecenie były a bez tego jak bez ręki ? no i klimatronik oczywiście, tylko poza forum kupiłem bo nikt tu nie miał 2 din z grzanymi stołkami ? Edytowane 19 Marca 2021 przez Langista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 To będziesz miał co robić na urlopie,oby nie waliło co 15 minut śniegiem jak dziś u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 19 minut temu, Langista napisał: System Bose, licznik kolor i zestaw głośnomówiący z BT od @pila24 , RNS-E od @dekiel 13, tunel 2 din i podłokietnik od @michal11221 ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 28 minut temu, pila24 napisał: To będziesz miał co robić na urlopie,oby nie waliło co 15 minut śniegiem jak dziś u mnie. Nie, nie co 15 minut, nawala ciągle, bez ustanku ? czasami tylko trochę zwolni żeby później kontynuować sypanie. Najlepsze jest to, że u kumpli byłem i auto mi odświeżyli po zimie, do tego wosk z Enzo - piękna robota. Kilka km od nich zaczął sypać śnieg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 (edytowane) 4 godziny temu, Langista napisał: no i klimatronik oczywiście, tylko poza forum kupiłem bo nikt tu nie miał 2 din z grzanymi stołkami ? Ogarnąc ładny 1 DIN z grzanymi stołkami, to jest dopiero wyzwanie. Na szczęście @giemar miał taki. Prezentuję się jak nowy. To innego auta, mój 2 DIN z grzaniem jest w ładnym stanie. 4 godziny temu, Langista napisał: System Bose, licznik kolor i zestaw głośnomówiący z BT od @pila24 , RNS-E od @dekiel 13, tunel 2 din i podłokietnik od @michal11221 ? Chodzi mi po głowie kiera MF w B7, tempomat, RNS-E i nowszy moduł BT. Nasuwają mi się 2 pytania... 1. Czy mając emulator WEFA połączony z RNS-E w trakcie połączenia przychodzącego zostanie przerwane odtwarzanie z pena na rzecz połączenia w zestawie fabrycznym? 2. Mając nawi w zegar coś jeszcze musiałbym dokładać, aby działało poprawnie? Edytowane 20 Marca 2021 przez george Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 5 godzin temu, george napisał: 1. Czy mając emulator WEFA połączony z RNS-E w trakcie połączenia przychodzącego zostanie przerwane odtwarzanie z pena na rzecz połączenia w zestawie fabrycznym? 2. Mając nawi w zegar coś jeszcze musiałbym dokładać, aby działało poprawnie? 1. Tak,telefon ma wówczas priorytet i każde źródło dźwięku zostaje wstrzymane na czas połączenia. 2. Jak dokładasz rnse to odłącz te navi zegarowe. Rnse wówczas będzie przekazywał dane do fis podczas nawigowania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Ładne to nawet po woskowaniu ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Heble 345 ładnie wypełniają felgę. Ładny efekt prac. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Fajnie działasz przy aucie. Przeczytałem cały Twój temat, prace wykonane na plus. Z zewnątrz przydało by się pomalować dolne dokładki w kolor nadwozia i już było by naprawdę fajnie. Jak byś coś potrzebował z tylnym zawieszeniem to pisz, robiłem u siebie wszystko od a do z. (Coś tam u mnie w wątku o aucie jest wspomniane i jakieś foty też są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Miałem w ten urlop działać, czyli całe zawieszenie w dół, sanki do piaskowania i malowania proszkowego, wahacze to samo. Do tego cały zestaw poliuretanów i było by ideolo, no ale realia są brutalne dla wszystkich.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil-vag Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 No i zaczyna się coś dziać ?? Przegladanie tematów innych aut na forum to jest dopiero motywator do dalszego działania i gromadzenia części ? zawsze się zaczyna, że nie, że utrzymać serię itd... A z czasem u każdego wychodzi tłusty projekt, lepiej wyposażony niż niektóre nowe auta hehe Będę zaglądał ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi