Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś zdejmę schowek i raz jeszcze sprawdzę, jak to wszystko działa, ale rano ECON działał poprawnie, a obieg zamknięty odwrotnie. No to będę walczył z silniczkiem, bo to raczej nie jest wina instalacji?

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

raczej nie ,możesz psiknąć jakimś kontaktem w piny ,ale stawiam na silniczek, u mnie zostały 2 do wymiany ,resztę mam od b7 ,ostatnio wyskoczył mi błąd od siniczka kierowcy ,skasowałem narazie nie wrócił,a wymieniałem go ok 2lata temu ,ale właśnie też z b6

Opublikowano

raczej nie ,możesz psiknąć jakimś kontaktem w piny ,ale stawiam na silniczek, u mnie zostały 2 do wymiany ,resztę mam od b7 ,ostatnio wyskoczył mi błąd od siniczka kierowcy ,skasowałem narazie nie wrócił,a wymieniałem go ok 2lata temu ,ale właśnie też z b6

Dziś jadę do gościa, bo ma jeszcze kilka silniczków i zobaczę, co i jak. Najwyżej kupię ten z B7. Dzięki :)

Opublikowano

zmienie na Bronka :grin:

dobra dajmy spokój

śmigał ktoś na oponach Nexen lub Nankang bo cena kusi :jerk:

Jestem w trakcie zakladania nankang , za pare dni moge sie wypowiedzieć
Opublikowano

Nie polecam chińczyków, nigdy nie miałem na swoim aucie, ale kiedyś w brata dizlu miałem okazję jeździź nie raz. Hamowanie w deszczu jak na śniegu... i tym podobne dziwoty. Poza tym Nankangi i inne wynalazki żyją bardzo krótko, nie zdziwcie się jak po 1 sezonie wyząbkują się, albo stwardnieją...

Lepiej kupić coś budżetowego, ale produkowanego poza Chinami i Tajwanem :)

Opublikowano

właśnie sam nie wiem co robić,chinki ponoć właśnie tak jak Flyer piszesz śliskie są

Opublikowano

z chińczyków jedynie nexen i federal :hi:

Opublikowano

Gdzie znajduje sie bezpiecznik od fotela kierowcy (reg elektryczna) ? W tym samym miejscu co pasażera ?

Opublikowano (edytowane)

Gdzie znajduje sie bezpiecznik od fotela kierowcy (reg elektryczna) ? W tym samym miejscu co pasażera ?

albo tam albo pod kierownicą

Edytowane przez Miszka82
Opublikowano

Panowie gdzie temat o gwintach? ??

Opublikowano

Kurfa fajny gwint jest do kupienia do b6 ale kasiuty brak :facepalm: KW przód i bym miał kpl :kwasny: Ile może być warty weitec przód od b5 w dobrym szczęściu?

Opublikowano

Pod mce
Opublikowano

Btw Panowie, jaki polecilibyście gwint tak do 4 tys zl? Robie rozeznanie ... Nie musi mieć regulacji siły tłumienia

Opublikowano

Btw Panowie, jaki polecilibyście gwint tak do 4 tys zl? Robie rozeznanie ... Nie musi mieć regulacji siły tłumienia

ST Suspension (dawny Weitec), BC Racing... Szczerze mająć 4k dołożyłbym trochę i kupił H&R/KW/Bilsteina, a jeśli nie to, to raczej coś na poziomie ST - kosztuje chyba koło 3k.

Opublikowano (edytowane)

Hm, tylko o jakie kw/bilsteiny masz na myśli? Warto skupiać się np na kw v1 lub bilsteinie b14? One kosztuja własnie mniej jak 4 tys.

Edytowane przez s3ns
Opublikowano

Zgadzam się z Flyerem, że warto czasem odczekać, odłożyć więcej i uderzyć w coś wyższej półki. KW ma teraz ciekawą promocję wiosenną. Rabaty są dość przyzwoite

--> http://kwshop.pl/cms/24/kw-sale/wiosenna-wyprzedaz-kw

A jeśli mimo to nie chcesz przekraczać wcześniej założonej kwoty to jak najbardziej też polecam ST, które w dużym uproszczeniu jest tym samym co KW, tylko zamiast stali nierdzewnej jest wykonany ze stali ocynkowanej :wink:

Opublikowano

Trewor87 dzieki za info o promo. Pisząc o KW ze musiałbym dolożyc co nieco, mam rozumieć że polecacie warianty V2 i V3? Warto dorzucić trochę siana zamiast kupić V1?

Opublikowano

Miałem V2 w poprzednim tuningu i było mistrzowskie! V1 mam teraz. Zawias bardzo poprawny, świetnie wybiera, jednak na moje preferencje odrobinę za miękki. Dlatego docelowo pewnie będzie V3.

W tej promo masz V2 za niewiele ponad 4 tys, które wstępnie założyłeś, ze chcesz wydać. Więc mając na szali V1 i V2 nawet bym się nie zastanawiał... :wink:

Opublikowano

Miałem V2 w poprzednim tuningu i było mistrzowskie! V1 mam teraz. Zawias bardzo poprawny, świetnie wybiera, jednak na moje preferencje odrobinę za miękki. Dlatego docelowo pewnie będzie V3.

W tej promo masz V2 za niewiele ponad 4 tys, które wstępnie założyłeś, ze chcesz wydać. Więc mając na szali V1 i V2 nawet bym się nie zastanawiał... :wink:

Dzięki za opinie, Trewor. Z tego co patrzyłem to tam było 4,9k pln za v2 więc trochę więcej niż zakładałem ale chyba warto to rozważyc ... Masz jakieś doświadczenie z Bilsteinami? Bo to druga firma która bym brał pod uwagę, no i wcześniej wymienione ST