bjoern Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 9 godzin temu, STANIV napisał: Jak wsadzę drewniany klocek zamiast zacisku i tarczy to hamulce nie skrzypia . Oring wymieniony rok temu i po wymianie tez skrzypiało :/ ręce opadają, były w domy B6, B7, teraz a6 , ale niestety w żadnej nie było tego problemu z u mnie :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk to może niewłaściwe klocki są założone?
STANIV Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 to może niewłaściwe klocki są założone?Wątpię , zawsze tak samo zakładałem , do a6 tez i w niej cisza :/Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
bjoern Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 nie, że źle założone, tylko, że złe klocki ci dali może
STANIV Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 to może niewłaściwe klocki są założone?W sumie tego tropu nie podjąłem , jutro podmienię na boscha z a6 i dam znać co i jak [emoji2] w sumie moze cos w tym być bo są Ate CeramicWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
grzes283 Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Panowie, pytanie odnośnie opon. Szukam dla siebie i zacząłem zwracać uwagę na etykiety dotyczące min. spalania. Orientujecie się, jaka jest różnica między np. C a E? Sprawdzał to ktoś z Was? Mi kiedyś na wynalazkach palił niecały litr mniej niż na obecnych Dunlopach, które mają E - niestety nie wiem, jakie oznaczenie miały moje stare wynalazki. Kiedyś się dziwiłem, jak to możliwe, że markowa opona pali aż tyle więcej od jakiegoś chinola. Ale coś w tym musi być.
WydRos Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 52 minuty temu, grzes283 napisał: Panowie, pytanie odnośnie opon. Szukam dla siebie i zacząłem zwracać uwagę na etykiety dotyczące min. spalania. Orientujecie się, jaka jest różnica między np. C a E? Sprawdzał to ktoś z Was? Mi kiedyś na wynalazkach palił niecały litr mniej niż na obecnych Dunlopach, które mają E - niestety nie wiem, jakie oznaczenie miały moje stare wynalazki. Kiedyś się dziwiłem, jak to możliwe, że markowa opona pali aż tyle więcej od jakiegoś chinola. Ale coś w tym musi być. To zależy od twardości gumy np uniroyal 3 ma wyniku na deszczu super czyli A ale spalanie już E, bo żeby dobrze trzymały się drogi musza być odpowiednio miękkie nie za mocno, stad większe spalanie jak guma jest twarda to opór mniejszy wiec i spalanie mniejsze ale za to przy poślizgu na deszczu lecisz jak na zderzaku cos za coś niektóre markowe drogie opony maja spalanie C/E i na deszcz C Zależy ten od wysokości bierznika oczywiście najdroższe continentale spisują się super ale zdzierają bierznik w oczach wiec coś za coś
grzes283 Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Rozumiem, podobnie to interpretowałem, ale zastanawiam się jak to się ma do l\100km. Gdzieś wczoraj znalazłem, że komuś nawet 1.5l/100km wyszło.....i to między markowymi oponami. To by trzeba chyba pojeździć tydzień na C i tydzień na E, aby mieć obiektywne spojrzenie ;-)
WydRos Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 24 minuty temu, grzes283 napisał: Rozumiem, podobnie to interpretowałem, ale zastanawiam się jak to się ma do l\100km. Gdzieś wczoraj znalazłem, że komuś nawet 1.5l/100km wyszło.....i to między markowymi oponami. To by trzeba chyba pojeździć tydzień na C i tydzień na E, aby mieć obiektywne spojrzenie ;-) Ja tam nie wierze w takie spalanie z powodu marki opony, zależy od nogi i od wielkości koła/szerokości opony na zimowkach więcej auto pali bo guma inna itd jeśli mamy te same rozmiary co letnie Jeśli letnie 18/19 i 225/245 to i spalanie większe bo trochę więcej trzeba żeby to rozpędzić wiec wierze ze 1l więcej spali jeśli włożymy jakies duże szerokie koło ale nie wierze żeby była taka różnica przy tych samych parametrach opony a inna firma, nie ma opcji, chyba ze wrzucisz oponę z terenówki
ucho.77 Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Grześ z oponami to jest jak z motorem 1.9tdi. Jednemu pali pińća drugi ma biedę w ośmiu sie zmieścić Od siebie dodam że gdybyś rozważał kupon unirojali to daruj je sobie Chyba że zacząłeś jeździć jak dziadek
grzes283 Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 12 godzin temu, ucho.77 napisał: Grześ z oponami to jest jak z motorem 1.9tdi. Jednemu pali pińća drugi ma biedę w ośmiu sie zmieścić Od siebie dodam że gdybyś rozważał kupon unirojali to daruj je sobie Chyba że zacząłeś jeździć jak dziadek Wiesz Grigor....170psów w automacie i klaczy wielkiej za bardzo nie pozwala zaszaleć, to nie jest moja stara, poczciwa A4wórka ;-) Ale odpycha się wystarczająco. Żadnych Uniroyalów, Nokianów......kupiłem Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3. Znalazłem w dobrej cenie i tylko dlatego się zdecydowałem. Do tej pory jako nowe, to tylko kupowałem Nexeny do swoich aut....i szczerze mówiac byłem mega zadowolony. Teraz tylko z ciekawości dołożyłem do lepszych gum. Czy będzie warto, to się okaże....
AlexDLU Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Panowie i Panie, PYTANIE Pilneeee CZYJE TO AUTO: AUDI S4 B6 2,7 BiTurbo 400HP https://www.youtube.com/watch?v=-3h3-Ptufpc I jak sie z właścicielem skontaktowac Proszę o odp tu lub na priv Edytowane 30 Marca 2018 przez AlexDLU
Toskańczyk Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 7 minut temu, AlexDLU napisał: Panowie i Panie, PYTANIE Pilneeee CZYJE TO AUTO: AUDI S4 B6 2,7 BiTurbo 400HP https://www.youtube.com/watch?v=-3h3-Ptufpc I jak sie z właścicielem skontaktowac Proszę o odp tu lub na priv Filmik słabej jakości więc może napisz co Cię zaintersowało w nim VFIZ ?
AlexDLU Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 10 minut temu, Toskańczyk napisał: Filmik słabej jakości więc może napisz co Cię zaintersowało w nim VFIZ ? cały mod fis takrze i zegary (gdzies juz widzialem an forum i w sieci tematy o tym a fis to tez Vis + komp za 400 euro bodajże) bardziej interesuje mnie sam swap silnika co jak etc... czyje to auto jakie koszta i takie tam...
Stichy Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 W dniu 29/03/2018 o 15:53, greg2505 napisał: tak, tylko są pod tempomat i bez No jest jeszcze pod skrzynie automatyczna lub manual
greg2505 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 16 minut temu, Stichy napisał: No jest jeszcze pod skrzynie automatyczna lub manual Tego nie wiedziałem, a czym się różnią
Stichy Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 W dolnej obudowie masz wglebienie na linke od stacyjki do skrzyni automatycznej
greg2505 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) 23 godziny temu, Stichy napisał: Dzięki za info Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez greg2505
RicS3 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Ma ktoś może jakieś zdjęcia jak trzeba dociąć kratkę s4 żeby wpasować ją w ramkę s-line? W wątku na forum nie ma już żadnych fotek niestety.
Stichy Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Dotnij sobie z kartonu wzornik - dotnij ksztalt a pozniej skosy juz do ramki - ja tak zrobilem
Rekomendowane odpowiedzi