Wandej Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 co w związku z tym? jesteśmy fajni phi
grzes283 Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Gdzieś na necie znalazłem, że trzeba by przejechać autem jakiś odcinek. Ale to się tyczyło bardziej choinki na liczniku, zeby zgasła. U mnie tego nie ma. wyskakuje na vagu błąd o źle zakodowanym module i tyle.... A z drugiej strony, na co wpływa źle zakodowany moduł?
kaju Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 ten odcinek to żeby zgasła kontrolka. jak nie gaśnie wcale to albo źle zaadaptowany, albk dupnięty sam czujnik kąta skrętu, ale z tego co widze to jak kodowanie sie zgadza a pokazuje błąd, to może być moduł dupnięty. że tak powiem: musialbym to mieć wszystko przed oczami, żeby Ci pomóc...
grzes283 Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Jasne, rozumie. Jutro spróbuje włożyć stare graty, może wtedy będzie coś wiadomo. Choć obecne graty kupiłem ze sprawdzonego źródła, więc raczej nie ma mowy o wadliwym towarze. A źle zakodowany moduł może mieć wpływ na brak grzania kierownicy? Sprawdzając miernikiem gniazdo w taśmie, w które podłączam wtyczke grzanej kiery pokazuje mi na odpalonym powyżej 12V......czyli napięcie dochodzi
kaju Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 sama kiera może być dupnięta, ewentualnie ma czujnik termo, że nie odpali powyżej jakiejś temperatury - musiałbym w else spojrzeć, a wyszedłem już z garażu. jutro najwyżej zerknę
tomekhxc Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Pany montował ktos moduły lusterek pod clh i led ?
grzes283 Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 sama kiera może być dupnięta, ewentualnie ma czujnik termo, że nie odpali powyżej jakiejś temperatury - musiałbym w else spojrzeć, a wyszedłem już z garażu. jutro najwyżej zerknę Super. Może to rozwieje problem. Czekam na info...;-)
kaju Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Pany montował ktos moduły lusterek pod clh i led ?od kkama? montowałem, co potrzeba?
tomekhxc Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 gdzie wpinałeś przewód od halo, w instrukcji jest napisane że znajduje sie on w wiazce drzwi tylko od str kierowcy, (moduł-przewód fioletowy) , pytanie który to bo tego juz nie ma
kaju Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 pany jakby ktoś szukał pewnego auta a nie zaglądał w dział sprzedam to podrzucę też tutaj http://allegro.pl/showItem2.php?item=5669713153
niestandardowy Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Grzes, miales juz do czynienia z grzana kierownica? ja mam ten mod wrzucony do b7. I powiem szczerze ze ona nie jest taka goraca jak siedzenia, jest delikatnie podgrzewana. Odczuwa sie to szczegolnie zima, gdy dotkniesz galki zmiany biegiw. Wtedy różnica temperatury bardzo odczuwalna
grzes283 Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 A załącza się tylko przy niskich temperaturach? Bo ja szczerze nie odczułem w ogóle aby coś grzało, Dla porównania stara kiera leżała obok i brak różnicy. Są dwa wyjscia. Albo posiadają czujnik, bo po co byly by dwie wtyczki wychodzące z kierownicy. Jedna jest wpinana w zwijak a druga w płytkę co jest na stałe w kierownicy. Albo druga opcja, to coś źle zrobiłem, ale co? Czujnik skrętu zakodowany. Nie wywala błędu. Pozostaje pytanie dlaczego moduł kierownicy nie przyjmuje pinu w bloku 81. Po wpisaniu 00111 zamiast OK pokazuje Bus not ok. Co w konsekwencji wywala błąd 01044 control moduł incorrectly codec Czyżby moduł walnięty?
biggman Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Próbuj może za którymś razem się przyuczy, jeśli nie to trzeba inny kabel
KoJ@K Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 U mnie jest to samo w 81 kanale, najpierw nie chcialo polaczyc, kilka razy sprobowalem i weszlo, ale jak mu wpisze 00111 daje test, save wyskakuje OK, a po chwili znowu Bus Not Ok.
grzes283 Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Identycznie co i u mnie. Wstawiłem stary moduł taśmę i kiere. Wszysto jest ok zero błędów choc pin oo1111 też nie wszedł poza tym cała reszta ok. Z tego wychodzę ze moduł musiał byc uszkodzony....
kaju Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 a odczekujesz kilka sekund przy przyuczeniu na kanale 81? czy na pałe test i save? spróbuj odczekać kilkanaście sekund po test i dopiero dawaj save. spróbuj jeszcze innym kablem a odczekujesz kilka sekund przy przyuczeniu na kanale 81? czy na pałe test i save? spróbuj odczekać kilkanaście sekund po test i dopiero dawaj save. spróbuj jeszcze innym kablem
KoJ@K Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Identycznie co i u mnie. Wstawiłem stary moduł taśmę i kiere. Wszysto jest ok zero błędów choc pin oo1111 też nie wszedł poza tym cała reszta ok. Z tego wychodzę ze moduł musiał byc uszkodzony.... No to skoro na starym module 00111 tez Ci nie wchodzi to ja bym nie obstawial zyebanego modulu, tylko tak jak chlopaki pisza to pewnie bedzie wina kabla. a odczekujesz kilka sekund przy przyuczeniu na kanale 81? czy na pałe test i save? spróbuj odczekać kilkanaście sekund po test i dopiero dawaj save. spróbuj jeszcze innym kablem a odczekujesz kilka sekund przy przyuczeniu na kanale 81? czy na pałe test i save? spróbuj odczekać kilkanaście sekund po test i dopiero dawaj save. spróbuj jeszcze innym kablem Po tym jak dawalem test to moze z 5sekund odczekalem i klik w save, to mowisz zeby dluzej sprobowac, okej.
jedrekx Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 sprawdzałem to grzanie, przy temperaturze +36 stopni kierownica nie grzeje
grzes283 Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 a odczekujesz kilka sekund przy przyuczeniu na kanale 81? czy na pałe test i save? spróbuj odczekać kilkanaście sekund po test i dopiero dawaj save. spróbuj jeszcze innym kablema odczekujesz kilka sekund przy przyuczeniu na kanale 81? czy na pałe test i save? spróbuj odczekać kilkanaście sekund po test i dopiero dawaj save. spróbuj jeszcze innym kablem Czekam do momentu az pokaże sie OK i dopiero wtedy SAVE..kilka sekund to trwa. Identycznie co i u mnie. Wstawiłem stary moduł taśmę i kiere. Wszysto jest ok zero błędów choc pin oo1111 też nie wszedł poza tym cała reszta ok. Z tego wychodzę ze moduł musiał byc uszkodzony.... No to skoro na starym module 00111 tez Ci nie wchodzi to ja bym nie obstawial zyebanego modulu, tylko tak jak chlopaki pisza to pewnie bedzie wina kabla. a odczekujesz kilka sekund przy przyuczeniu na kanale 81? czy na pałe test i save? spróbuj odczekać kilkanaście sekund po test i dopiero dawaj save. spróbuj jeszcze innym kablem a odczekujesz kilka sekund przy przyuczeniu na kanale 81? czy na pałe test i save? spróbuj odczekać kilkanaście sekund po test i dopiero dawaj save. spróbuj jeszcze innym kablem Po tym jak dawalem test to moze z 5sekund odczekalem i klik w save, to mowisz zeby dluzej sprobowac, okej. Ale w obecnym module nie mam żadnego błędu a w tym do grzanej kiery pokazuje że jest źle zakodowany. Co do kabla,nie wiem czy zły czy nie ale dużo różnych rzeczy nim robiłem. Kodowalem MCE,fotochrom clh. Rnsa bluetooth...i nie miałem problemu. Ale być może o czymś nie wiem. sprawdzałem to grzanie, przy temperaturze +36 stopni kierownica nie grzeje Czyli posiada czujnik. To już jakiś trop;-)
KoJ@K Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 To czyli jak sie robi adaptacje w 081 to po wpisaniu 00111 i kliknieciu Save, OK sie powinno swiecic caly czas tak? I wtedy wiemy, ze jest wszystko w porzadku?
Rekomendowane odpowiedzi