Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czujnik masz zielony, owalny - 059919501A i oring - N  90316801

Jak masz upować to najlepiej z ASO

Zamiennik to behr, hella, valeo - inne to loteria...

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 26.05.2020 o 13:23, kamil-vag napisał:

Czujnik do wymiany ?

Raczej w ECU jest dobra temp

Nie zawsze ale generalnie się to sprawdza :) Raz miałem u siebie tak, że ECU i licznik miały zbliżoną temperaturę ale przed porannym rozruchem ta temperatura znacząco różniła się od temperatury w dolocie oraz temperatury paliwa, a mianowicie temperatura cieczy wynosiła -13*C a powietrza i paliwa ok 8*C (i tyle też mniej więcej wynosiła temperatura na dworze).

Opublikowano

@trepek ale u kolegi w liczniku 63 a w silniku 13... Fakt, że licznik i tak pokazuje chyba dopiero od 30 stopni, ale różnica była zdecydowanie za duża... 

Opublikowano
W dniu 28.05.2020 o 00:10, marky2552 napisał:

zauważyłem jeszcze że ucieka płyn z króćca z tyłu głowicy na wężu wisi płyn teraz nie wiem czy wąż się rozwalił czy króciec przecieka

widzę, że nie tylko ja to przerabiałem :D

Opublikowano
7 godzin temu, chudy92 napisał:

widzę, że nie tylko ja to przerabiałem :D

Kupiłem ori króciec w poniedziałek bedzie dopiero więc zobaczę co tam się dzieje a mam jeszcze czujnik wody do wymiany to przy okazji się wymieni 

Opublikowano
3 godziny temu, marky2552 napisał:

Kupiłem ori króciec w poniedziałek bedzie dopiero więc zobaczę co tam się dzieje a mam jeszcze czujnik wody do wymiany to przy okazji się wymieni 

U mnie w tym miejscu płyn uciekał z węża ,który jest pod vacum ,ropa wyciekała z pompy i zniszczyła wąż odpowietrzający,częsta usterka przy pompie luk

Opublikowano
51 minut temu, greg2505 napisał:

U mnie w tym miejscu płyn uciekał z węża ,który jest pod vacum ,ropa wyciekała z pompy i zniszczyła wąż odpowietrzający,częsta usterka przy pompie luk

Wcześniej ciekło z vacum ale głównie olej jak wymieniali mi wałek rozrządu to zapomnieli wymienić uszczelki od vacum i lało się masakrycznie a samą pompe kupiłem nową z króćcem wkręcanym i teraz spokój z wyciekami jest oleju i z podciśnieniem 

Opublikowano

ja mam pompę z 2.0tdi z metalowym króćcem i jest spokój ;)

a co do tego węża, to wymieniałem króciec o którym mówisz ale i tak później jeszcze z niego leciało w miejscu łączenia węża z tą zapinką plastikową, która wchodzi do króćca .

ale pomogła wymiana obejmy na nową.

Edytowane przez chudy92

Opublikowano

W razie w to się kupi nowy wąż tylko nie wiem czym oprócz cen różnią się te węże bo w etki pasują wszystkie a mają inne litery i jeden jest za 80 zł a drugi za 200 zł  a trzeci za 150

8E1819371B,R,D

Edytowane przez marky2552

Opublikowano
39 minut temu, marky2552 napisał:

8E1819371B,R,D

B jest do benzyny R4.

R i D do diesla R4

Opublikowano

A to obojętne który zastosuje R czy D bo najwięcej jest D nawet w zamienniku toprana a R to tak nie za bardzo występują chyba że ori z aso ale 2 stówki

Opublikowano

Wygląda na to samo, tylko numer części się zmienił.

D raczej już niedostępne w ASO,.

R pokazuje jeszcze 4 szt u importera, cena ok 190zł.

spacer.png

Opublikowano

Witam ma ktoś foto auta z quattro od spodu sypie mi się jedna osłona termiczna i chce ustalić która to, próbowałem wdrapać się pod auto ale mam dosyć obniżone a chciałbym zamówić przez weekend ("brak dostępu do kanału) 

Pozdrawiam

Opublikowano
3 godziny temu, bartekzks napisał:

Witam ma ktoś foto auta z quattro od spodu sypie mi się jedna osłona termiczna i chce ustalić która to, próbowałem wdrapać się pod auto ale mam dosyć obniżone a chciałbym zamówić przez weekend ("brak dostępu do kanału) 

Pozdrawiam

IMG_20190426_163530.jpg

Opublikowano

Widziałem to już w necie. Może ktoś potwierdzić że ta bliżej łapy skrzyni to zaznaczona na foto 

Może ktoś ma na sprzedaz? 

Pozdrawiam

Screenshot_20200530_135539.jpg

Edytowane przez bartekzks

Opublikowano

Jakby ktoś szukał modułu skladanych lusterek zrobionego przez kkam to mam na sprzedaż :)

Opublikowano

Pany od kogo w chwili obecnej najlepiej kupić błotnik zamiennik lakierowany w kolor do b6? Kiedyś na forum był chwalony użytkownik z allegro "zderzakiwkolorze", ale teraz już nie sprzedaje. Może ktoś kupował ostatnio i  udzieli  informacji jak z jakością i doborem koloru.

Opublikowano

z InterCars Blic z końcówką Q. Jakościową są naprawdę spoko, miałem okazję porównać z oryginalnymi

E-KATALOG.INTERCARS.COM.PL

Inter Cars: Katalog i sklep części samochodowych

E-KATALOG.INTERCARS.COM.PL

Inter Cars: Katalog i sklep części samochodowych

Edytowane przez biggman

Opublikowano

Jest to też jakaś opcja, chociaż bardziej myślałem o kupnie już gotowego w kolorze.

Opublikowano
W dniu 1.06.2020 o 18:21, rs dziadek napisał:

Pany od kogo w chwili obecnej najlepiej kupić błotnik zamiennik lakierowany w kolor do b6? Kiedyś na forum był chwalony użytkownik z allegro "zderzakiwkolorze", ale teraz już nie sprzedaje. Może ktoś kupował ostatnio i  udzieli  informacji jak z jakością i doborem koloru.

W zeszłym miesiącu kupiłem na allegro ori do pomalowania za 380zł