Kevirek Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 To jest jedna wielka ruletka. Jeden kupi nowke i mu skrzypi, albo trzeszczy. Inny przejedzie 50tys i nic. Ja mam 60tysiakow i problem z grzechotem wydobywajacym sie podczas jazdy, albo sluchania muzy z okolic klamki. No i ukochana polka wszystkich posiadaczy sedanow, trzeszczy zasrana rowniez jak slucham muzyki. Taka ciekawostka, ostatnio ogladalem Zachara jak testowal nowe a5. Spuszczal sie jakie to nie zaebiste i spasowane, ale zeby nie bylo zbyt kolorowo to co? Drzwi od strony kierowcy podczas jazdy grzechotaly i to tak ostro. Nwe a5!!! Szkoda gadac i trzeba czekac na lift.
vvalery Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Miałem pssata B8 i trzeszczał, ze trzeba było muzykę głośniej puszczać. W Allroad B8 cisza ja makiem zasiał, a nalatane 193kkm. Mam zamiar zamienić na B9, ale po poczytaniu paru wątków trochę się odechciewa.?
fio Opublikowano 23 Lutego 2019 Opublikowano 23 Lutego 2019 A5 przebieg 12 tys km. Trzy razy byłem z trzeszczeniem wnętrza w serwisie i to nie jest koniec... Znowu mi coś stuka z bagażnika, do tego dziwne dźwięki ze strony drzwi pasażera z przodu i rezonuje głośnik B&O w tylnych drzwiach. Przesiadając się do Audi takie masowe niedoróbki były ostatnią rzeczą, jaką się spodziewałem.
sowiq Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 Ja miałem problem ze skrzypiącymi drzwiami kierowcy. Zaczęło się w zimę, więc myślałem, że to uszczelki. Na wiosnę nie przestało, wiec pojechałem do ASO, żeby naprawili. Wziąłem auto zastępcze. Wracam do domu, a tam dokładnie to samo skrzypienie, ale po obu stronach Na szczęście w ASO ogarnęli i usunęli usterkę. Podobno zdjęli boczek i coś tam podociskali na nowo. Ciekawe na jak długo starczy. Teraz powoli zaczyna mnie irytować trzeszczący fotel kierowcy. Nalatane mam raptem 40k, a fotele sportowe. Więc aż ręce opadają...
fio Opublikowano 7 Czerwca 2019 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Będę chyba dokumentował jakość Audi. Zlokalizowałem miejsce hałasów podczas jazdy. Roczny samochód 15k przebiegu:
Langista Opublikowano 8 Czerwca 2019 Opublikowano 8 Czerwca 2019 (edytowane) Majstry jak składały nie psikły silikonem albo ukradli piankę na której z reguły siedzi ten plastik Edytowane 8 Czerwca 2019 przez Langista
Kodzak33 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Opublikowano 10 Czerwca 2019 W dniu 8.06.2019 o 00:24, fio napisał: Będę chyba dokumentował jakość Audi. Zlokalizowałem miejsce hałasów podczas jazdy. Roczny samochód 15k przebiegu: W b8to samo jest ?
opolak90 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Siema panowie mógłby mi ktoś powiedzieć jak wyeliminować problem tej trzeszczącej kratki od głośnika? Kupić nowa czy oddać do kogoś kto zajmuje się car audio?
czarny69 Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 W dniu 28.06.2019 o 11:18, opolak90 napisał: Siema panowie mógłby mi ktoś powiedzieć jak wyeliminować problem tej trzeszczącej kratki od głośnika? Kupić nowa czy oddać do kogoś kto zajmuje się car audio? Jak oddawałem na gwarancję to mówili, że podklejali mi to filcem. Teraz jest ok. 1
vvalery Opublikowano 7 Lipca 2019 Opublikowano 7 Lipca 2019 W dniu 10.06.2019 o 19:56, Kodzak33 napisał: W b8to samo jest ? No chyba Twoim ???
Kodzak33 Opublikowano 7 Lipca 2019 Opublikowano 7 Lipca 2019 36 minut temu, vvalery napisał: No chyba Twoim ??? Fajny jesteś ?
vvalery Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 Myślę, że jest różnica w wykonaniu modeli na Europę zachodnią a Wschodnią.
Langista Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 (edytowane) Nie ma różnicy ludzie na linii nie wiedzą dokąd idzie dany egzemplarz, który składają, wie to tylko osoba wysyłająca go w konkretne miejsce, a czasami nawet nie, bo przyjeżdża kierowca z numerkiem zamówienia i odbiera auta, które w tym numerku się znajdują. Także na tej samej linii, przez prawie te same dłonie składane są audi dla Hansa, Abdula Janusza czy Saszki. Jakość spadła bo ilość wzrosła, ludzie po prostu nie są w stanie upilnować tyłu szczegółów przy tak dużym nakładzie i ściśle określonym czasie na daną czynność. Edytowane 21 Listopada 2019 przez Langista
Siny Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 Jakość spadła bo udziałowcy chcą mieć taki sam zysk pomimo płaconych kar. Więc musi być taniej czyli gorzej. więc płacą użytkownicy, de facto Niestety, w dziedzinie jakości montażu Audi zamyka stawkę razem z Mercedesem. Pod względem jakości materiałów jest nawet na szarym końcu. Do czołówki Lexus/Volvo traci coraz więcej. Wciąż lepiej i bardziej uniwersalnie od nich jeździ ale presja cenowa na dostawców (znowu cięcie kosztów) sprawia, że jakość podzespołów spada. Tylko z czytania forów widać, że wszelkiego rodzaju pompy - od olejowych po Ad blue - to dramat
fio Opublikowano 4 Grudnia 2019 Opublikowano 4 Grudnia 2019 W dniu 8.06.2019 o 00:24, fio napisał: Będę chyba dokumentował jakość Audi. Mój drugi filmik z produktem premium. Grzechotka na podszybiu:
Kevirek Opublikowano 4 Grudnia 2019 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Ja mam teraz swierszcza w tunelu srodkowym. Brak slow Moze latem zdechnie jak uklad bedzie cieplejszym powietrzem dmuchac xD
fio Opublikowano 4 Grudnia 2019 Opublikowano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Szukałem i znalazłem - było to już chyba w teście na Autocentrum: 4 minuty temu, Kevirek napisał: Ja mam teraz swierszcza w tunelu srodkowym. Brak slow Moze latem zdechnie jak uklad bedzie cieplejszym powietrzem dmuchac xD Miałem też w tunelu. Naprawili mocowanie pokrętła MMI (przy pierwszej wizycie, więc szacun). Edytowane 4 Grudnia 2019 przez fio
pila24 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Wystarczy że wiązka kabli nie zostanie gdzieś wpięta prawidłowo i juz zaczynają się pojawiać właśnie takie odgłosy grzechotania. W starych modelach przykładali do tego uwagę. B9 jeszcze nie rozbierałem ale chętnie bym sprawdził jak z detalami i starannością montażu.
JFH Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 ja się pochwalę swoim świerszczykiem przy zamykaniu drzwi przednich (po stronie kierowcy i pasażera) mówie okno, oczywiście chodzi o szybę hehe https://vocaroo.com/8EvwTrYpTdg
Rekomendowane odpowiedzi