pawelosinski83 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Godzinę temu, kamil-vag napisał: Paweł, łap linka: https://aparts.pl/partscatalogue/sg-700-kyb-sprezyna-talerzowa,11-SG~6700-0085-01300--KYB~1SG~6700.aspx Dzięki, zamówione ?
misiek95 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Nie ma w b6 górnych łożysk. Są poduszki i polecam je wymienić. One stukać nie będą przy miękkim zawiasie przy normalnej jeździe, ale auto będzie pewniej się prowadzić na nowych. A pierwsze objawy ich zyżycia to stuknięcie przy zjezdzaniu z krawężnika
kamil-vag Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2019 8 minut temu, misiek95 napisał: Nie ma w b6 górnych łożysk Michał wiem, ale wszędzie to widnieje pod nazwą łożysko w sumie za zestaw tych poduch i odboi z lemfordera (85mm) patrzyłem i ok 150zł, także chyba się wstrzymam, zamówię i się od razu wymieni...
misiek95 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Godzinę temu, kamil-vag napisał: Michał wiem, ale wszędzie to widnieje pod nazwą łożysko w sumie za zestaw tych poduch i odboi z lemfordera (85mm) patrzyłem i ok 150zł, także chyba się wstrzymam, zamówię i się od razu wymieni... Dobra decyzja. Ja różnice po wymianie wyczułem znaczną. Ale ja jestem zawieszeniowym świrem? To tak jak z tylnymi łącznikami stabilizatora w b6/7. Nawet jak są baaardzo luźne to nikt ich nie wymienia bo przecież nic nie puka. A po wymianie inne auto.
kamil-vag Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2019 8 minut temu, misiek95 napisał: To tak jak z tylnymi łącznikami stabilizatora w b6/7. Nawet jak są baaardzo luźne to nikt ich nie wymienia bo przecież nic nie puka. A po wymianie inne auto. To mam za sobą, z tyłu odboje i łączniki wymienione
trepek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 3 godziny temu, pawelosinski83 napisał: I z całą pewnością mogę stwierdzić, że patroszenie wnętrza żeby to dołożyć nie jest tego warte. Do tego, co Kamil wypatroszył środek trzeba jeszcze zdjąć boczek bagażnika pod suba. To czy ja wiem, czy takie patroszenie? Plus boczki drzwi no ale to błysk ciupagi by boczek zdjąć.
kamil-vag Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Wyciszenie RNS-E po wstecznym ogarnięte. Użyłem przekaźnik z diodą na przepięcia. Miałem szybką robotę bo po RNS-D został mi przewód REV od wstecznego, więc kwestia podania masy + kabelek do MUTE w radiu... Fajne miejsce na przekaźnik za licznikiem po lewo: A tu działanie: Przepiąłem też bezpośrednio mikrofon pod RNS-E, od RNS-E do BT pociągnąłem 2 kabelki... Zostało mi zrobić SDS Hack'a i Voice Control powinno ruszyć. Przyszykowałem też 2 światełka pod zrobienie ambiente nad nogami kierowcy i pasażera, masa z wtyczki od lampek na nogi, a zasilanie również z wiązki po RNS-D na podświetlanie przycisków : Tunel 2 DIN z B7 już wrzucony, reszta 1 DIN została i pasuje jak ulał ^^ Nie ma co porównywać jakości materiałów B7 do B6, dobrze, że to poprawili Z modułami DRL i CLH też zrobiłem porządek, dołożyłem dla nich osobne bezpieczniczki w skrzynce bezpieczników, przewody popuszczałem w przelotce, wyszło bardzo fajnie i nareszcie nie ma bałaganu: A tu po robocie: Teraz bez problemu zmieści się osłona, bo wcześniej upychałem na siłę Prawda taka, że z tych trzech modułów (CLH+DRL+Doświetlanie Zakrętów) uzbierała się pokaźna wiązka przewodów). Na szczęście udało się zrobić tak, że nie bardzo widać jakiejś mojej ingerencji, oprócz widocznych modułów... DRL działa nareszcie jak chcę, czyli dopiero po odpaleniu i przekroczeniu napięciea 13,5V. Doświetlanie też działa dopiero po fizycznym włączeniu świateł, a nie po kluczyku.... Jeszcze muszę przełożyć klapę schowka i zamontować kompletny schowek i osłonę pod kierą I będzie komplet z B7... B6 - B7 @biggman dzięki za klapkę schowka w takim stanie, bo to naprawdę towar deficytowy ^^ Jednak kupiłem nowe poduchy amorków i odboje z Lema do tych talerzy z B5, myślę, że i tym zajmę się w tym tygodniu... Łożysko\Poduszka amortyzatora - Lemforder 25859 01 Odbój amortyzatora 85mm, niższy dla zawiechy s-line - Lemforder 29323 01 Zostało jechać na stację, ustawić światła i wyjeżdżam Audi, a wjeżdżam Polo na serwis haha, bo przez A4, zaniedbałem mój daily dupowóz... Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez kamil-vag Uzupełnienie zdjęć
biggman Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 dobra robota. A co do klapki ciesze się że się podoba :)
koziol992 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 sds hack ? voice control ? możesz przybliżyć temat ?
kamil-vag Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Michał, kontrola/sterowanie głosem RNS-E, zobacz filmik:
trepek Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 A jakajacych ogarnia ten voice control? Bo jakbym mial godzine wykrecac numer to wiecie, musialbym przechodniow o pomoc prosic 1
MarcinL Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Ciekawe ile klapa schowka będzie w idealnym stanie U mnie przy kupnie auta miałem idealnie nie zadrapane, a ledwo mija rok i już podrapane przez torebki dziewczyny bo z początku kładła w nogi ?
kamil-vag Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Ta z B7 jest mniej podatna na uszkodzenia zobaczymy jak to będzie
KoJ@K Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 3 godziny temu, MarcinL napisał: Ciekawe ile klapa schowka będzie w idealnym stanie U mnie przy kupnie auta miałem idealnie nie zadrapane, a ledwo mija rok i już podrapane przez torebki dziewczyny bo z początku kładła w nogi ? Czyli teraz to już Twoja była mam rozumieć ... ?
kamil-vag Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) Rano udało się wrzucić płytkę i sds hack poszedł po downgrade Update i już jest dostępna opcja SDS... Język SDS na EN Pobawiłem się chwilę i działa, mi najbardziej zależało na opcji CALL NAME czyli nagrywamy wybrane imię w Directory, mówimy CALL "NAME" i dzwoni do tej osoby Jakby to było po PL to by było mega fajne... @Norbas, dzięki za SDS Hacka Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez kamil-vag 1
MarcinL Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 10 godzin temu, KoJ@K napisał: Czyli teraz to już Twoja była mam rozumieć ... ? Nauczyła się już ? 1
koziol992 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 no właśnie... u mnie jak nacisnę na mf tą ikonkę do wybierania głosowego to mogę sobie mówić jak do ściany a on nic a nic nie rozumie
kamil-vag Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2019 @koziol992, a masz BT ? Bo jeśli nie masz musisz dołożyć mikrofon, jeśli masz BT to musisz zrobić taką przepinkę: Czyli mikrofon bezpośrednio na RNS-E a od RNSE do BT 2 kabelki, najlepiej ekranowane...
koziol992 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 6 godzin temu, kamil-vag napisał: @koziol992, a masz BT ? Bo jeśli nie masz musisz dołożyć mikrofon, jeśli masz BT to musisz zrobić taką przepinkę: Czyli mikrofon bezpośrednio na RNS-E a od RNSE do BT 2 kabelki, najlepiej ekranowane... No Panie, mam mam bt dobrze, ze na to trafiłem bo stęskniłem się za małym rezankiem
kamil-vag Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Powiem Wam, że fajnie to podświetlanie na nogi wygląda ^^
Rekomendowane odpowiedzi