Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, MichałA4 napisał:

Zawieszka cała do roboty z przodu :ph34r: 

Jaki zawias wybierasz? Tez mam do wymiany wahacze 1BV z przodu.

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, george napisał:

Jaki zawias wybierasz? Tez mam do wymiany wahacze 1BV z przodu.

Zbieram na lema , chodź dobre opinie słyszałem o mayle HD...

Opublikowano
5 godzin temu, MichałA4 napisał:

Zbieram na lema , chodź dobre opinie słyszałem o mayle HD...

Meyle HD polecał mi mechanik. Dużo zależy od dróg, mój zawias poddał się po ~200 kkm, u Ciebie z tego co pamietam to 340+ kkm. Lem to 2,5 k. Kolega wsadził Meyle HD do ASN C5 Tip, wsadził to 140 kkm temu i nadal jeździ.

RTS zbiera dużo dobrych opinii i cenę ma przyzwoitą ~1 k PLN.

Edytowane przez george

Opublikowano

Rts i swag u mnie wytrzymał ok 45tyś,tak kupiłem je dla testu,proste dolne,ale był już spory luz za sworzniu,a nawet nie wiedziałem

Opublikowano

Tak u mnie już 350+ , ale jak patrzylem przy przeglądzie pod spód auta to już cos tam bylo zmieniane.

O meyle hd mam info z Inter Carsu że podobno sprawdza się, ale tak czy inaczej ja postaram się zakupić lema pod bv.

Zobacze tylko jak robota bedzie mi szła o ile wogole bedzie szła przez tego wirusa.

Opublikowano

Panowie gdzieś kiedyś chyba było ale coś nie mogę znaleźć...

Czy klapa bagażnika z avanta wejdzie do środka jak złoże kanapę i normalnie się wszystko zamknie?

Opublikowano

Wejdzie.

Tak z innej beczki, komuś udało się sprawdzić auto naszą cudowną stroną historiapojazdu.gov.pl? W moim przypadku auta w systemie nie ma..

Edytowane przez Langista

Opublikowano
5 minut temu, Langista napisał:

Wejdzie.

Dzięki za potwierdzenie.

Opublikowano
14 godzin temu, Langista napisał:

Tak z innej beczki, komuś udało się sprawdzić auto naszą cudowną stroną historiapojazdu.gov.pl? W moim przypadku auta w systemie nie ma..

udało

gov.jpg

Opublikowano
W dniu 23.04.2020 o 21:18, MichałA4 napisał:

Tak u mnie już 350+ , ale jak patrzylem przy przeglądzie pod spód auta to już cos tam bylo zmieniane.

Jak masz oryginały to warto dac do regumu do regeneracji. 

Opublikowano

Nie ma ktoś modułu PDC 4 kanałowego albo nie chciałby się wymienić za 8 kanałowy?

Opublikowano
21 godzin temu, KarolH napisał:

Jak masz oryginały to warto dac do regumu do regeneracji. 

Po ptakach już, bo siedzi tam  jakiś zamiennik, pozbieram trochę kasy i kupie kpl lemfordera. 

Opublikowano
2 godziny temu, MichałA4 napisał:

Po ptakach już, bo siedzi tam  jakiś zamiennik, pozbieram trochę kasy i kupie kpl lemfordera. 

Od Regumu można normalnie kupić regenerowane, po prostu nie dostaniesz zwrotu kaucji bo nie oddasz swoich ;)

Opublikowano

Pany, takie pytanko, co może powodować, że klocek od wewnątrz tarczy (od silnika) nie zbiera na całości, w ogóle jakby ledwo co muskał tarcze a z zewnątrz jest idealnie dotarta po całości ? 

Zawsze myślałem, że jak coś jest nie tak, to z zewnątrz szybciej będzie cokolwiek widać...

Prowadnice i gumki były nowe, to samo klamry, prowadnice jarzma wyczyszczone, nasmarowane... Wina tłoczków ? 

Klocki były nowe ferodo, tarcze używki 312 i z zewnątrz się dotarły pięknie a wewnętrzna strona lipa... 

@Dev daj jakiś wykład ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, kamil-vag napisał:

Pany, takie pytanko, co może powodować, że klocek od wewnątrz tarczy (od silnika) nie zbiera na całości, w ogóle jakby ledwo co muskał tarcze a z zewnątrz jest idealnie dotarta po całości ? 

Zawsze myślałem, że jak coś jest nie tak, to z zewnątrz szybciej będzie cokolwiek widać...

Prowadnice i gumki były nowe, to samo klamry, prowadnice jarzma wyczyszczone, nasmarowane... Wina tłoczków ? 

Klocki były nowe ferodo, tarcze używki 312 i z zewnątrz się dotarły pięknie a wewnętrzna strona lipa... 

@Dev daj jakiś wykład ;)

Bo to 312, zmien na 320 :decayed:

Opublikowano

@kamil-vag właśnie od wewnątrz zazwyczaj gorzej się dzieje,wrzucam fotę tarczy z przebiegiem około 20 tys km,od zewnątrz jeszcze by uszła a od wewnątrz taka niespodzianka:

received_252351215673798.jpeg

Opublikowano

Kupiłem auto to już te tarcze były z przebiegiem około 15tys km,mam podejrzenie iż poprzednik jeździł zimą i w ogóle nie zmywał soli drogowej z auta. A w tym landzie było górzyście i soli na drogi nie żałował nikt. Teraz od około 10 tys mam tarcze TRW i klocki textar,tarcze z obu stron są gładkie jak lustro i klocki biorą po całości. Od wewnątrz minimalnie większy rant.

Edytowane przez pila24

Opublikowano

To ciekawe jak to u mnie będzie w B6. Bo nie dość, że trzęsie przy hamowaniu to jeszcze wydają mi się słabsze niż te co mam w B7.:thumbdown:

Opublikowano

Poszukiwane sprężyny obniżające do B7 quattro avant 

ktoś coś poleci sprawdzonego , albo ma dojście do czegoś ?