Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja ostatnio kupiłem nową lampę, kolor różni się od oryginału, wiadomo Ori wyblakła trochę ale kupiłem ze względu na parujące lampy, pomimo kupienia tej samej firmy po mocniejszym deszczu też paruje w środku. Nie wiem czy już takie gówno robią czy po prostu mam pecha na nowe produkty.. Widać nie ma różnicy czy wydasz 360 za lampę czy naprawisz za 20 zł, albo ładnie wygląda albo jest niezawodne..

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, Roboform550 napisał:

Mam takie zapytanie do was...w sedanie tylne lampy po 18 latach wyglądają słabo...zresztą zawsze wyglądały...takie jakby za mgłą...myślałem o wymianie na nowe tak aby ich kolor był taki ostry wyraźny...da się coś z tym zrobić czy wymiana na jakieś psełdo ledy tylko ( nie chciał bym tego)

Może tylko z wierzchu wyblakły i polerka pomoże,

Opublikowano (edytowane)

Wrzuce info dla potomnych, obejma staba tył zawieszenie BE/BV/BD 18/20 mm vs RS4 22mm tak że tyle z mitu że są takie same.

Ps Grzesiu dzięki za obejme siadla perfect :)

Piona!

IMG_20190713_161144.jpg

Edytowane przez MichałA4
Opublikowano

A widzisz dla B6 nie ma rozgraniczenia i numer jest jeden niezależnie od staba, ale w B7 są już dwa

zawiecha.PNG

Opublikowano

Tak z ciekawości, cykniesz fotkę tej obejmy 'z góry'? Produkujemy te części u mnie w zakładzie i chętnie porównam jakość warstwy antykorozyjnej :)

Opublikowano

Radek, robicie to dla VW? Ta obejma chyba wogole nie wystepuje w zamienniku, a przynajmnie w IC nie bylo szans tego dostac jedynie Aso. 

Powiem Ci też że lakierek na tym to też tylko symboliczny, na czarno prysniete w polysk i to wszystko, jutro zrobie fotke i wrzuce to zerkniesz.

Opublikowano

Zdjęty po 16 latach z auta,drugi ma Michał ?

15632204630319190266840035204538.jpg

15632204989251316913383463553205.jpg

Opublikowano

Witam. Wie ktoś co może być przyczyną tego brudu na tarczach? Są nowe. Założone 2 tygodnie temu. Auto ogólnie stoi uszkodzone. Kilka dni temu wyciekł mi cały płyn do wspomagania i muszę oddać do mechanika na wymianę magłownicy. Tarcze były czyste i nowe już po wycieku płynu, więc wątpię że to było przyczyną. Samochód stał niejeżdzony kilka dni i dzisiaj poszedłem go obejrzeć i na tarczach z przodu jak i z tyłu taki syf. Wiem, że może trochę głupie pytanie, ale jestem na baaardzo niskim poziomie mechaniki i sie dopiero uczę. Zanim to oddam do mechanika chciałbym się dowiedzieć czy to może być kolejna usterka. 

IMG_20190715_200654.jpg

IMG_20190715_200654.jpg

Opublikowano

nie nakrecaj sie, wszystko jest ok

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, TOMAJK napisał:

Witam. Wie ktoś co może być przyczyną tego brudu na tarczach? Są nowe. Założone 2 tygodnie temu. Auto ogólnie stoi uszkodzone. Kilka dni temu wyciekł mi cały płyn do wspomagania i muszę oddać do mechanika na wymianę magłownicy. Tarcze były czyste i nowe już po wycieku płynu, więc wątpię że to było przyczyną. Samochód stał niejeżdzony kilka dni i dzisiaj poszedłem go obejrzeć i na tarczach z przodu jak i z tyłu taki syf. Wiem, że może trochę głupie pytanie, ale jestem na baaardzo niskim poziomie mechaniki i sie dopiero uczę. Zanim to oddam do mechanika chciałbym się dowiedzieć czy to może być kolejna usterka. 

IMG_20190715_200654.jpg

IMG_20190715_200654.jpg

Moje auto nie raz stało po 2-3tygodnie i był totalny hardcore szczególnie w zimę(wrzucę foty) gdzie w grę wchodziła sól i wilgoć, ruda robiła swoją robotę a docieranie tarcz zajmowało ze 100-200km ale zawsze się dotarły i później normalnie hamowały. Nie masz się czym przejmować po prostu na początku po dłuższym przestoju staraj się hamować delikatnie i tyle.

20190320_223039.jpg

Edytowane przez Arket
  • Pomoc techniczna 1
Opublikowano
28 minut temu, greg2505 napisał:

Zdjęty po 16 latach z auta,drugi ma Michał ?

15632204630319190266840035204538.jpg

15632204989251316913383463553205.jpg

Te części zabezpieczamy grubością 15~25 mikronów, te nowsze między 35~60 mikronów, więc jest różnica :)

Części idą do firmy Köhler Automobiltechnik ale mają nabite logo VW z numerem 7H0 511 417 A

Nie jestem pewien czy to akurat do tego modelu jest, ale część wygląda praktycznie identiko.

Opublikowano

Radek tak to wyglada na nowej obejmie.

IMG_20190717_081503.jpg

IMG_20190717_081452.jpg

IMG_20190717_081433.jpg

Opublikowano

Jest jednak troszkę inna, ale wiedz że grubość warstwy antykorozyjnej na  tej obejmie to maks 17-18 mikronów , co jest śmieszne jak na część która cały czas obrywa kamieniami i solą w zimę, ale tak już się robi :)

Opublikowano

Siemka, Panowie takie pytanie. Ile niutona przeniesie sprzęgło od BRD?  

pytam żeby wiedzieć czy jest sens obijać nową tarczę jakąś lepszą okładziną jeśli max niuton będzie w okolicach 400 Nm ,góra czterysta parę niutonometrów?

Pozdr 

Opublikowano (edytowane)

Panowie, jest jakiś Xenon serwis we Wrocławiu? Nie działa mi jedno światło dlugie w B6 (mam xenon plus).

Wytrzyma spokojnie.

Powyżej 420-430 obijalbym, poniżej nie.

Edytowane przez vblpl
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :) w takim razie chyba nie będę cudował i obijał, bo teoretycznie z mocą nie będę już szedł dalej. 

Pozdr

Opublikowano

Panowie! Ci z Was, którzy byli u mnie na montażach i robiliście fotki podczas prac - byłbym wdzięczny za podesłanie mi tych fot i opisu Ci robiłem w aucie - tworzę stronkę i przyda mi się kilka projektów ;) proszę o pw! 

Opublikowano

:hi:

Panowie mam w b6 zmienione hamulce na 320 z przodu ale nie wiem od czego dokładnie jest zacisk.Taki komplecik będzie ok czy jest szansa, że coś nie podpasuje? 

Tarcze-i-Klocki-ZIMMERMANN-Przod-AUDI-A4
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 620 zł - Tarcze i Klocki ZIMMERMANN Przód AUDI A4 B7 320mm (7345466431). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!