papadziordzio Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 No właśnie dzwoniłem do jednej firmy to zaproponowali do mojej aktualnej sprężarki środek BRD ewentualnie lekką hybrydę na kutym kole. Do kilku innych dzwoniłem to nie chcą zamiany mojej na BRD, ewentualnie przy dopłacie 700zł . Jeżeli ktoś z Was wymianiał turbo albo jest sens z mojej aktualnej od BLB zrobić hybrydę dajcie namiary.
K4rol81 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 (edytowane) 4 godziny temu, papadziordzio napisał: No właśnie dzwoniłem do jednej firmy to zaproponowali do mojej aktualnej sprężarki środek BRD ewentualnie lekką hybrydę na kutym kole. Do kilku innych dzwoniłem to nie chcą zamiany mojej na BRD, ewentualnie przy dopłacie 700zł . Jeżeli ktoś z Was wymianiał turbo albo jest sens z mojej aktualnej od BLB zrobić hybrydę dajcie namiary. Pakuj caha lub cglc nie baw się w żadne hybrydy, skompletować graty do caha ew cglc I dzień roboty i masz turbo na aucie. Wiem bo właśnie robiłem. Edytowane 3 Sierpnia 2019 przez karol1981 2
rafiki5 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Cześć, Jaki nr OEM ma seryjny IC w A4 b7 1.8t bfb? Stary ucierpiał w kolizji ? Ewentualnie jaki mogę wstawić zamiennie z innej wersji żeby pasował P&P?
rafiki5 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 35 minut temu, Rob@k napisał: Z BFB 8E0 145 805 N Podziękował
rafiki5 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Panowie wymieniam przedni zderzak ze zwykłego na sline i potrzebuje dokupić kierownice powietrza bo poprzednia się rozsypala po kolizji. Chcę kupić odrazu taką jaka była w zderzakach sline ale widzę że różni się zaczepami od strony intercoolera. Czy ma to jakieś znaczenie? Nie będzie problemu z montażem?
papadziordzio Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Panowie jaki wymiar ma znaczek na tylnej klapie w sedanie? Nie mogę znaleźć a jest kilka rozmiarów, swój tak przykleiłem po malowaniu, że zgubiłem . PS. Turbo jednak kupione od BRD, do końca tygodnia będzie założone + strojenie TUNE UP, zobaczymy na ile wydoi jeden cooler... 1
rosati Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 6 godzin temu, papadziordzio napisał: Panowie jaki wymiar ma znaczek na tylnej klapie w sedanie? Nie mogę znaleźć a jest kilka rozmiarów, swój tak przykleiłem po malowaniu, że zgubiłem . 17,8cm x 5,8cm - sprawdziłem przed chwilą 1
musti Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Siema Pany jak wyjąć lampy tylne z avanta ?
Rob@k Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 34 minuty temu, musti napisał: Siema Pany jak wyjąć lampy tylne z avanta ? Z klapy czy błotnika?
musti Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 1 minutę temu, Rob@k napisał: Z klapy czy błotnika? oby dwie najlepiej
Rob@k Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 W klapie są zaślepki, odchylasz je i tam są nakrętki. W błotniku jak otworzysz klapę z boku jest zaślepka. wyciągasz ją, wkrętak płaski i odkręcasz śrubę pod zaślepką. Potem trzeba lampę lekko szarpnąć jest ona jeszcze na dwóch zatrzaskach.
papadziordzio Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Panowie bezpiecznik nr 31 - wyjęty, czy możliwe, że przez to zapalił się CHECK ENGINE? Chyba strzelił mi czujnik wstecznego bo świeciły się cały czas światła cofania, nie mam w tym tygodniu jak podjechać do mechanika to wyjąłem bezpiecznik, po tym zapalił się check, możliwe, że od tego? Widzę, że odpowiada on za "ASB" i 'GNIAZDO DIAGNOSTYCZNE" dodatkowo. Samochód ma programowo wyłączony EGR więc już z tym powinien być spokój - wcześniej się palił przez to. Swoją drogą po wymianie turbo na BRD wynik 190KM i 411NM Różnica lekka jest.
Rob@k Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Ja póki nie kupiłem nowego czujnika to od starego wtyczkę odczepilem. A z bezpiecznikiem całkiem możliwe. Włóż go spowrotem i zobacz czy zgaśnie.
musti Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 W dniu 8.08.2019 o 19:57, Rob@k napisał: W klapie są zaślepki, odchylasz je i tam są nakrętki. W błotniku jak otworzysz klapę z boku jest zaślepka. wyciągasz ją, wkrętak płaski i odkręcasz śrubę pod zaślepką. Potem trzeba lampę lekko szarpnąć jest ona jeszcze na dwóch zatrzaskach. Podziękował ! ?
papadziordzio Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Panowie, tylny dyfuzor w sedanie, teraz zwykły, za godzinę przyjdzie mi s line. Warsztaty zawalone robotą, zrobię to we własnym zakresie bez zdejmowania zderzaka? Czy są tam jakieś śrubki czy po prostu mocno go "wyrwać" zaczynając od strony wydechu ? usrałem się przed długim weekendem żeby to zrobić.
Skypl Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Sam to zrobisz, bez problemu. Jak masz możliwość żeby tył był wyżej to będzie Ci łatwiej. Dyfuzor jest na zaczepach, od spodu jest 2 śrubami przyczepiony o ile nie masz połamanych tych uchwytów.
papadziordzio Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 16 minut temu, Skypl napisał: Sam to zrobisz, bez problemu. Jak masz możliwość żeby tył był wyżej to będzie Ci łatwiej. Dyfuzor jest na zaczepach, od spodu jest 2 śrubami przyczepiony o ile nie masz połamanych tych uchwytów. Zawiecha 1BA więc wejdę bez problemu, mógłbyś podpowiedzieć jeżeli wiesz jakie są tam śruby i gdzie są umiejscowione?
Skypl Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Jak się położysz od spodu to zobaczysz dwa mocowania - ja najechałem u siebie na krawężnik tylnymi kołami. Do belki są przymocowane na nity, a do dyfuzora są przykręcone wkrętami - przynajmniej u mnie tak było. 1
Gremlin0209 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Potwierdzam ? a pozniej co pare cm sa zatrzaski. Najciezej bedzie ci wyjac brzegi z lewej i z prawej strony a reszta z gorki. A przy zakladaniu wez sobie druga osobe lepiej. Jedna od srodka bedzie trzymac zderzak a druga powoli wciskac dokladke ?
Rekomendowane odpowiedzi