bkwiatek Opublikowano 5 Listopada 2021 Opublikowano 5 Listopada 2021 Witajcie, mam problem z tylnymi pozycyjnymi w avancie, świecą tak jasno, że niektórzy jadąc za mną migają mi długimi myśląc, że jadę na przeciwmgielnych. Nic nie było kombinowane i zmieniane z oświetleniem, oryginał. Dołączam zdjęcia ale ciężko to oddać. Jeszcze jedno pytanie, gdzie polecacie kupić oryginalne żarniki D1S z Osrama? Interesuje mnie Nightbraker Laser. Z góry dzięki za pomoc
pila24 Opublikowano 5 Listopada 2021 Opublikowano 5 Listopada 2021 Adaptacje mce kanał 003,tam ustawiasz jasność świateł tylnych w zakresie 13-40 %
bkwiatek Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Opublikowano 5 Listopada 2021 23 minuty temu, pila24 napisał: Adaptacje mce kanał 003,tam ustawiasz jasność świateł tylnych w zakresie 13-40 % Dzięki, sprawdzę vcds-em i dam znać co tam mam i czy pomogło
george Opublikowano 5 Listopada 2021 Opublikowano 5 Listopada 2021 55 minut temu, bkwiatek napisał: Jeszcze jedno pytanie, gdzie polecacie kupić oryginalne żarniki D1S z Osrama? Interesuje mnie Nightbraker Laser. @dzik @H4mm3R @Wandej @TOM77 1
bkwiatek Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Opublikowano 5 Listopada 2021 (edytowane) 8 minut temu, george napisał: @dzik @H4mm3R @Wandej @TOM77 Dzięki. W necie jest duży rozrzut cenowy, od 500 do nawet 700 zł za 66140xnl a sprzedawcy nie chcą podawać kodu z opakowania żeby sprawdzić autentyczność Edytowane 5 Listopada 2021 przez bkwiatek
bkwiatek Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Opublikowano 5 Listopada 2021 Sprawdziłem kodowanie, wartość była na 13%. Zmieniłem na próbę na 40 to już świeci tak jakbym miał hamulec wciśnięty. Wróciłem na 13% ale dalej mam to tak jak miałem czyli jasno
Muskel1 Opublikowano 5 Listopada 2021 Opublikowano 5 Listopada 2021 Sprawdzałeś jakie żarówki tam siedzą? Może ktoś wsadził 21W?
pila24 Opublikowano 5 Listopada 2021 Opublikowano 5 Listopada 2021 34 minuty temu, bkwiatek napisał: Sprawdziłem kodowanie, wartość była na 13%. Zmieniłem na próbę na 40 to już świeci tak jakbym miał hamulec wciśnięty. Wróciłem na 13% ale dalej mam to tak jak miałem czyli jasno Fabrycznie powinno być 32%,więc ktoś siedział w tym. Tak jak kolega wyżej napisał - obczaj żarówki. 1
bkwiatek Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Opublikowano 5 Listopada 2021 2 godziny temu, Muskel1 napisał: Sprawdzałeś jakie żarówki tam siedzą? Może ktoś wsadził 21W? Co ma być z tyłu na pozycyjnych? P21W?
Muskel1 Opublikowano 5 Listopada 2021 Opublikowano 5 Listopada 2021 Nie. Światła pozycyjne to żarówka 5-cio watowa R5W ale może ktoś wsadził tam 21W i dlatego jest za jasno.
Ivanek Opublikowano 5 Listopada 2021 Opublikowano 5 Listopada 2021 Taki offtopic bo widzę blachy SH a masz wpisane Tarnowskie, pozdrowionka z SH Żarówki zmień na 5W i zobacz jak będzie.
bkwiatek Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Opublikowano 5 Listopada 2021 50 minut temu, Ivanek napisał: Taki offtopic bo widzę blachy SH a masz wpisane Tarnowskie, pozdrowionka z SH Żarówki zmień na 5W i zobacz jak będzie. Bo mieszkam gdzie indziej niż miejscowość, w której musiałem zarejestrować auto ? Jutro obczaję żarówy, dzięki za wsparcie ? Pozdrawiam również
bkwiatek Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Opublikowano 5 Listopada 2021 59 minut temu, Muskel1 napisał: Nie. Światła pozycyjne to żarówka 5-cio watowa R5W ale może ktoś wsadził tam 21W i dlatego jest za jasno. Które masz na myśli? Te w klapie czy w bocznych lampach? Czy i tu i tu?
Muskel1 Opublikowano 6 Listopada 2021 Opublikowano 6 Listopada 2021 Wiesz co, właśnie sprawdzałem na różnych stronach i wygląda na to, że tam powinny p21w siedzieć.
bkwiatek Opublikowano 6 Listopada 2021 Autor Opublikowano 6 Listopada 2021 Sprawdzę wszystkie jakie mam obecnie włożone i dam znać. Wydawało mi się, że inny symbol żarówki ma inny układ tych bolców po bokach i nie da się wsadzić innej, ale mogę się mylić.
pelonek1 Opublikowano 6 Listopada 2021 Opublikowano 6 Listopada 2021 B7 ale sedan z tyłu oprócz oświetlenia tablicy rejestracyjne (tu jest C5W) wszędzie są jednowłóknowe żarówki P21W. Dla przykładu pojedyncze jednowłóknowe żarówki w klapie odpowiadają za świecenie świateł pozycyjnych oraz przeciwmgielnych. Tak samo z zewnętrznymi żarówkami w karoserii, odpowiadają za pozycyjne oraz STOP, wewnętrzne tylko za pozycyjne. Nie wiem który moduł za to odpowiada, bo nie musiałem się zagłębiać za bardzo, gdyż wszystko u mnie działa jak należy. Podejrzewam że problem może być z którymś kodowaniem, albo z którymś modułem. Także może teraz koledzy @pila24oraz @Muskel1coś pomogą konkretniej, ja nie mam pomysłów. @bkwiatek błędów w sterownikach nie masz?
bkwiatek Opublikowano 6 Listopada 2021 Autor Opublikowano 6 Listopada 2021 @pelonek1Dzięki za tyle informacji. Błędów nie ma, kodowanie mam 10121. W aucie jest hak.
Muskel1 Opublikowano 6 Listopada 2021 Opublikowano 6 Listopada 2021 @bkwiatek Napisz coś więcej o tym problemie, stało się tak nagle, czy zawsze tak było?
pelonek1 Opublikowano 6 Listopada 2021 Opublikowano 6 Listopada 2021 4 minuty temu, bkwiatek napisał: @pelonek1Dzięki za tyle informacji. Błędów nie ma, kodowanie mam 10121. W aucie jest hak. Jak chcesz to za chwilę pójdę do auta (podładuję tylko laptop) i sprawdzę Ci jakie ja mam kodowanie?
bkwiatek Opublikowano 6 Listopada 2021 Autor Opublikowano 6 Listopada 2021 1 minutę temu, pelonek1 napisał: Jak chcesz to za chwilę pójdę do auta (podładuję tylko laptop) i sprawdzę Ci jakie ja mam kodowanie? Będę wdzięczny. Czy tylko moduł Centralnej elektroniki może mieć wpływ na światła?
Rekomendowane odpowiedzi