Opublikowano 27 Grudnia 202527 Gru 2 minuty temu, Marfiol napisał(a): Wauffafl8gn017056 Napisz do.mnie na WhatsAppa 693456699
Opublikowano 3 Stycznia3 Sty W dniu 20.12.2025 o 17:52, Muskel1 napisał(a): Jeżeli to rzeczywiście amortyzator, to mam nadzieję, że zostało Ci kasy po kupowaniu prezentów na Święta, bo amortyzatory do MR są dostępne tylko oryginalne w ASO, a że wymieniamy zawsze parami (czyli oba na osi), to przyjemność podwójnie droga, a tanie to one nie są Nie prawda. Są dostępne zamienniki o jakości oryginału (CDC) niemieckiej firmy SACHS lub Areosus w bardzo przystępnych cenach za sztukę 1100-1500 zł
Opublikowano 3 Stycznia3 Sty W dniu 20.12.2025 o 18:07, Muskel1 napisał(a): Niektóre sklepy sprzedają takie Sachsa Napisałem Ci tutaj. Musisz czytać co ludzie piszą...
Opublikowano 3 Stycznia3 Sty Rozumiem.. OK Proszę jeszcze o odpowiedzi na 4 pytania które zadałem dużo powyżej (1737)... Z góry dziekuję...
Opublikowano 3 Stycznia3 Sty 8 minut temu, Dev napisał(a): A jakie były pytania ? https://a4-klub.pl/topic/161417-b8-troooop/#findComment-5827776
Opublikowano 4 Stycznia4 Sty 15 godzin temu, NelsonPL napisał(a): Rozumiem.. OK Proszę jeszcze o odpowiedzi na 4 pytania które zadałem dużo powyżej (1737)... Z góry dziekuję... Nie, tam nie ma na to osłony, kabel musisz owinąć taśmą izolacyjną, bo to jest cała główna wiązka idąca do środka auta, i ECU na podszybiu.
Opublikowano 6 Stycznia6 Sty Jak wyłączyć ESP/ASR całkowicie? Przyciskam klawisz ESP pod mmi trzymam te 3 sekundy pierw wyskakuje ASR OFF z ostrzeżeniem na fisie i zaraz po niej znika ASR OFF i zostaje samo powiadomienie o ostrzeżeniu. Nie umiem wyłączyć całkowicie ESP/ASR, jak to działa i jak to rozumieć mam. Pierwsze zdjęcie od lewej tak jak mam a środkowe i prawe tak jak ma koleś na Youtube i włącza mu kontrolkę od trakcji na zegarach a nie na górnym panelu z kontrolkami Edytowane 6 Stycznia6 Sty przez Shkf
Opublikowano 6 Stycznia6 Sty Sa wersję gdzie wyłączysz tylko ASR, ESP zostaje. I sa takie gdzie wyłączysz ASR i pierwszy stopień ESP i tez całkowicie ESP Gdzieś widziałem temat na audziIne jak to ogarnąć ale z bani nie pamietam Europa zwykle ma tak ja u Ciebie, US maja tak jak Ci opisalem
Opublikowano 7 Stycznia7 Sty Ja mam usa i jak kliknę raz to wyskakuje mi,że ESC jest w trybie sport (ale dalej działa) jak przytrzymam dłużej to mam duży komunikat na fis ESC OFF i wtedy jest zabawa.
Opublikowano 4 Lutego4 Lut Bliskie spotkanie z dzikiem. Uderzenie przy prędkości nie większej jak 30km/h pod lekkim kątem (zakręt w prawo) Na szczęście jechałem 60km/h i zdążyłem sporo wyhamować auto, chociaż ostro nie mogłem zahamować bo była noc, ślisko, błoto pośniegowe i zakręt.. Mysle, ,że w momencie uderzenia w tylny bok szanownego dzika auto mogło jechać nie szybciej jak 25-35 km/h Awaryjne itd Dzik się przewrócił, wstal, otrzepał się i poszedł z swoją rodziną dalej... Zero krwi śladów na zderzaku, rys, wgnieceń itd Pytanie: Co jeszcze sprawdzić? Czy mógł coś uszkodzić??? Edytowane 5 Lutego5 Lut przez NelsonPL
Opublikowano 5 Lutego5 Lut Podałeś tylko prędkość. Bez podstawowych danych jak np. kąt zakrętu ciężko cokolwiek powiedzieć.
Opublikowano 5 Lutego5 Lut 3 godziny temu, krzysiek_f napisał(a): Podałeś tylko prędkość. Bez podstawowych danych jak np. kąt zakrętu ciężko cokolwiek powiedzieć. Myślę ze tutaj ważniejszy jest kąt padania promieni slonecznych na źrenice oka dzika Edytowane 5 Lutego5 Lut przez Dev
Opublikowano 5 Lutego5 Lut 32 minuty temu, NelsonPL napisał(a): W nocy Słońce? Może byłeś na dalekiej północy Norwegii gdzie jest noc polarna i to był renifer, a nie dzik 😁
Opublikowano 5 Lutego5 Lut Tak na poważnie.. Co jeszcze sprawdzić? Uderzenie było w tym miejscu. Zakręt nie ostry w prawo i zdążyłem przyhamować i odbić lekko w lewo do środka jezdni. Lampy całe, czujniki parkowania też (sprawne) Zero śladów uszkodzenia. Edytowane 5 Lutego5 Lut przez NelsonPL