Dev Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 3 minuty temu, Jarex55B7 napisał: A czy wyżej wymienione klocki ferodo premier fdb1717 to klocki bardziej miękkie czy twarde? nie ma czegos takiego jak twarde czy miekkie klocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarex55B7 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 45 minut temu, Dev napisał: nie ma czegos takiego jak twarde czy miekkie klocki Chyba jest jakaś różnica w mieszance, które zużywają się szybciej a które wolniej i nie mówię tu o ceramicznych ani z domieszką ceramiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rvdeon Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Witam, szykuje się do zmiany kompletu tarcz i klocków przód/tył. Jaki zestaw polecacie dla mniej aktywnego kierowcy (do 10K/rok). Dodatkowo prosiłbym o podpowiedź co do wymiarów: WAUZZZ8E87A281581 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiniu86 Opublikowano 14 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Szykuje się do zmiany klocków i tarcz w b7 1.8t quattro s-line . Vin to WAUZZZ8E17A082405 po wskazówka z forum i wlepce rozszyfrowałem że niby przód 312mm a tył 255mm ale wolał bym się upewnić . Autem jeździ żona zadko kiedy przekracza 120km czasem na autostradzie 150 . Głównie zależy mi na czystych felgach i oczewiscie żeby nie było pisków ? jaki zestaw polecacie ?? Widziałem że Dev pisał o klockach ATE ceramic ale jakie tarcze do nich brać zimmermana??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 14 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 26 minut temu, Kiniu86 napisał: Szykuje się do zmiany klocków i tarcz w b7 1.8t quattro s-line . Vin to WAUZZZ8E17A082405 po wskazówka z forum i wlepce rozszyfrowałem że niby przód 312mm a tył 255mm ale wolał bym się upewnić . Autem jeździ żona zadko kiedy przekracza 120km czasem na autostradzie 150 . Głównie zależy mi na czystych felgach i oczewiscie żeby nie było pisków ? jaki zestaw polecacie ?? Widziałem że Dev pisał o klockach ATE ceramic ale jakie tarcze do nich brać zimmermana??? Tarcze Brembo i do tego klocki Jurid White. Wszystkie kryteria spełnione. Gdybyś chciał zakupić to zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiniu86 Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 20 godzin temu, Wandej napisał: Tarcze Brembo i do tego klocki Jurid White. Wszystkie kryteria spełnione. Gdybyś chciał zakupić to zapraszam A po ile taki zestawik tzn przód i tył klocki +tarcze. Rozumie że z wysyłką nie ma problemu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiniu86 Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 (edytowane) I zawsze się zastanawiam czy mieszać tarcze z innej firmy klocki z innej czy nie lepiej już i klocki i tarcze z tej firmy Jurid Edytowane 15 Września 2022 przez Kiniu86 Błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 27 minut temu, Kiniu86 napisał: A po ile taki zestawik tzn przód i tył klocki +tarcze. Rozumie że z wysyłką nie ma problemu ? Jasne. Pisz pw dogadamy szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINIAM Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 W dniu 18.08.2022 o 18:43, Jarex55B7 napisał: A czy wyżej wymienione klocki ferodo premier fdb1717 to klocki bardziej miękkie czy twarde? I jakie ostatecznie założyłeś ?. Jeśli te powyżej jakieś odczucia i z jakimi tarczami. To "cywilne klocki" o stabilnym współczynniku tarcia FF czyli w zakresie 0,36-0,45 ale przy temperaturze do 350 stopni. W górach mi się nie sprawdziły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elhape Opublikowano 16 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Ferrodo premier to jedne z najlepszych zwykłych/seryjnych klocków, potrafią hamować nawet jak tarcze świecą na czerwono, także może miałeś stary płyn,tarcze lub przewody elastyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 16 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Osobiście jestem rozczarowany tymi ferodo, jak i tarczami zimmermann. Klocki niemiłosiernie piszczą po nagrzaniu, tarcza przy stanie połowy klocka nadaje się na śmietnik, bo taki ma rant. Przereklamowany ten duet i to bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 16 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Tak to jest jak sie kupuje tarcze i klocki od Mirka handlarza na pchlim targu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 16 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 44 minuty temu, Dev napisał: Tak to jest jak sie kupuje tarcze i klocki od Mirka handlarza na pchlim targu A jaki inny zestaw w podobnych pieniądzach teraz kupić? Myślałem o TRW bo kiedyś miałem w jednym aucie i byłem zadowolony, chociaż do C6 jakiś czas temu montowałem OZ + Ferodo i też jest ok, nie narzekam, tylko tutaj akurat zakupy robiłem z 3 lata temu i nie wiem czy coś się z jakością nie pogorszyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 16 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 3 godziny temu, Dev napisał: Tak to jest jak sie kupuje tarcze i klocki od Mirka handlarza na pchlim targu To podziękuj Wandejowi, że gówno sprzedaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 16 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Ja mam taki zestaw od 4 lat i miałem takie coś od samego początku, chociaż przyznam, że nie mam na tarczach rantu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 16 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 7 godzin temu, przem8 napisał: Osobiście jestem rozczarowany tymi ferodo, jak i tarczami zimmermann. Klocki niemiłosiernie piszczą po nagrzaniu, tarcza przy stanie połowy klocka nadaje się na śmietnik, bo taki ma rant. Przereklamowany ten duet i to bardzo Jeżeli tarcza ma rant przy połowie klocka to znaczy że coś tam nie gra moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 16 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Więc mamy odmienne zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 16 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 (edytowane) 45 minut temu, Wandej napisał: Jeżeli tarcza ma rant przy połowie klocka to znaczy że coś tam nie gra moim zdaniem U mnie w B7 jak kupowałem auto to hamulce z przodu były jak nowe. Nie wiem co tam jest zamontowane ale przejechałem w niecałe 2,5 roku 95 k km i dalej jeżdżę na tym zestawie. Klocki nie mają połowy ale mało poniżej, tarcz nie mierzyłem ale już od dawna nadają się na złom ze względu na wytarcie i bardzo duży rant. Także są takie przypadki a co tam siedzi to już się nie dowiem bo może z klocków coś odczytam ale z tarcz to już na pewno nie. Edytowane 16 Września 2022 przez pelonek1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 16 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 57 minut temu, przem8 napisał: Więc mamy odmienne zdanie Jeśli masz wątpliwości możemy prześledzić ścieżkę dystrybucji zobaczysz czy profilaktycznie czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilKOZAK Opublikowano 16 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Adam Kunc ostatnio na swoim kanale pozytywnie się wypowiadał o tych tarczach: Quaro - Maksymalne bezpieczeństwo QUARO-PARTS.COM Części samochodowe klasy premium. Tarcze hamulcowe, klocki hamulcowe, elementy zawieszenia jak wahacze, drążki, sworznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi