designer Opublikowano 14 Grudnia 2009 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Czołem, postanowiłem "podrasować" trochę wygląd B6 i wypchnąć koła na zewnątrz. Aktualnie mam założone felgi o ET43 i nie bardzo wiem jak dobrać dystans żeby koło było równo z błotnikiem? Teraz wygląda to tak: Podpowiecie coś? Z góry dzięki 1
studziany Opublikowano 14 Grudnia 2009 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Wydaje mi się że 10mm powinny wystarczyć, maksymalnie 15mm ale za to to już głowy nie daje. Z resztą mozesz oszacować jaki potrzebujesz dystans mierząc odległość od krawędzi opony do zewnętrznej krawędzi nadkola. pozdr
Yelo Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Przykładasz liniał do nadkola w miejscu maksymalnie bliskim koła. Mierzysz odległość od liniału do opony (suwmiarką np.) i już wiesz jakie dokładnie dystanse potrzebujesz. Trzeba pamiętać o tym, że opony teoretycznie tej samej szerokości, ale różnych producentów będą się różnić pod względem rzeczywistej szerokości.
designer Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2009 Wydaje mi się że 10mm powinny wystarczyć, maksymalnie 15mm ale za to to już głowy nie daje. Z resztą mozesz oszacować jaki potrzebujesz dystans mierząc odległość od krawędzi opony do zewnętrznej krawędzi nadkola. pozdr Wychodzi na to że tak Z tyłu opona cofnięta w stosunku do nadkola ok 20 mm a z przodu ok 15 mm. Podobno zalecenia są takie (?) że po montażu dystansu opona powinna być cały czas cofnięta ok 5 mm. Czy to prawda? Bo jak tak to wychodzi na to że z przodu 10 mm a z tyłu 15 mm. I druga sprawa to taka że dystanse ceńsze niż 17 mm nie mają w większości pierścienia centrującego. Jaki ma to wpływ na ich użytkowanie? Czy polecacie dystanse jakichś konkretnych producentów i z jakichś konkretnych materiałów? Bo na Allegro jest tego mnóstwo i nie wiadomo co wybrać żeby nie było miny... Pozdrówki
Col Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 A mierzyłeś pierścień centrujący, jeżeli po założeniu dystansu zostaje ponad 5mm to powinno wystarczyć do osadzenia felgi i oczywiście musisz pamiętać o długich śrubach...
duch-76 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 ja mam dystanse 20mm na tylnej osi a tak to wygląda felga 9.0x18 et45 i pamiętaj o dłuższych śrubach
elmo814 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 zapytaj BART-S on tez ma avanta i powie ci co i jak sam ma załozone dystanse , ja obstawiam 12mm, max 15mm
Cuber Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Do zimowych felg ( 17 stka 7,5" Et 43 ) mam założone na tyle 17 mm i jest idealnie na przód nic nie zakładam bo w sumie obleci tak jak jest
Flyer Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Cuberek, przod przy tym dystansie by tarł... Zreszta zaloze sie, ze tylnie kola tez ladnie Ci wytra nadkola
designer Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 Założone Na przodzie 17 mm, na tyle 20 mm - nic nie trze i wygląda zajebiaszczo, tak jak chciałem. Wkrótce wrzucę fotki, ale niech się aura trochę ogarnie
fotograf87 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 ja mam kółko 7x16cali ET42 oponke 205/55 i dystanse H&R 12mm z pierscieniem centrującym. I nic mi nie trze, ale mam wrazenie ze spokojnie podeszłoby 15mm przy tych kółkach i oponach. Polecam firme H&R, jednak ciężko dostać taki zestaw w PL
Cuber Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Cuberek, przod przy tym dystansie by tarł... Zreszta zaloze sie, ze tylnie kola tez ladnie Ci wytra nadkola myśle że nie :gwizdanie: patrzyłem jest duuuzo miejsca zresztą sam zobaczysz na zlocie w BT no chyba ze uda mi sie fotki zrobić jakieś jutro
Stichy Opublikowano 27 Grudnia 2009 Opublikowano 27 Grudnia 2009 podepne sie pod temat mam zamiar zalozyc dystanse do swojej audi ale nie wiem ktore wybrac - przykrecane osobnymi srobami czy te ktore przykreca sie razem z kolami prosze o porade
KENOiX Opublikowano 28 Grudnia 2009 Opublikowano 28 Grudnia 2009 podepne sie pod temat mam zamiar zalozyc dystanse do swojej audi ale nie wiem ktore wybrac - przykrecane osobnymi srobami czy te ktore przykreca sie razem z kolami prosze o porade jeśli od 17 w gorę to lepiej przykręcane jak mniejsze to po prostu dłuższe śruby i po problemnie ja też podepnę się pod temat aby nie zakładać nowego wątku 18x8,5 et 43 da rade dystans na tył 17mm? ktoś ma doświadczenie w tej materii?
Gość PrZeMiAn Opublikowano 28 Grudnia 2009 Opublikowano 28 Grudnia 2009 podepne sie pod temat mam zamiar zalozyc dystanse do swojej audi ale nie wiem ktore wybrac - przykrecane osobnymi srobami czy te ktore przykreca sie razem z kolami prosze o porade jeśli od 17 w gorę to lepiej przykręcane jak mniejsze to po prostu dłuższe śruby i po problemnie ja też podepnę się pod temat aby nie zakładać nowego wątku 18x8,5 et 43 da rade dystans na tył 17mm? ktoś ma doświadczenie w tej materii? Ja mam w tej konfiguracji z tyłu dystans 20mm, przod zostawiłem i jest idealnie.
Jarol Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Co myślicie o takich dystansach do A4 B6 przy feldze 18x8" ET42 http://www.allegro.pl/item870071735_profesjonalne_przykrecane_dystanse_audi_17mm.html Czy takie przykręcane dystanse są lepsze od przelotowych??? Dlamnie takie rozwiązanie jest lepsze pod tym wzgledem że potem mozna zastosowac ori śruby w tym zabezpieczajace. Czy takie przykręcane dystanse są bardziej bezpieczne od przelotowych???
designer Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2010 Ja mam przelotowe i sobie chwalę. Zapierdzielam i nie czuję różnicy Podstawa żeby proste były :gwizdanie:
Maniusiek28 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Co myślicie o takich dystansach do A4 B6 przy feldze 18x8" ET42 http://www.allegro.pl/item870071735_profesjonalne_przykrecane_dystanse_audi_17mm.html Czy takie przykręcane dystanse są lepsze od przelotowych??? Dlamnie takie rozwiązanie jest lepsze pod tym wzgledem że potem mozna zastosowac ori śruby w tym zabezpieczajace. Czy takie przykręcane dystanse są bardziej bezpieczne od przelotowych??? Jarol....te co pokazałeś to chyba bezpieczniejsze są ... tylko ta cena ...pytałem sprzedawcę i do A4 B6 na przód to min 17mm , a na tył to min 20mm.....troszkę duże.
designer Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2010 Co myślicie o takich dystansach do A4 B6 przy feldze 18x8" ET42 http://www.allegro.pl/item870071735_profesjonalne_przykrecane_dystanse_audi_17mm.html Czy takie przykręcane dystanse są lepsze od przelotowych??? Dlamnie takie rozwiązanie jest lepsze pod tym wzgledem że potem mozna zastosowac ori śruby w tym zabezpieczajace. Czy takie przykręcane dystanse są bardziej bezpieczne od przelotowych??? Jarol....te co pokazałeś to chyba bezpieczniejsze są ... tylko ta cena ...pytałem sprzedawcę i do A4 B6 na przód to min 17mm , a na tył to min 20mm.....troszkę duże. Nie uważam że za duże - ja mam dokładnie taki zestaw i wygląda naprawdę cool . Gdyby nie to, że B6 stoi od kilku dni przysypane śniegiem wrzuciłbym foty. Też się na początku bałem, że za duże, ale jestem mega zadowolony z tej koniguracji. Felgi S-line 17" ET43 i zawiecha 1BV. 1
Maniusiek28 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Nie uważam że za duże - ja mam dokładnie taki zestaw i wygląda naprawdę cool . Gdyby nie to, że B6 stoi od kilku dni przysypane śniegiem wrzuciłbym foty. Też się na początku bałem, że za duże, ale jestem mega zadowolony z tej koniguracji. Felgi S-line 17" ET43 i zawiecha 1BV. dawaj foty sniegiem sie nie przejmuj...tez zastanawiam się nad takim zestawem
Rekomendowane odpowiedzi