Langista Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Z jakich adapterów korzystasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FabianB Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 W dniu 14.05.2023 o 00:17, Langista napisał(a): Weź no to chociaż z trw.. Jakościowo lepsze mówisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Bez porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksandrooo Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Langista napisał(a): Z jakich adapterów korzystasz? Żadnych, siadają na zwrotnice jak złoto Porozmawiałem z WRK Brakes, polecił mi: "Najzwyklejsza gładka tarcza (jakakolwiek) i klocek Galfer Sport, DS2500, HAWK HPS5.0, Yellow. Do tego zacisku wchodzą też (i pasują) klocki z Megane 3RS". Dodał, że dba xtreme klocki, są za twarde i palą tarczę(na tor wiadomo, że może być :D) Powiedziałem mu, że zastanawiam się nad DBA, to powiedział, że DBA jest bardzo dobrym produktem ale nie zawsze koniecznym, ale gdy wybiore dba i hawk HPS5.0 to będę bardzo zadowolony. Edytowane 15 Maja 2023 przez Aleksandrooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Sprawdz czy masz proste i czyste piasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksandrooo Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 (edytowane) 14 minut temu, Dev napisał(a): Sprawdz czy masz proste i czyste piasty. Wszystko było zawsze dokładnie czyszczone, teraz z tarczami i tak będę to wymieniał, piasty i łożyska aby mieć pewność, że wszystko będzie ok. Edytowane 15 Maja 2023 przez Aleksandrooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian2321 Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Witam Będę zmieniał tarcze z 288 na 312 pytanie czy zaciski jarzma i blaszki osłabiające tarcze też są większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Nie, różnica jest tylko w jarzmie. Nawet klocek jest ten sam co w 288. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian2321 Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 4 godziny temu, przem8 napisał(a): Nie, różnica jest tylko w jarzmie. Nawet klocek jest ten sam co w 288. Dziek wiesz może jaki jarzma pod tarcze 312 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 30 minut temu, marian2321 napisał(a): jaki jarzma pod tarcze 312 Numer jarzma? 569. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian2321 Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Dzięki kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon89 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Mam takie pytanie techniczne odnośnie klocków hamulcowych... Czy tutaj gdzie jest ta taśma 3M nie powinno być takiej nakładki ? Klocki kupione ze 2lata temu. O ile pamiętam w klockach innego producenta były z tyłu takie nakładki a tu tylko jakiś plasterek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 zdejmujesz te papiery i zakładasz klocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon89 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Czyli ten klej to taki gadżet który spełnia właściwości antywibracyjne i neutralizuje piski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elhape Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Ten klej z założeniu ma przykleić klocek do jarzma zacisku żeby lepiej i skuteczniej odsuwać/cofać klocek od tarczy po puszczeniu hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FabianB Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Ja jeszcze zapytam czemu jest taka rozbieżność cenowa porównując te same części na stronach typu autodoc, iparts ogólnie sklepy samochodowe a najzwyklejszym Allegro? Chyba że krąży dużo podróbek podszywających się pod Oryginał danego producenta - po czym rozpoznawać towar na danym klocku, tarczy produkowany w Chinach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon89 Opublikowano 20 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 19 godzin temu, FabianB napisał(a): Ja jeszcze zapytam czemu jest taka rozbieżność cenowa porównując te same części na stronach typu autodoc, iparts ogólnie sklepy samochodowe a najzwyklejszym Allegro? Chyba że krąży dużo podróbek podszywających się pod Oryginał danego producenta - po czym rozpoznawać towar na danym klocku, tarczy produkowany w Chinach? Trafne pytanie. Można kupić za niską i wysoką cenę podróbkę niewiadomego pochodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 20 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 19 godzin temu, FabianB napisał(a): autodoc Tam niektóre rzeczy są droższe niż w aso ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FabianB Opublikowano 20 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 (edytowane) Panowie nie śmiecąc nowymi tematami wymieniłem dziś te tarczę i klocki cały tył i tak wszystko super, tłoczki się cofnęły bez problemu poskładałem - cacy. Lecz pojechałem trasę 15km w jedną wracam do domu i macam, za kierowcą lewy tył trochę grzeję. Na podnośnik i sprawdzam koło się obraca lecz trochę obciera minimalnie, natomiast druga strona nie troszkę traca- piasta jest dupnieta. Na starym zestawie było okej no i niewiem czy zacisk do regeneracji czy się dotrze pomału? Wszystko wyczyszczone, nasmarowane... Edytowane 20 Maja 2023 przez FabianB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 20 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 Czym czyściłeś piastę i co tam smarowałes i czym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi