Frimuś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) No ostatnio pytalem tu o nie wlasnie umnie na.miejscu za 570pln Słuchajcie mam wazne pytanie Kupie felgi 18 8j bo szerzzych.nie ma.z tego.co mi sie podoba i tak,zakladajac zaciski pod 320 jakie et musze kupic. Teraz na 9j i et 40 zacisk siada na alusie :/ Natomiast rant jest rowno z blotnikiem :-( Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez Frimuś
ucho.77 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Ucho - najpierw dorośnij, a później Twoje teksty wszędzie są już żałosne i aż oczy bolą od czytania tego spamu, jakim zaśmiecach forum. Masz jakiś problem ze sobą, żeby wszędzie powielać swoje chore frustracje? Szkoda mi na Ciebie słów. Załóż sobie te swoje 19" z indeksem 88 na głowę najlepiej. Bez odbioru, bo za niski poziom na rozmowę ze mną reprezentujesz. Nie będę się zniżał do słownych przepychanek z gościem, który rozmiarem felgi chyba sobie inne rozmiary rekompensuje Smarku jeden weź się odpier**l w końcu ode mnie bo sobie nie pozwolę żeby gówniarz jechał mi po plecach. Znawca k**wa się znalazł który nikomu nic w technicznym nie pomógł tylko potrafi pier**lić "nie ten rozmiar, dobierz et do 35 ewentualnie było już wcześniej" jeszcze pół roku temu pisałeś jak podpiąć najprostrzy przełącznik, a teraz wielki znawca całego działu technicznego Nie każdy się musi na wszystkim znać ale widać to się ciebie gwiazdo nie tyczy . Jakbyś czytał popaprancu ze zrozumieniem to byś wiedział co i do kogo było pisane k**wa na tym kończę z tobą Kropka za wulgaryzmy biorę na klatę według regulaminu Na koniec patrz co Tomek do B7 kupił,też się dal nabrać
staniek Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 No ostatnio pytalem tu o nie wlasnie umnie na.miejscu za 570pln Tutaj lepsza cena http://allegro.pl/sprezyny-vogtland-audi-a4-8e-avant-quattro-2-5-3-0-i5978908806.html
ucho.77 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Panowie jeżeli któryś z was czuje się urażony,zapraszam na pv Firmuś przez et 40 Pucek dokładał jak dobrze pamiętam 6mm dystans, wejdź w Tomka wątek z B7 tam się wypowiadał Natomiast co do felgi z ranem to im niżej tym jest więcej miejsca
tomekhxc Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 opone w takim rozmiarze jak moja z wiekszym indeksem jest ciężko dostać , co innego np 17 tutaj juz jest wybór
Frimuś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 No ostatnio pytalem tu o nie wlasnie umnie na.miejscu za 570pln Tutaj lepsza cena http://allegro.pl/sprezyny-vogtland-audi-a4-8e-avant-quattro-2-5-3-0-i5978908806.html Staniek bieremy?Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
ucho.77 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Tomek ty to wiesz i osoby które jeżdżą na takich kołach też to wiedzą. Ale skąd to ma wiedzieć osoba co wlepkę umie przeczytać A 17tka to już jest takie kolo że
Frimuś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Panowie jeżeli któryś z was czuje się urażony,zapraszam na pv Firmuś przez et 40 Pucek dokładał jak dobrze pamiętam 6mm dystans, wejdź w Tomka wątek z B7 tam się wypowiadał Natomiast co do felgi z ranem to im niżej tym jest więcej miejsca Grześ przeszukam wątek pucka.Mowisz nizej auto zejdzie o 3centy kolo sie jeszcze schowa? Wiwc et 42 wchodzi w gre lub dystans tak by zmieścić zacisk. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
nitroo Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Tomek ty to wiesz i osoby które jeżdżą na takich kołach też to wiedzą. Ale skąd to ma wiedzieć osoba co wlepkę umie przeczytać A 17tka to już jest takie kolo że Po co dalej drążysz temat? Mam się odczepić, a dwa razy dzisiaj o mnie pisałeś, więc skończ już starcze, bo żal mi Ciebie.Widać bardziej dorosłem do tego, że nie muszę się popisywać rozmiarem koła... Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez nitroo
tomekhxc Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 witamy nowego w divisionie tucholo
ucho.77 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Panowie jeżeli któryś z was czuje się urażony,zapraszam na pv Firmuś przez et 40 Pucek dokładał jak dobrze pamiętam 6mm dystans, wejdź w Tomka wątek z B7 tam się wypowiadał Natomiast co do felgi z ranem to im niżej tym jest więcej miejsca Grześ przeszukam wątek pucka.Mowisz nizej auto zejdzie o 3centy kolo sie jeszcze schowa? Wiwc et 42 wchodzi w gre lub dystans tak by zmieścić zacisk. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Pucek nie ma wątku,pisał u Tomka jak on był na etapie kupna/mierzenia witamy nowego w divisionie tucholo
Frimuś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Dobra ogarne sobie. Działa wam na kompie kalkulator et felgi (3d) Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez Frimuś
ucho.77 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Nie Ja tu sprawdzałem http://www.willtheyfit.com Pv
domjenick Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Ucho - najpierw dorośnij, a później Kropka za wulgaryzmy biorę na klatę według regulaminu Oboje dajcie sobie na looz zacytowałem przypadkowo, żeby Wam się wyświetliło, że ktoś Was zacytował i żebyście to przeczytali....
BeyerBrown Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Pany oceńcie sami opona BB Dla mnie to jest łysy szrot Na tym kończę przepychanki z wami znawcami opon/rozmiarów i wielkości kół w B6 BB,Wampir,Nitro i Fido Te z tyłu kolego uczony były jeszcze w dobrym stanie a też dziwnie skrzypiały... Podesłać Ci filmik na dowód? Te na foto pochodzą z przedniej osi. Ale jak się jeździ autem normalnie a nie po emerycku czyli w stylu pasującym do silnika siedzącego pod maską to nie dziw się, że taki widok to jakieś WOW. A jakbyś uważniej czytał co pisałem na forum to już 1,5 roku wcześniej te gumy zaczęły pojękiwać, gdy jeszcze wszystko wizualnie było z nimi OK. Geometrię sprawdzam raz w roku, tak btw. To skrzypienie do tego stopnia mnie irytowało, że byłem gotowy wymieniać łożyska w kołach, bo one wydawały mi się początkowo głównymi podejrzanymi. Wykluczałem całkowicie zbyt niski indeks, bo jeszcze do niedawna wierzyłem w teorię którą Ty bez skrępowania propagujesz na forum... wyśmiewając przy tym w mało wyszukany sposób zdanie ludzi myślących zdroworozsądkowo. Do rozmiaru Twoich kół nic generalnie nie mam (jakbyś zauważył zwracałem uwagę tylko na większe ew. przekłamania prędkościomierza) i jak dla mnie to możesz sobie nawet wpakować 20" fele i jeździć na totalnym naleśniku. Albo nawet tak jak tu: ale szlag mnie trafia, że ktoś może narażać życie nie tylko swoje ale i innych uczestników ruchu na publicznej drodze z powodu zbyt niskiego indeksu nośności a co za tym idzie przeciążenia opon! Lans powinien mieć jakieś granice... I proszę, przestań rzucać publicznie inwektywami, nie jesteś u siebie... opone w takim rozmiarze jak moja z wiekszym indeksem jest ciężko dostać 235/35R19 91Y (różnica średnic wzgl. wzorcowej to ok. 0,6% czyli zaledwie 0,2% więcej niż na 225/35R19) jest już z kolei cała masa... Cenowo też korzystnie wychodzą: Continental CSC6 225/35R19 88Y - 722zł/szt. Continental CSC6 235/35R19 91Y - 750zł/szt. komplet droższy o 112zł Yokohama Advan Sport V105 225/35R19 88Y - 626zł/szt. Yokohama Advan Sport V105 235/35R19 91Y - 612zł/szt. komplet tańszy o 56zł Uniroyal RainSport 3 225/35R19 88Y - 639zł/szt. Uniroyal RainSport 3 235/35R19 91Y - 673zł/szt. komplet droższy o całe 134zł Ceny wzięte z oponeo.pl Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez BeyerBrown
RicS3 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Panowie wtrącę się w dyskusję bo mam sprawę...na oponie na przedniej osi po jej zewnętrznej stronie wyskoczył mi bąbel, nie jest jakiś duży ale go widać. Czy można tak jeździć? Jak wygląda gwarancja w takim wypadku, mam jeszcze 3 miesiące.
grzes283 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 z rana.....panowie prosze grzecznie odyebać sie od 17...ja jeżdżę i jestem zadowolony Nie musi nikt za mną się na ulicy oglądać. Co do tych Waszych kłótni odnośnie doboru rozmiaru i zakłamania koła. To są bardzo małe wartośći więc nie wiem w czym sprawa. Jak ktoś chce balon, to niech ładuje 235/40/18....czy tam 19. Znawców jest pełno w każdym temacie, dlatego nie ma co drążyć. Ja preferuje rozmiar na polskie drogi czyli węższą oponę. Jak ktoś auta używa sporadycznie, albo na zloty marketowe to przecież można zayebać 245/30/21 i też będzie kozak na dzielnicy Miłego dnia mordeczki...
pajda Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Panowie wtrącę się w dyskusję bo mam sprawę...na oponie na przedniej osi po jej zewnętrznej stronie wyskoczył mi bąbel, nie jest jakiś duży ale go widać. Czy można tak jeździć? Jak wygląda gwarancja w takim wypadku, mam jeszcze 3 miesiące.Reklamuj!Tez miałem cycka na oponie i wulkanizator mowi ze nie uznaja ale ja mowie co mi zalezy zadzonilem przyslali kuriera i po tygodniu zadzwonili ze reklamacja uznana co robimy nowa opona czy zwrot kasy wziolem opone. Mialem wtedy 18"nokian zline w moim watku chyba sa nawet foty tego cycka. Bralem z oponeo
grzes283 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Panowie wtrącę się w dyskusję bo mam sprawę...na oponie na przedniej osi po jej zewnętrznej stronie wyskoczył mi bąbel, nie jest jakiś duży ale go widać. Czy można tak jeździć? Jak wygląda gwarancja w takim wypadku, mam jeszcze 3 miesiące. Nie można tak jeździć.
pajda Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 z rana.....panowie prosze grzecznie odyebać sie od 17...ja jeżdżę i jestem zadowolony Nie musi nikt za mną się na ulicy oglądać. Co do tych Waszych kłótni odnośnie doboru rozmiaru i zakłamania koła. To są bardzo małe wartośći więc nie wiem w czym sprawa. Jak ktoś chce balon, to niech ładuje 235/40/18....czy tam 19. Znawców jest pełno w każdym temacie, dlatego nie ma co drążyć. Ja preferuje rozmiar na polskie drogi czyli węższą oponę. Jak ktoś auta używa sporadycznie, albo na zloty marketowe to przecież można zayebać 245/30/21 i też będzie kozak na dzielnicy Miłego dnia mordeczki... Ale tu nie chodzi o rozmiar ale o indeks nośności , jak masz 88 to masz już przejebane bo bedziesz mial skrzypienie opony w czasie jazdy
Rekomendowane odpowiedzi