Opublikowano 2 Maja 20215 l 9 minut temu, tass napisał: Według tego co podają na stronie to regenerują. Mam w swojej a4 banany z regum takie jak były w b7, poprzednio były SKV i po zmianie auto jakby precyzyjniejsze na kierownicy, ale to tylko moje odczucie. Spoko pewnie zamówię od nich zobaczymy. A śruby jakie polecacie? Febi ? Bo Lem nie mogę znaleźć nigdzie na necie.
Opublikowano 2 Maja 20215 l Śruby to takie, które znajdziesz w korzystniejszej cenie. U siebie śrubę spinającą górne wahacze w zwrotnicy wsadziłem z nierdzewki, przy konieczności jej wyjęcia dużo lżej wychodzi, nie rdzewieje, więc zaciska ją utleniające się amelinium.
Opublikowano 3 Maja 20215 l 13 godzin temu, Kammiill napisał: A w regum regenerują również sworznie czy tylko wymieniają tuleje ? Wie ktoś? To może w Febi lepiej uderzyć.. Robią sworznie. Dzwoniłem do nich z tym pytaniem niedawno przed wymianą swojej zawiechy.
Opublikowano 3 Maja 20215 l dokładnie sworznie robili od zawsze , ja brałem u nich już wahacze w 2010 roku - inaczej sama wymiana tulei byłaby bezsensowna
Opublikowano 10 Maja 20215 l Hej mam zawieszenie 1BV (przynajmniej tak jest na naklejce) i chciałbym wymienić przednie dolne wahacze, tylko mam problem w ich doborze. Więcej jest w tym temacie może ktoś się bardziej orientuje. Edytowane 10 Maja 20215 l przez KamilDuzy
Opublikowano 1 Czerwca 20215 l Witam! Muszę wymienić zawias przód, prawdę mówiąc regum wygląda ciekawie, ale szkoda że nie ma za dużo opinii o nich (może słabo szukałem) więc pewnie zdecyduję się na skv. Miesiąc temu regenerowałem zawias z tyłu i powiem Wam, że stare tuleje guma spękana ale dość sztywna a nowe (prawie wszystkie LEM) dość luźne po założeniu, myślę że szybko się rozklekoczą... W tamtym roku zmieniałem też łączniki stabilizatora przód/tył również LEM i już luźne A przejechałem kolo 25k, 90% trasa. Zawsze kupowałem Lemfordera, ale to chyba już nie ta jakość co kiedyś...
Opublikowano 1 Czerwca 20215 l Witam, Ja kupiłem zawieszenie SKV i póki co polecam. Jeżdżę na nim od jakiś 14 miesięcy i jest ok wszystko i cena też zachęca
Opublikowano 1 Czerwca 20215 l Będę je zmieniał sam i jeśli w tej cenie zrobię 30-40k km, a jeżdżę głównie trasa to naprawdę nie ma sensu brać droższych, ale to.... pożyjemy, zobaczymy
Opublikowano 1 Czerwca 20215 l 2 godziny temu, franc321 napisał: Witam! Muszę wymienić zawias przód, prawdę mówiąc regum wygląda ciekawie, ale szkoda że nie ma za dużo opinii o nich (może słabo szukałem) więc pewnie zdecyduję się na skv. Miesiąc temu regenerowałem zawias z tyłu i powiem Wam, że stare tuleje guma spękana ale dość sztywna a nowe (prawie wszystkie LEM) dość luźne po założeniu, myślę że szybko się rozklekoczą... W tamtym roku zmieniałem też łączniki stabilizatora przód/tył również LEM i już luźne A przejechałem kolo 25k, 90% trasa. Zawsze kupowałem Lemfordera, ale to chyba już nie ta jakość co kiedyś... Trzeba było na tył od razu poliuretany dać.
Opublikowano 1 Czerwca 20215 l To chyba dużo drożej wyniesie, aczkolwiek jestem prawie pewny że temat tylnego zawieszenia wróci do mnie jak bumerang...
Opublikowano 1 Czerwca 20215 l Komplet na tył do B6 chyba 700 zł, a rozwiązanie na przynajmniej 10 lat.
Opublikowano 1 Czerwca 20215 l 8 godzin temu, franc321 napisał: Witam! Muszę wymienić zawias przód, prawdę mówiąc regum wygląda ciekawie, ale szkoda że nie ma za dużo opinii o nich (może słabo szukałem) więc pewnie zdecyduję się na skv. Miesiąc temu regenerowałem zawias z tyłu i powiem Wam, że stare tuleje guma spękana ale dość sztywna a nowe (prawie wszystkie LEM) dość luźne po założeniu, myślę że szybko się rozklekoczą... W tamtym roku zmieniałem też łączniki stabilizatora przód/tył również LEM i już luźne A przejechałem kolo 25k, 90% trasa. Zawsze kupowałem Lemfordera, ale to chyba już nie ta jakość co kiedyś... Sporo jest tutaj na forum opinii o regum. Jeżeli nie w tym temacie, to w tematach poszczególnych użytkowników o ich samochodach. Do tego 175 opinii na google i ich strona na facebooku gdzie też mają dużo zdjęć z realizacji do różnych samochodów. To zdecydowanie więcej niż do wielu innych rzeczy czy firm na jakich temat czasem próbuję coś znaleźć
Opublikowano 1 Czerwca 20215 l ale nikt nie pisze, że koszt samych cześci po regeneracji to ok 1000 zł (po zdaniu swoich wahaczy - najlepiej ori lub TRW/Lem, reszta to znak zapytania) a komplet zawiasu z SKV (na którym wbijam już 50k km bez luzów) to koszt 500 zł
Opublikowano 4 Czerwca 20215 l Też bym szedł w stronę wahaczy z SKV, ja na swoich już od roku jeżdżę, robię +/- 600 km dziennie i jak za te pieniądze chodzą jak złoto
Opublikowano 4 Czerwca 20215 l 28 minut temu, Nowaczek22 napisał: Też bym szedł w stronę wahaczy z SKV, ja na swoich już od roku jeżdżę, robię +/- 600 km dziennie i jak za te pieniądze chodzą jak złoto To ile na nich zrobiłeś km, bo z tego co napisałeś to 150k km to minimum?
Opublikowano 4 Czerwca 20215 l W dniu 1.06.2021 o 23:16, Langista napisał: ale nikt nie pisze, że koszt samych cześci po regeneracji to ok 1000 zł (po zdaniu swoich wahaczy - najlepiej ori lub TRW/Lem, reszta to znak zapytania) a komplet zawiasu z SKV (na którym wbijam już 50k km bez luzów) to koszt 500 zł Zamowilem komplet ostatnio do siebie (B7) z Regum. 1100 zł z przesyłką A jeśli oddasz swoje to dostajesz 160 zł zwrotu (jeśli ori). Komplet mam na myśli wszystkie wahacze plus łączniki itp. A do tego dorzucił mi gość śruby Lema górne za Free. Przyjechały i wszystko pięknie, sworznie sztywne nie wyginaja się pod palcem jak w chinolach.
Opublikowano 4 Czerwca 20215 l Czyli dwukrotność zestawu z SKV nie wiem co lepsze, wymiana zawiasu co 6-7 lat przy tych z regum i wojna ze śrubami w zwrotnicy, czy co 3-4 lata z skv i mała bitewka ze śrubami ja wolę to drugie. Sworznie z SKV siedzą sztywno na tyle, że ja gołą ręką nie umiałem ich ruszyć, także nie jest to tani chińczyk ?
Opublikowano 4 Czerwca 20215 l W dniu 3.05.2021 o 16:26, pila24 napisał: Tuleje wprasowują ori,lub Lema. Więc lipy nie ma Ile biorą za taką usługę? Komplet tulejek lemfordera w te wahacze wyjdzie już około 200zl