Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 B6 Avant 2.7 BiT / S-Line Plus/ Quattro/Recaro/Rotor 19"/Big Brakes 345/300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę się dzieje. Jak ogarniesz sprzęt wpadaj na spot. Pozdrowienia 🙂

Opublikowano

Możesz opowiedzieć więcej na temat skrzyni ?
Może .. bym się zabawił w coś takiego jakby pasowało do 1.8t oczywiscie :D

Opublikowano

poszukaj sobie od A4 B6 2.5tdi 150 kM

Opublikowano

Skrzynia dobry wybór też mam ten set u siebie . Cenowo już coraz gorzej i z dostępnością też 

Tak napęd ma podział 40:60 i fajnie zamiata d*pą. Ma to tez duży + bo obciążenie idzie na tył i skrzynia tak nie cierpi. Ja mam dyfer zrobiony z torsenem z audi V8 trzeba trochę go przerobić ale siada i działa. Proponuje zamówić sobie od JHMów dłuższą 6 na trasy ta skrzynia jest dosyć krótka ale uznasz sam. 

BTW jaki masz rozmiar opon na Avusach bo chce takie na lato założyć. 

Opublikowano

Teraz dopiero zauważyłem ten samochód na forum piękne auto i ogrom pracy gratulacje i oby służyło jak najdłużej.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Trzeba trochę odświeżyć temat😉 auto po swapie skrzyni śmiga aż miło, wrażenia z jazdy ogólnie na plus chodź fakt, że  jest ona krótka .

Przekładka nie przyspożyła wiekszych kłopotów wszystko praktycznie pasowało p&p  zeszło się nam  razem ze szwagrem  około 4h , ale podnośnik przy tym to podstawa, ciężka fch...j jest i bez auta w górze nie wsadził by jej .

Na tą chwilę robię przymiarkę do hamulców przód bo wywaliło info na desce, chodzi mi po głowie jakieś akebono w 375-390mm ,ale to się zobaczy na co kasy wystarczy.

Auto zaczęło trochę pobierać oliwy i trzeba ustalić gdzie jest problem dlatego pewnie w zimę czeka mnie targanie  motoru na zewnątrz 🫠

20241006_165450.jpg

20241006_165432.jpg

20241006_165420.jpg

20241006_165349.jpg

20241006_165344.jpg

Edytowane przez MichałA4
  • Lubię to 1
  • Super 5
Opublikowano

Dopieszczona . 👌

Opublikowano

KUrła motor po remoncie i już żre olej :D ,chyba nie ma lekko u Ciebie. Co do hebli zapytaj u DZ brake cos na pewno dopasuje ;)

Opublikowano

Kurcze, to 2,7 siedzi jak by to było oem :) A tak poza tym to ładna sztuka Pogratulować!

Opublikowano
5 godzin temu, K4rol81 napisał(a):

KUrła motor po remoncie i już żre olej :D ,chyba nie ma lekko u Ciebie. Co do hebli zapytaj u DZ brake cos na pewno dopasuje ;)

No jabaniutki też mnie zaskoczył.😆

Trzy wymiany oliwy przyją na miękko,  teraz coś mu odwaliło bo faktycznie bierze litra na 2k km.

Przy targaniu skrzyni  zdjąłem cały wydech z DP i turbiny wyglądają dobrze nie mają luzu nie leją się  , w dolocie też susza względna więc zostają moim zdaniem uszczelniacze zaworowe albo coś z cylindrami , może któryś pierścień olejowy staną  .

Ciężko gdybać trzeba zerknąć na to, dół motoru nie był robiony , jedynie czapki i osprzęt .

Będzie okazja coś zagrzebać w mocy 😆 6-tka z przodu by się przydała 🤣

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

A beautiful car, from what  is that grill , the lower part of S line bumper  it looks like  its from S4 B6 but that don't fit ?

Countless happy kilometers with him.