Maniusiek28 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Mój post nie dotyczy jakiejś naprawy którą przeprowadziłem i nie wiem czy to właściwy dział, ale jestem tak w....y że piszę właśnie tu!!! Mianowicie trzeszczy mi roleta w bagażniku avanta, na nierownościach, ten trzask doprowadza mnie do szału!!! Każda przejaszczka zaczyna być koszmarem przez to trzeszczenie (czasem ją zdejmuję by było cicho)..............Proszę o pomoc może ktoś z klubowiczów miał podobny problem i jakoś z niego wybrnoł (za rady typu kup nową w ASO serdecznie dzięuję). Zdesperowany Maniek
schiller Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 bylo juz o tym. bierzesz tasme izolacyjna owijasz te bolce i jest spokój :th:
arekopl Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Miałem to samo, hehe może to śmieszne ale użyłem WD40 i problem znikł, powaga, od 3 msc nic mi nie piszczy, a zaczęło się pewnie od dokładnego wyczyszczenia uchwytów rolety....Pozdrawiam
dawkol-d1 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Mam ten sam problem, ja owinąłem te bolce taśmą jak kolega wyżej pisał, ale dałem jej tak że nie żałowałem sobie :> (później zrywałem bo za dużo dałem i ciężko ją było zahaczyć w uchwyty. Problem zniknął ale nie do końca bo trzeszczy dalej ale już nie tak często i donośnie. U mnie są pęknięte uchwyty i jeden z nich właśnie też trzeszczy. Jak będę mieć czas to przeczyszczę bolce i uchwyty i dam WD-40 jak kolega pisał. Jak to pomoże to dam znać koledze. Pozdro
rtocki Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Ja użyłem takiego sztyftu jak szminka, do uszczelek sonaxa i spokój, wd40 za szybko odparowuje
schiller Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 ludziska ale to sa rzeczy tłuste o ktore przy odrobinie nieuwagi mozna sie latwo upier....
Gość nuti Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Ja dałem plaster, taki jak sie przykleja na palca, i po problemie
rtocki Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 > ludziska ale to sa rzeczy tłuste o ktore przy odrobinie nieuwagi mozna sie latwo upier.... No nie wiem co trzeba wyprawiać z roletą żeby się upier... tymi małymi kołkami
wszymon Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 :D dawno się tak nie uśmiałem rtocki
schiller Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 > ludziska ale to sa rzeczy tłuste o ktore przy odrobinie nieuwagi mozna sie latwo upier.... No nie wiem co trzeba wyprawiać z roletą żeby się upier... tymi małymi kołkami np ja wyciagnac z samochodu...
Uneek Eth Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 He, he... U mnie też trzeszczy...
wit.s Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Drogi Zdesperowany. Zgodnie z tym co Ci napisał schiller było o tym chyba ze 4 strony różnych porad. Użyj szukaczki Mańku, aby poblem rozwiązać swój, a dublowania tematów i niepotrzebnego nabijania postów uniknąć.
Flyer Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ja mialem ten sam problem w B6, troche WD40 i po sprawie. Tak samo trzeszczala mi wkladka zamka w Golfie IV, ktora ocierala sie o metalowy "cyngiel" - i WD tez pomoglo .
chrapusta Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 a ja znalazłem 100% spobów! zabrałem dziadkowi z garażu starą dętkę rowerową - czarną! wyciąłem z niej paski - długości około 4-5 cm, szerokości ok 1 cm. takie paseczki wkleiłem w te wycięcia w które wchodzi uchwyt pokrywy. (nie wiem czy dobrze wyjaśniam), ale efekt jest taki, że teraz ta czarna końcówka jak sie ją ułoży w rowku to opiera się całkowiecie na gumie z dętki - guma z dętki jest cieniutka więc spokojnie wszystko się mieści - posuwam tak już ponad tydzień i jest pico bello. polecam wklajałem na kropelce.
adasn Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Właśnie nad takim samym rozwiązaniem się zastanawiam tylko dętki ciągle nie mam ;o( Ale pomysł wydaje się najskuteczniejszy.
verus Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Ja załatwiłem sprawę koszulką termokurczliwą
adadur Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Sprawdzałem koszulki termokurczliwe - też popiskiwały. Jak sie okazało trzeszczenie wynikalo ze złamania bolca na jednym z końców mocowania belki rolety - zapodanie podkładki pod wkręt rozwiązałao problem. Dodatkowo w miejscu zaczepiania rolety wkleiliśmy kawaki materiału - po tym już nie ma prawa skrzypieć. Maniusiek potwierdź jak po naprawkach?
Bergerac Opublikowano 18 Marca 2008 Opublikowano 18 Marca 2008 bylo juz o tym. bierzesz tasme izolacyjna owijasz te bolce i jest spokój :th: a nie taśmą np krawiecką? widziałem chyba, (tylko nie sądziłem że to do tego) na którymś zlocie któryś z chłopaków mówił otych skrzypieniach[br]Dopisany: 18 Marzec 2008, 11:04 _________________________________________________ bylo juz o tym. bierzesz tasme izolacyjna owijasz te bolce i jest spokój :th: a nie taśmą np krawiecką? widziałem chyba, (tylko nie sądziłem że to do tego) na którymś zlocie któryś z chłopaków mówił otych skrzypieniach musze to zobaczyć, pisanienicmi nie mówi zobacze to u brata tak zrobie , bedziesz dziś na spocie?
audia4s4 Opublikowano 18 Marca 2008 Opublikowano 18 Marca 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/wnetrze/odp_skrzypiaca_roleta_bagaznika_w_avancie-t1072.0.html;highlight=roleta bylo juz o tym mowa
Rekomendowane odpowiedzi