Wandej Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Panowie w jaki inny sposób niż normalny, można otworzyc awaryjnie maskę? Wczoraj otwierała się normalnie, a dzisiaj zonk. Szarp za grill. Jedyne co to możesz zaczep urwać ale wszystkie nie pójdą
slo Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Panowie w jaki inny sposób niż normalny, można otworzyc awaryjnie maskę? Wczoraj otwierała się normalnie, a dzisiaj zonk. Szarp za grill. Jedyne co to możesz zaczep urwać ale wszystkie nie pójdą Tylko szarp górną część grilla. Bo tylko góra jest na zatrzaski
szczuraz Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Panowie w jaki inny sposób niż normalny, można otworzyc awaryjnie maskę? Wczoraj otwierała się normalnie, a dzisiaj zonk. Tapniete z HGW 2
KoJ@K Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 S3ns - nie wiem jeszcze co sie stalo i gdzie jest problem, ale linka chyba cala, bo jak ciagne to czuc opor. Jezeli to wina zamka to czy moge cos zrobic ze swoim zamkiem, zeby drugi raz taka sytuacja nie miala miejsca czy tylko wymiana na inny? W ogole to w czym przewaznie (oprocz zerwanej linki) tkwi tutaj problem ??
Maciek0502 Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) KoJ@K, u mnie linka wyskoczyła z zamka maski. Wyciągaj grill, odkręcaj trzy śrubki od maski i masz otwarte. Trochę łamania się jest z odkręcaniem, ale idzie. Cierpliwości. A metoda "z kanału drutem" jest nic nie warta... Edytowane 23 Maja 2015 przez Maciek0502
KoJ@K Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 Tak mowisz? Zobacze sobie moze w innej B6 jak to tam sa te zatrzaski, zeby polamac jak najmniej i bede probowal cos. U Ciebie wyskoczyla mowisz - to jak ciagnales za raczke otwierania maski to miales ją jakos luzną czy jak, bo u mnie wyraznie czuc opor.
turzol Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 Tak mowisz? Zobacze sobie moze w innej B6 jak to tam sa te zatrzaski, zeby polamac jak najmniej i bede probowal cos. U Ciebie wyskoczyla mowisz - to jak ciagnales za raczke otwierania maski to miales ją jakos luzną czy jak, bo u mnie wyraznie czuc opor. Jak masz opór przy otwieraniu to linka już kończy żywota. Miałem podobnie i skończyło sie tym ze raczka otwierania pękła od naporu. Za zestaw nowej linki i raczki w serwisie 65zl Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
KoJ@K Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 Duzo pierdzielenia z jej zalozeniem w razie czego?
s3ns Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 S3ns - nie wiem jeszcze co sie stalo i gdzie jest problem, ale linka chyba cala, bo jak ciagne to czuc opor. Jezeli to wina zamka to czy moge cos zrobic ze swoim zamkiem, zeby drugi raz taka sytuacja nie miala miejsca czy tylko wymiana na inny? W ogole to w czym przewaznie (oprocz zerwanej linki) tkwi tutaj problem ?? Generalnie tu chodzi tylko o linkę, albo się urywa, albo wyskakuje. Jak już uda Ci się otworzyć, to po prostu sprawdź jak to wygląda, starając się zlokalizować powód ewentualnych oporów ... A metoda "z kanału drutem" jest nic nie warta... Ciekawe rzeczy piszesz. Przykładowo, jak ktoś wie, co dokładnie ruszyć i nie ma osłony pod silnikiem to mając kanał ta robota jest na 10 sekund ... Metoda nie inwazyjna i nic przy tym nie łamiesz. Niedawno wyjmowałem grill przy otwartej masce, przy zamkniętej średnio to widzę, albo po prostu trzeba mieć trochę wprawy. Ja bym otwierał prętem od dołu i tak też doradzam.
Maciek0502 Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 s3ns mając dwa auta- jedno z otwartą maską a drugie z maską do otworzenia po godzinie grzebania wyrzuciłem druty. 15 minut wystarczyło żeby odkręcić śruby. A grill nie pękł.
Animal Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 Wyjęcie grilla przy zamkniętej masce to żaden problem. Już kilka razy to robiłem i nic mi nie pękło. Wystarczy robić to z wyczuciem
s3ns Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 Wyjęcie grilla przy zamkniętej masce to żaden problem. Już kilka razy to robiłem i nic mi nie pękło. Wystarczy robić to z wyczuciem Hm to aż tak łatwo wyjąć gril przy zamkniętej masce...? Tylko czekać jak któregoś razu po powrocie do auta zastanę dziure w masce i tylko wspomnienie po grilu No to niech każdy robi jak mu wygodnie/łatwiej, są widać dwie drogi.
nionio1985 Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 mam pytanko czy wejdzie mi do a4 b6 kombi na tył felha 19, 10cali szeroka i et 50 i czy bedzie wystawac jak dam dystans
Bielun22 Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 Tylko czekać jak któregoś razu po powrocie do auta zastanę dziure w masce i tylko wspomnienie po grilu dlatego cienkie czarne trytytki są wskazane do zabezpieczania na taką ewentualnosc...grill s4 nie kosztuje 20 zł
KoJ@K Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Najpierw zdejme oslone i poprobuje z kanalu, a pozniej w razie czego opcja druga z grilem.
staniek Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Najfajniej gdybyś miał możliwośc obejrzec sobie zamek w innym aucie przed całą operacją. Otwierałem kiedyś z kanału/od spodu i trochę czasu mi to zajęło, ale dac się da.
KoJ@K Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Mam taka mozliwosc, bo Tesciu tez ma B6 , wiec najpierw sobie obczaje zamek, a pozniej gril od wewnatrz jak bedzie potrzeba.
staniek Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Skoro tak, to dasz sobie radę bezproblemowo, albo prawie bezproblemowo
Rekomendowane odpowiedzi