Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.6 ADP 640km na całym baku - cykl mieszany -> 10 l / 100km

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Podam takie szacunkowe spalanie jakie wyszło mi po odwiezieniu ojca do Katowic..

wlałem na trasie do Kraka i wracająć zatankowałem już bliżej domu do pełna, wcześniej byłem raz w mieście.. i chyba coś sie spsuło..

11l/100! i to na trasie-1.6ADP 300km zrobiłem..

Ale tak-zwężenia na autostradzie a4 no i raczej spieszyło mi się, ciągle ok 180 było, potem hampel w podłoge(zawsze przed zwężką trzeba było tira minąć!) hample przypaliłem i sporo zżarło mi paliwa

Opublikowano

jeżdze na szpilkach nastepujacych: 205/55/16 :P

Opublikowano

Nie wiem jak Wy to robicie, że poniżej 10l/100km ADR-kiem schodzicie w mieście. Fakt, że miasto miastu nierówne, tym bardziej , że u nas w Gorzowie wszyscy obecnie cisniemy się w korkach, bo z okazji remontów mamy czynny tylko jeden most. Nie wiem co będzie jak południe Polski ruszy nad morze.

Ostatnie wyniki:

miasto 12,1l/100km

cykl mieszany bez autostrad 10,8l/100km

trasa Gorzów-Katowice w tym: 250km autostardy (180-200km/h), 260km normalnej polskiej byle jakiej drogi (130-140km/h) i trochę po Katowicach - 9,1l/100km

Opublikowano

dane po powrocie z Niemiec:

- niemiecka autostrada gdzie ograniczenia tam + 30-40 km/h (więcej) gdzie ich brak 180-210 km\h zrobiłem 776 km na zbiorniku ale do zapalania się rezerwy czyli ~8,2 l/100km (oczywiście z AirCondition)

- powrót przez Polskę (jazda na CB) w miejscowościach ~70-80 km\h poza 140-180km\h i do tego wyjazd do Olsztyna (również na CB) prędkości zbliżone 802 km do zapalenia się rezerwy czyli ~7,98l/100km (oczywiście z AC)

Opublikowano

Mix max 5,5 ON / 100 km

Trasa ponizej 4,8 ON / 100 km

Opublikowano

benzyna: 10l/100km

gaz: 12l/100km

z klimą po 2l więcej

mam nadzieję, że niedlugo nie będę musiał podawać spalanie oleju na 100km ;-)

Opublikowano

Nigdy nie wpadłem na to aby klime wyłączyć, nowe wyniki:

Trasa/Miasto (mix): 13.7 litra, prędkości trasa: około 90-130, miasto: 0-75

Opublikowano

Trasa Opole - Ustka 5,7 litra, no ale nie bylo gdzie jechac.

Po niemieckich autostradach 160-220km/h i szybciej :evil: 7 z malym haczykiem.

W porownaniu do A3 1.6 benz. ktora oddalem malzonce jest git :a4fan:

Opublikowano

Trasa 250km w tym ok. połowa trasy autostrada (150km/h) 20 km w Poznaniu (strasznie wooolno... :)) i reszta normalne drogi (80-130 km/h) ==> 8,3 litra/100km

Opublikowano

Nowy pomiar na trasie.. 580km na pelnym baku ale tylko do rezerwy. Jazda z 4 osobami + zaladowany bagaznik przez 350km nastepnie miejsce bagaznika puste ale nadal 4 osoby i tu juz raczej nie trasa a górskie serpertyny itp..strome podjazdy, zjazdy tak przez niecale 200km....a reszta ponad 50km zrobione w miescie.

Opublikowano

no calkiem dobry wynik TTom3k na tej górskiej drodze. ja dziś wyruszam po przekątnej ze Szczecina w okolice Przemyśla. prawie 1000km. Wróce za tydzień i podziele się spostrzeżeniami. Czółko :hi:

Opublikowano

ja robie srednio 900 kilkanascie km na baku, zalewam pod korek ok 62 ltr i znow wale troszke >900. wychodzi srednio 6,7 - 6,8 litra, z tym ze 3/4 to miasto, reszta powiedzmy "trasa". nie jezdze jak emeryt, ale nie zyluje jej tez do np 3.5-4 tys. obr. wiec mysle ze spalanie w normie ;)

Opublikowano

hey

Ponad tydzień temu kupiłem :a4fan: w Centralnej Polsce i do domu miałem równo 300km.

Przed wyjazdem wlałem na BP Ultimate po korek aż zobaczyłem poziom :drool:

na trasie różnie, i były próby mocy :dance: i W-we w szczycie :gwizdanie: przejechałem

klima non-stop

Na miejscu na BP wlałem 15litrów i zobaczyłem poziom :thumbup:

teraz mam ponad 1000km :>

Opublikowano

miasto 90% wynik: 8,24 :mysli: może założyć gaz, czy kupić disla

Opublikowano

trasa 110km, spalanie 6l, prędkość 130-160

Opublikowano

Moje auto a4 1.6 ADP nie odbiega od normy czyli w trasie około 8 litrów , miasto krótkimi odcinkami

co najmniej 10 . Po zatankowaniu zbiornika do pełna robię do 700 km.

Opublikowano

muj smoczek spala o.k 10-11 litra na setke lecz tylko 98 oktanowej :audi::wink4:

pozdrawiam :quattro:

Opublikowano

dane po powrocie z Niemiec:

- niemiecka autostrada gdzie ograniczenia tam + 30-40 km/h (więcej) gdzie ich brak 180-210 km\h zrobiłem 776 km na zbiorniku ale do zapalania się rezerwy czyli ~8,2 l/100km (oczywiście z AirCondition)

- powrót przez Polskę (jazda na CB) w miejscowościach ~70-80 km\h poza 140-180km\h i do tego wyjazd do Olsztyna (również na CB) prędkości zbliżone 802 km do zapalenia się rezerwy czyli ~7,98l/100km (oczywiście z AC)

no to u mnie sporo, sporo mniej...

dane obliczone z tankowań:

trasa Gdynia-Rzeszów (+ okolice Rzeszowa: zwiedzanie) : 3 osoby, bagaż (3 walizki), pełen bak; zrobione niecałe 1000km

trasa Rzeszów - Słowacja ( 2 osoby + bagaż); zrobione prawie równo 1000km

trasa powrót (jeszcze nie obliczone, bo wyjeżdzam bak :dance: )

spalanie 5.9 l/100

styl jazdy : tam gdzie mogłem to pocisnąłem, z reguły pod koniec trasy już wolniej jechałem (zmęczenie).

Ale nie była to trasa emeryta :gwizdanie:

Spalanie obniżone z moich obserwacji w Słowacji (świetne drogi, puste; jazda szybka ale jak na tempomacie)

W Polsce to tak wychodziło 6.5 l/100

Klimatyzacja non-stop włączona (18-20 stopni), koła 17 cali (225)

Opublikowano

900km robie i tankuje ale mysle że 1000km też zrobie :>