MaTeo85 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Wyłączy się razem z radiem, a radio całkowicie usypia się po kilku do kilkudziesięciu minut po zamknięciu auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Ech u mnie się nie wyłącza i pewno to wyżera akumulator i znowu szukanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil-vag Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Może trzeba podpiąć pin DWA-GND ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 DWA-GND to masa alarmu fabrycznego (DWA=Diebstahlwarnanlage) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 22 minuty temu, Muskel1 napisał: DWA-GND to masa alarmu fabrycznego (DWA=Diebstahlwarnanlage) W rns często brak tego sygnału (masy na tym pinie po zamknięciu auta (idzie z modułu komfortu) powoduje brak wygaszenia się radia i drenaż akumulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 7 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Sprawdze to, dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banczy Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Witam serdecznie. Panowie mam problem z kodowaniem nawigacji. Chce aktywować aux i gdy akceptuje kodowanie w vcds wyskakuje błąd 31 kodowanie odrzucone; polecenie poza zakresem. Czy to jest związane z nieodpowiednim kabelkiem? Mam klona z ali - atmega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil-vag Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Podaj jakie masz i jakie wklepujesz kodowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banczy Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 4 minuty temu, kamil-vag napisał: Podaj jakie masz i jakie wklepujesz kodowanie. Cześć. Dzięki za odpowiedź. Kodowanie jakie mam obecnie to 0299068. I próbuje zmienić przedostatnią cyfrę na 5. Według wiki Ross coś rozjechane to kodowanie mam ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Musisz zmienić całe kodowanie, zrób z Wiki Ross techu od początku do końca na nowo, zgodnie z tym co masz w aucie, bo to obecne jest błędne, stąd nie możesz go zmienić i zapisać, zmieniając tylko jedną cyfrę powielasz błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banczy Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) 26 minut temu, MaTeo85 napisał: Musisz zmienić całe kodowanie, zrób z Wiki Ross techu od początku do końca na nowo, zgodnie z tym co masz w aucie, bo to obecne jest błędne, stąd nie możesz go zmienić i zapisać, zmieniając tylko jedną cyfrę powielasz błąd. Oczywiście próbowałem, ale błąd cały czas wyskakuje ;/ nie mogę ustawić poprawnego kodowania. Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez banczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Bose, telefon, multifunkaca, zmieniarka, AUX coś z tego masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banczy Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 2 minuty temu, MaTeo85 napisał: Bose, telefon, multifunkaca, zmieniarka, AUX coś z tego masz? Z tego co wymieniłeś to tylko multifunkcje. Aux dopiero teraz dołożyłem i chce zakodować w radiu. Obecnie w radiu mam w źródle cd, mp3 i tv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marfiol Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Panowie jak to jest z tym DWA GND ? Nie mam ori alarmu,dolozone RNS E w miejsce 1DIN Concert - pobór prądu jest,cany w kostce sa dobrze podpiete,na probe podpinam starego concerta i pobór 0.01A. Koniecznie musze sie dostawać pod fotel kierowcy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 44 minuty temu, Marfiol napisał: Panowie jak to jest z tym DWA GND ? Nie mam ori alarmu,dolozone RNS E w miejsce 1DIN Concert - pobór prądu jest,cany w kostce sa dobrze podpiete,na probe podpinam starego concerta i pobór 0.01A. Koniecznie musze sie dostawać pod fotel kierowcy ? W dniu 6.02.2022 o 21:46, MaTeo85 napisał: W rns często brak tego sygnału (masy na tym pinie po zamknięciu auta (idzie z modułu komfortu) powoduje brak wygaszenia się radia i drenaż akumulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marfiol Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 8 godzin temu, pila24 napisał: Oby to było rozwiązanie tego problemu co opisałem w temacie o bose Musi być koniecznie z MK czy jest inne miejsce,z którego idzie pociągnąć ten sygnał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 (edytowane) 32 minuty temu, Marfiol napisał: Oby to było rozwiązanie tego problemu co opisałem w temacie o bose Musi być koniecznie z MK czy jest inne miejsce,z którego idzie pociągnąć ten sygnał ? Możesz spróbować podpiąć dowolną masę Edytowane 18 Października 2022 przez pila24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marfiol Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Dostałem się do MK dołożyłem ten sygnał DWA GND,tak jak ktoś pisał na pierwszej stronie czerwona kostka PIN 19,pin z kabelkiem dolozylem (nie mam Ori alarmu) i dalej to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuczynior Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Cześć! Przebrnąłem przez 26 stron wątku, ale nie znalazłem odpowiedzi.... Mam problem z RNSE. Zacznę od początku, dla pełnego obrazu. Wymieniłem radio z Symphony II na RNS-E. 1. Oczywiście kupiłem przejście z ISO 1 na ISO 2: allegro.pl ALLEGRO.PL 2. Następnie kupiłem moduł Bluetooth: allegro.pl ALLEGRO.PL 3. Moduł Bluetooth podłączyłem do kostki zgodnie z zaleceniami do 13 i 12 w części D schematu od kostki. 4. Zmieniłem kodowanie z 0301311 na 0301355. Po restarcie radia pojawił się AUX. 5. Bluetooth się łączy, ale niestety nie ma dźwięku (przełączam na AUX ,w momencie w którym chce włączyć muzykę z telefonu, w domyśle Bluetooth). Nie ma również dźwięku z CD. Napęd czyta płytę (widzi ją), ale nie odtwarza muzyki. Spróbowałem z płytą z NAVI i sytuacja jest trochę inna. NAVI gada i jest dźwięk, ale nie ma dźwięku z Bluetooth. 6. Karta SD działa. Radio wykrywa kartę i widzi pliki, ale nie ma dźwięku mimo, że odtwarza piosenkę. 7.Nie próbowałem z samym dźwiękiem z radia (mam na myśli RMF FM lub RMF cokolwiek), bo nie mam przejściówki do anteny. Zamówiłem, będę miał za 2 dni. 8. Potencjometr działa. Dźwięk z Navi, o którym pisałem w pkt.5 da się ściszyć i podgłośnić. Model radia: RNSE - 8E0 035 192 C SW: 0750 HW: H77 Jakieś pomysły czemu nie ma dźwięku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi