KoJ@K Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Pewnie jakieś badziewia do doposażenia wnętrza, zupełnie nie potrzebne przy korzystaniu z auta a tu tylko gwincik i koło dobre byś zapodał i wystarczyłoby 1
trepek Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Hmm... czego to jeszcze Kamil nie ma? Pewnie jakieś pipcaki z przodu
dekiel 13 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 9 godzin temu, kamil-vag napisał: Dzięki koledzy za dobre słowo ? To tak przy okazji, napisze, że szykuje się naprawdę duży UPDATE... Gratów kupa nazbierana, ale na razie nie będę zdradzał co to tam jeszcze wpadnie ? Hmmmmmmm ....
Adam87 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Albo kuni więcej, że nie jedno 1.8T zawstydzi
sworld Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 (edytowane) Daj znać, jak się wycieraczki Oximo sprawują Edytowane 8 Czerwca 2020 przez kamil-vag
MaTeo85 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 5 minut temu, sworld napisał: Daj znać, jak się wycieraczki Oximo sprawują miałem ten badziew u siebie, bardzo mocno nie polecam.
chudy92 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 24 minuty temu, MaTeo85 napisał: miałem ten badziew u siebie, bardzo mocno nie polecam. a ja miałem 2 komplety i polecam.
MaTeo85 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 ja zmieniłem bardzo szybko na denso i te były całkiem OK, a teraz jeżdżę na ori. oximo strasznie mazały mi szybę
Rabbi Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 18 godzin temu, chudy92 napisał: a ja miałem 2 komplety i polecam. też miałem i też polecam
kamil-vag Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Opublikowano 22 Lipca 2020 Dawno mnie tu nie było, więc wracam z paczką modów - Kompletny zestaw pod xenon, czyli samopoziom i spryskiwacze reflektorów - 8-kanałowy system PDC - Kamera cofania - Lusterko fotochromatyczne z czujnikiem światła + włącznik auto + przełączniki DRL/CLH - 4 szyby w elektryce - Doposażenie foteli o schowki i isofix na siedzenie pasażera - Ambiente na nogi z tyłu. - Przełącznik Airbag OFF w schowku. - Panel menu w tunel Auto od 20 czerwca stało rozebrane i powoli grzebałem w przerwach między pracą i deszczem. Najpierw rozebrałem całe wnętrze, tak by wszystkie nowe wiązki puścić oryginalnymi kanałami w podłodze. Wiązki porobiłem sam, z przewodów, kupiłem na ali zaciskarkę do pinów, wyszło profi, starałem się nie robić żadnych łączeń, praktycznie wszystko jest na zasadzie obsadzenia szeregowo dwóch przewodów w jednym pinie. Wszystko poszło lewą stroną. Łącznie z samopoziomem. Wiązki do lamp poszły lewym nadkolem, a do prawej lampy wykorzystałem wtyczkę 10pin od PDC - akurat 4 piny były tam wolne. Ni będę Was zanudzał opisami, ale tak pokrótce: Rozebranie wnętrza. Położenie wiązek i dorabianie wtyczek: Dobrze, że robiłem etykietki, bo momentami sam się gubiłem. Do poprowadzenia wiązek od PDC i samopoziomu wykorzystałem gumową przelotkę w nadkolu. Może komuś się przyda info, bo ja nie miałem oryginalnie tego korytka: 8E0971824Q, a sporo zasłoni przed wodą i piachem... Dodatkowo do wiązek zbiorniczek pod spryski, nowe zamienniki spryskiwaczy, nowe prowadnice sprysków z ASO bo stare się w rękach rozleciały... No i oczywiście nowy zderzak z miejscami na spryskiwacze i PDC Nity do czujnika poziomu z przodu Przy okazji nowe wężyki wodne, nowe oprawy halogenów... Oprawy kupiłem zamienniki, ale rozebrałem i założyłem do nich wkłady i regulacje ze starych... Dodatkowo wyrezałem nową kratkę środkową, tym razem z golfa 6 GTI, przymiarki na sucho... Moduł poziomu trafił nad MCE i jeszcze jest miejsce na moduł DRL. Następnie elektryka tylnych szyb, CAN i inklinacja bezpośrednio z komfortu: Wypięcie niepotrzebnych przewodów i wpięcie nowych (Can + pochylenie pojazdu). Nowa gruba masa i zasilanie. Bezpiecznik termiczny siłowników tylnych szyb Siłowniki z modułami na tylne szyby. Tu już prawa strona na gotowo. Lustro i włącznik Auto + Przełączniki DRL/CLH Kolejno: Przycisk PDC, Airbag OFF z kontrolką Kubek z chromem Panel menu w tunel... Znowu kolejne dorobione wiązki: PDC z ASO, balem się, że będzie duża różnica w odcieniu, ale jest dobrze Kamerka cofania Tu trochę się rozpisze, bo może komuś się przyda to co mi się udało osiągnąć za dobrą kasę. Moduł i kamerka z Ali: Cena za kpl jak widać niższa, niż za sam moduł z forum Czasami trzeba dać ludziom do zrozumienia, że da się o wiele taniej... Część z Was mnie za to polubi, część nie - bo cemu tak późno Zaryzykowałem i się opłaciło... Do tego trzeba w tym module zmienić wtykę na 32 PIN, bo ta od RNS510 ma mniej pinów... i to tyle. Reszta standardowe podłączenie. Ja dałem sobie zasilanie na moduł i kamerę z przekaźnika wyzwalanego wstecznym. Mam dzięki temu stały, pewny plus... nie ma zakłóceń. Przewód też kupiłem lepszy 8m - dają w zestawie, ale wolałem dopłacić 40 zł: Hollywood PRO VD7 przewód Video RCA Cinch LCD 7m Udało się przewody przeciągnąć przez przelotkę bez cięcia i lutowania Jak widać kamerka działa, a w tle jak zawsze pomagał mi synuś hehe... Ile mi nieraz narozrabiał...Ale co zrobić jak zona mówi, albo z Olisiem albo nie idziesz do samochodu ^^ Chyba już jej nerwy po miesiacu uciekania z domu puszczały Na moduł znalazłem miejsce przy tunelu: Przy okazji wszystko powoli zaczęło wyglądać jak fabrycznie, kolejne kabelki ginęły i można było spinać w jedne wiązki Mając na wierzchu fotele, dozbroiłem je w schowki, podświetlanie czerwone ambiente na nogi z tyłu i Isofix na siedzenie pasażera - synuś będzie wniebowzięty, strasznie uwielbia jeździć Chyba rośnie drugi audi maniak hehe Na koniec usunąłem jeszcze z paskudnie pozdzieranych plastików tylnej klapy tą nieszczęsną gumę, trochę hamulcowego, mycie i jak nowe: Dziś po ponad miesiącu przykręciłem ostatnią śrubkę w środku... także kilka fotek z lustrzanki na podsumowanie posta: Przydałoby się jeszcze zrobić dobry detailing wnętrza... No ale w końcu będę się mógł zabrać za lampy pod ten mod i zaprezentować jak wyszło z zewnątrz... Mam jeszcze małą rozkminę z DRL, chciałem przerzucić w halo, znalazłem ledy, które nie generują błędu, ale na module 30% wydaje mi się, że świecą dość słabo... i nie wiem teraz co robić, czy dać w halo jakieś zwykłe żarówki... czy dać moduł, który robi DRL na pełnej mocy... czy pójść znowu w DRL z długich... 7
Michu1996 Opublikowano 22 Lipca 2020 Opublikowano 22 Lipca 2020 (edytowane) To kiedy robimy ten detailling wnętrza ? Edytowane 22 Lipca 2020 przez kamil-vag
Gremlin0209 Opublikowano 22 Lipca 2020 Opublikowano 22 Lipca 2020 Ło Panie, ale ześ się rozpisał ? No ale graty samozaparcia, może u mnie kiedyś.... też wleci elektryka z tyłu, ale chyba nie prędko ? Gratki modów ? 1
kamil-vag Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Opublikowano 22 Lipca 2020 Akurat tylne szybki to jeden z łatwiejszych modów, bo nie trzeba aż tak dużo tych przewodów ciągnąć, a jeszcze jak kupisz kompletne wiązki i już z pakietem światło to leci, ja musiałem nawet instalacje w boczkach składać 2 w 1 bo kupiłem bez pakietu... Samozaparcie mówisz, czasem miałem już dość, i moment odpalenia tego wszystkiego to aż mnie poty zalały że stresu, lepiej chyba od czasu do czasu coś pojedynczo dołożyć bo się już gubiłem miejscami ?♂️ Dobrze, że zawsze pod ręką jest w messengerze Darek i Mateusz, to coś na szybko podpowiadali i jakoś szło... @lewiatan1989 @MaTeo85 @pila24duże piwo dla Was za wskazówki itd ? 1
Gremlin0209 Opublikowano 22 Lipca 2020 Opublikowano 22 Lipca 2020 Rozumiem, że boczki w speedzie kupowałeś?
kamil-vag Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Opublikowano 22 Lipca 2020 I tu Cię mam,to jest czarna skóra, miałem też składać ze swoich speedów, ale ta skóra mi na tyle podpasowała, że została... Zresztą na tyle pół skóry, przyciemnione szyby, nie widać nawet że coś jest nie tak ?
trepek Opublikowano 22 Lipca 2020 Opublikowano 22 Lipca 2020 Podziwiam Szkoda, że nie wsadziłeś jeszcze nagłośnienia Bose jak już tak wszystko wybebeszone było. 2
pila24 Opublikowano 22 Lipca 2020 Opublikowano 22 Lipca 2020 To się nazywa skumulowana ilość modów,zrobiłeś ich tyle co większość posiadaczy w rok nie zrobi 1
Rekomendowane odpowiedzi