bjoern Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 U mnie po rolowaniu przodu, mogłem koło dużo lepiej spasować więc komentarz trochę nie na miejscu z tyłu nie ma co rolować bo błotnik jest płaski, jedynie można szmatę trochę przyciać, żeby nie tarło
afroo. Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 18 godzin temu, Langista napisał: Nie, tak się poszerzeń nie robi no chyba że chcesz sobie opony porozcinać, to ok A w jaki sposób 'się robi' wg Ciebie? Chętnie poczytam.
Maciornik Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 19 godzin temu, Langista napisał: Nie, tak się poszerzeń nie robi no chyba że chcesz sobie opony porozcinać, to ok Kto mówi o poszerzaniu ? Chodzi o ten rancik od środka, żeby go jakby dogiąć, a nie wypychanie błotnika. Ja u siebie nic nie robiłem, ale sporo osób na forum takie coś robiło i nie słyszałem o poprzecinanych oponach
bjoern Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 Maciornik przecież nie Ciebie zacytował z przodu zrolować i wy***ać śrubkę z mocowaniem nadkola na szczycie błotnika i będzie dużo lepiej
Langista Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 (edytowane) Bo aby zrobić to tak jak należy, tj. nic nie docinać i nie robić fuszery, co jest tutaj miło widziane jako 'hand made' i każdy się tym szczyci. Należy całe nadkole wygiąć, dlatego takie akcje najczęściej idą do blacharza jak ktoś nie ma fachu w ręku. A jak ktoś kto takie poszerzenie chce zrobić jak należy i dowie się o cenie z taką robotę u blacharza, to w tedy zaczyna cudowanie. Spadnie hejt, nie boli mnie to, przerabiałem temat kilka razy i niestety opinia druciarstwa (ja to tak nazywam) jest ważniejsza jak fachowa robota. Każdy robi ze swoim autem co uważa za najlepsze, ale jak potem jakiś kupiec się trafi i zajrzy co tam porobione jest, to na pewno bardzo się ucieszy Edytowane 26 Marca 2020 przez Langista
bjoern Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 (edytowane) Co niby chcesz docinać i jaką fuszerę masz na myśli? Mogę Ci zrobić jak mam u siebie zrolowane (rolka do tego przeznaczona) a robiłem sam, jedyne co jest ucięte to 2cm plastikowego nadkola ze śrubką, która się przykręca w najwyższym punkcie błotnika. Jest ono zbędne bo bez tego i tak się elegancko nadkole trzyma i nic nie odstaje a zyskujemy ponad 0,5cm przestrzeni, co przy dużej glebie jest bardzo istotne. Jedyne co się mogę z Tobą zgodzić to, że jak ktoś nieumiejętnie się za to weźmie i będzie robił na pałę to może lakier na błotniku popękać, także trzeba podgrzewać albo robić w upale i z głową, nie za dużo naraz. p.s i przestać mylić nadkole z błotnikiem, nadkole to osłona plastik/szmata a błotnik to element karoserii, który rolujemy. p.s 2 to nie jest poszerzenie bo nie zyskujemy na szerokości błotnika, tylko zmieniamy jego wewnętrzny kształt z takiego |_ na taki |/ Edytowane 26 Marca 2020 przez bjoern 2
dekiel 13 Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 Przerabiałem temat rolowania w e46bcoupe , nadkola tylne . Rolowanie po podgrzaniu usuwając najpierw masę bitumiczną, potem podkład epoksydowy dwuskładnikowy i baranek. Można było o wiele lepiej spasować koła. W A4kach tak jak pisze bjoern tylko z przodu.
Adam87 Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 Panowie, używa ktoś jakiegoś radyjka z androidem co ma DAB'a???
staniek Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Panowie, poratuje ktoś i podrzuci jakim momentem dokręcać śruby wału napędowego do flanszy skrzyni biegów? Sprawa dotyczy AVF'a w quattro. Nie mogę znaleźć tego info w elsie która mam zainstalowaną Już mam, 55Nm, Kolega @MemberA4 podpowiedział w innym temacie Edytowane 30 Marca 2020 przez staniek
Langista Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Panowie, chłodnica do ASN, ta z dodatkowa chłodniczką oleju jest tylko dla wersji z automatem? Bo moja darmowa etka nie ma opisu a tylko widzę 3 różne numery.
Langista Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 No widać nie tylko vki, bo na YT widziałem filmik od 1.8, gdzie też miał podłączenie oleju przy chłodnicy, a do mojego modelu widać są chłodnice z, i bez króćca na waż z olejem. Ewentualnie jest gdzieś na widoku numer na chłodnicy, po którym rozpoznam co mam? czy samo dobranie po nr. VIN wystarczy?
george Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 Seryjne 1,8 T? Niektórzy po modach dokładają chłodnicę oleju, czyli termostat i rurki wyprowadzone do przodu tj. na chłodnicę cieczy. @dzik @Wandej @tomekhxc , jako sprzedawcy części będą najlepiej zorientowani.
Langista Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 6 godzin temu, george napisał: Seryjne 1,8 T? Niektórzy po modach dokładają chłodnicę oleju, czyli termostat i rurki wyprowadzone do przodu tj. na chłodnicę cieczy. @dzik @Wandej @tomekhxc , jako sprzedawcy części będą najlepiej zorientowani. AMB 1.8T, czy seria nie wiem.. Tak czy inaczej zamówiłem bez, kumpel mechanik według numeru Vin mi wyszukał i sam mówił, że te z dodatkową chłodniczką oleju są dla automatów. Do tego pamiętam jak składałem z nim moje auto i nie było tam żadnego króćca na dole po środku dla oleju (a ten olejowy właśnie na środku jest).
george Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 AMB to Tip, więc ma dodatkowy wymiennik.
Langista Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Panowie, zamówiłem sobie zestaw naprawczy, bo u mnie oczywiście wszystkie są popękane. Jest jednak różnica, bo u mnie są 4 te małe kable, a tu widzę jest pełna kostka, te dodatkowe to są z pamięci ustawienia fotela? No i zastanawiam się czy by te głośnikowe na dedykowane do caraudio zamienić.. Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez Langista
Adam87 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 (edytowane) Wie ktoś może nr. sprężyny tylnej w zawiasie 1bv? Niestety trzeba zmienić Edit: Znalezione... Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez Adam87
3r4 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 (edytowane) Szukałem i jakoś mi się nie rzuciło w oczy. Któryś bezpiecznik ma stałe +12 czy trzeba by było kabelek prowadzić od akumulatora? Miernik mam, ale niektóre zasilanie z tego co kojarzę odcina po 10-15 minutach dopiero Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez 3r4
Dev Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Adam87 napisał: Wie ktoś może nr. sprężyny tylnej w zawiasie 1bv? Niestety trzeba zmienić Edit: Znalezione... ciekaw jestem jak w ETCE jest minimum 17 numerów daj VIN to Ci rozkoduje Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez Dev 1
Adam87 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 10 minut temu, Dev napisał: ciekaw jestem jak w ETCE jest minimum 17 numerów daj VIN to Ci rozkoduje Już rozkodowałeś mi kiedyś vin z tego autka zanim go kupiłem A to ta sprężynka...
Rekomendowane odpowiedzi