fantowski Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Wandej napisz do Mrogala o opony jeśli potrzebujesz. ma fajne ceny. takie nowe 6cio letnie w ogóle nie brałbym pod uwage. no chyba ze ktos oddaje za free do upalenia Wandej też sprzedaje opony, więc sam sobie może kupić u siebie
s3ns Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Wrzucę 5 mm na przód, 10 na tył i zobaczę jak to wyjdzie u mnie. Dzięki za info Śruby do tych 5 mm zmieniasz na dłuższe? Tak, kupie od razu z 10 mm dłuzszym gwintem od standardowych. Bo wiekszych dystansów jak 10 mm nie planuję A wymiana śrub i tak mnie czeka.
mrogal Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Wandej napisz do Mrogala o opony jeśli potrzebujesz. ma fajne ceny. takie nowe 6cio letnie w ogóle nie brałbym pod uwage. no chyba ze ktos oddaje za free do upalenia Wandej też sprzedaje opony, więc sam sobie może kupić u siebie Wandej, słyszysz kup se u siebie 6 letnia opone zekłądasz na auto robisz 100kmów i jest to juz stara 6 letnia mało warta opona z kupą miecha, na która w używce mało kto zwróci uwagę.
grzes283 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Siema, znacie kogoś z okolic trójmiasta, co by ogarniał turbiny? Znajomemu już da razy padła po regeneracji w dość krótkim czasie i szuka jakiegoś sprawdzonego zakładu.
matibati2 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Wrzucę 5 mm na przód, 10 na tył i zobaczę jak to wyjdzie u mnie. Dzięki za info Śruby do tych 5 mm zmieniasz na dłuższe?Moze nie bedzie musial. Trzeba sprawdzic ile wystaja przez felge. Kwestia felgi. Znam takich co na pare zwojow przykrecali
s3ns Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Wrzucę 5 mm na przód, 10 na tył i zobaczę jak to wyjdzie u mnie. Dzięki za info Śruby do tych 5 mm zmieniasz na dłuższe?Moze nie bedzie musial. Trzeba sprawdzic ile wystaja przez felge. Kwestia felgi. Znam takich co na pare zwojow przykrecali Sprawdze, sprawdze, ale z założenia na gwincie 14x1,5 trzeba byłoby zrobić dla bezpieczeństwa około 8 pełnych obrotów a z 5mm dystansem ta sztuka mi się raczej nie uda Tym bardziej chce to dobrze skręcić bo auto będzie miało więcej mocy. Przykręcanie na kilka zwojów jest już ryzykowne Jak nie wkręcisz przynajmniej tych 10mm gwintu w piaste to pewności nie masz czy to się nie urwie. Jest niby zasada że dla dystansów przelotowych śruba musi być dłuższa przynajmniej o pół grubości dystansu. Najbezpieczniej o całą grubość Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez s3ns
Flyer Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Siema, znacie kogoś z okolic trójmiasta, co by ogarniał turbiny? Znajomemu już da razy padła po regeneracji w dość krótkim czasie i szuka jakiegoś sprawdzonego zakładu. Napisz do Bieńka. Swoją drogą co za turbo? Coś seryjnego? Najlepiej jest wymienić cały CORE na nowy, a nie bawić się w regenerację. Poza tym pytanie, czy turbo padło samo z siebie, czy problem jest gdzie indziej - w zasilaniu olejem etc.
Booster Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Siema, znacie kogoś z okolic trójmiasta, co by ogarniał turbiny? Znajomemu już da razy padła po regeneracji w dość krótkim czasie i szuka jakiegoś sprawdzonego zakładu. Napisz do Dev'a
grzes283 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Dzięki Panowie, sprawa wygląda tak, że wczoraj zaczepił mnie koleś na parkingu (kojarzę z twarzy) i zapytał, czy nie mam jakiegoś poleconego warsztatu, bo turbo mu rozłącza, a wszystko inne posprawdzał. Już dwa razy regenerował i po ok pół roku problem się powtarza. Auto to golf IV 1.9. 115KM.
bongod Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Siema. Jakie brać dystanse 15 mm ? Chodzi mi czy przelotowe czy już ,,mocowane''. W tym dystomie to trzeba dzwonić? Bo jak w sklep wchodzę to jakieś ipody .
KoJ@K Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Bierz przykrecane, wtedy nie ma problemu ze specjalnym sztukowaniem srub zlodziejek (no chyba, ze sie ich nie ma)
bongod Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zapomniałem zupełnie o złodziejkach :[emoji15]
s3ns Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Przy 15 mm chyba obie szkoły są jeszcze ok, można tak i tak. No i przy przelotowym niestety, wszystkie śruby w tym też złodziejki musza być dłuższe :/
bongod Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Da się śrubę przedłużyć? Pewnie za wątłe by było takie połączenie. Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez bongod
Flyer Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Panowie, nie ma ktoś wtyczki lub kawałka wiązki do tylniej wycieraczki B6/B7 ? Potrzebuje ASAP, bo moja się spaliła Da się śrubę przedłużyć?Pewnie za wątłe by było takie połączenie. Bez przesady... kupujesz po prostu dłuższe śruby.
KoJ@K Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Tylko jak dla mnie to slabe rozwiazanie, bo pozniej jakas zmiana felunku/dystansu wiaze sie z nowa sruba/lub przerabianie (skracanie starej), tylko troche gorzej jezeli zmienimy dystans na szerszy, a tak czy to inny dystans, czy inne kola, inne parametry felgi - to zlodziejki mamy ciagle te same.
Rekomendowane odpowiedzi