Muskel1 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 23 minuty temu, NelsonPL napisał(a): Jest możliwość by nie wykręcać zamka i odpiąć tą wtyczkę? Chce tylko sprawdzić ilość pinów. Musisz zamek wymontować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) 8 minut temu, Muskel1 napisał(a): Musisz zamek wymontować. Czyli nie ma możliwości wypiąć tej wtyczki by sprawdzić ilość pinów jak jest zamek przykręcony? Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez NelsonPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Nie dojdziesz bo jest ciasno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Nie dojdziesz bo jest ciasno. A jak zwolnić blokadę tej wtyczki? Mam małe ręce i bez problemu mam dojście do niej. Tylko jak ją odpiąć? Jeśli to nie konieczne to bardziej wolę nie wykręcać zamka. Zrobię fotkę tylko ile ma pinów i potem wymontuje jak będę montował nowy zamek. Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez NelsonPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasm64 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Nawet jakby udało ci się wypiąć kostkę, to nie włożysz jej z powrotem bez wyciągniętego zamka, przerobiłem to przy prawym i lewym tylnym zamku !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasm64 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) W kółkach są te zatrzaski kostek/wtyczek . Są od strony "blachy", więc dojście ciężkie !!! To taka standardowa kostka z zaciskiem , podobne występują w wielu miejscach w aucie, np, przy przepływomierzu koło filtra powietrza przy silniku ....Wkładasz w otworek w niej cienki wkrętaczek, podważasz i ściągasz ją. Delikatnie !!! Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez tomasm64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) 8 minut temu, tomasm64 napisał(a): W kółkach są te zaciski kostek/wtyczek . Są od strony "blachy", więc dojście ciężkie !!! Rozumiem. Wielkie dzięki. Właśnie walczę z wymianą zamków. (tylny prawy -przedni lewy) Jeśli już to przerabiałeś to mile widziane jakieś uwagi, rady itp Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez NelsonPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 17 minut temu, tomasm64 napisał(a): Wkładasz w otworek w niej cienki wkrętaczek, podważasz i ściągaszją Trzeba ostrożnie podważać bo można urwać ten zaczep. Najlepiej jest bez podważania czymkowiek. Dociskasz wtyczkę mocno, tak jakbyś ją mocno chciał wpiąć i dopiero kciukiem naciskasz na zaczep, wtedy bardzo łatwo się wypina. Pokazane na filmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasm64 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Przeważnie jest w nich (w zamkach) problem ze stykami dwóch silniczków (jeden mały i drugi większy)ze stykami zamka. Niektórzy przeczyszczają i to i to składają i działa. Jak długo - różnie !!! Ja też kiedyś (chyba ze dwa lata temu) sam przeczyszczałem, troszkę podginałem styki ale ostatecznie, kolejnym już razem kupiłem na ALI kilka nowych silniczków za "grosze" i je po prostu wymieniłem i do dziś mam spokój!!! Jest to upierdliwa przypadłość w A4 -kach i nie tylko !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Co to za klucz musi być by odkręcić zamek? Jaki dokładnie? (foto1) Mam TORX-y ale jakoś nie bardo idzie nimi odkręcić. Jaki polecacie zestaw kluczy? Planuje kupić na dniach taki za 400 dukatów... Polecacie coś innego czy jest spoko? (foto 2 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) splin M8 kup sobie taki zestaw: allegro.pl ALLEGRO.PL Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez Dev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Dev napisał(a): splin M8 kup sobie taki zestaw: allegro.pl ALLEGRO.PL Spoko zestaw. Śruby zaznaczone na zdjęciach to jaki dokładnie rodzaj klucza potrzebują by je wykręcić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 TX 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 39 minut temu, Muskel1 napisał(a): TX 40 Nie ma tam Spline M8? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 5 minut temu, Langista napisał(a): Nie ma tam Spline M8? W tym moim zestawie widzę, że jest TX 40---Ten zestaw kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Torx jest na 6 -ramienne gwiazdki, spline na 12 ramion, upewnij się jakie masz tam śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphinium Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Witam panowie. Czy podpowie ktos nazwę tych 2 elementów (podcisnienia) jak domniemywa. Lecz nie moge znaleźć nic podobnego w internecie. (Elementy znajdują sie nieopodal turbiny) Pacjent 2.0tfsi cpmb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zaworki zwrotne, masz na nich numery nabite lub nadrukowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 8 godzin temu, Langista napisał(a): Nie ma tam Spline M8? Tak ale jak nie masz to TX 40 odkręcisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marky2552 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) 14 godzin temu, NelsonPL napisał(a): Spoko zestaw. Śruby zaznaczone na zdjęciach to jaki dokładnie rodzaj klucza potrzebują by je wykręcić? Ja mam taki zestaw do takich zadań specjalnych z Yato ? masz tam torx imbus i spline. Śruba mocująca zamek jest na Spline M8. Sam ten Spline możesz w każdym popularnym sklepie budowlanym kupić Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez marky2552 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi