Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Trzeszcząca roleta w Avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój post nie dotyczy jakiejś naprawy którą przeprowadziłem i nie wiem czy to właściwy dział, ale jestem tak w....y że piszę właśnie tu!!! Mianowicie trzeszczy mi roleta w bagażniku avanta, na nierownościach, ten trzask doprowadza mnie do szału!!! Każda przejaszczka zaczyna być koszmarem przez to trzeszczenie (czasem ją zdejmuję by było cicho)..............Proszę o pomoc może ktoś z klubowiczów miał podobny problem i jakoś z niego wybrnoł (za rady typu kup nową w ASO serdecznie dzięuję).

Zdesperowany Maniek

Opublikowano

Miałem to samo, hehe może to śmieszne ale użyłem WD40 i problem znikł, powaga, od 3 msc nic mi nie piszczy, a zaczęło się pewnie od dokładnego wyczyszczenia uchwytów rolety....Pozdrawiam

Opublikowano

Mam ten sam problem, ja owinąłem te bolce taśmą jak kolega wyżej pisał, ale dałem jej tak że nie żałowałem sobie :> (później zrywałem bo za dużo dałem i ciężko ją było zahaczyć w uchwyty. Problem zniknął ale nie do końca bo trzeszczy dalej ale już nie tak często i donośnie. U mnie są pęknięte uchwyty i jeden z nich właśnie też trzeszczy. Jak będę mieć czas to przeczyszczę bolce i uchwyty i dam WD-40 jak kolega pisał. Jak to pomoże to dam znać koledze.

Pozdro

Opublikowano

Ja dałem plaster, taki jak sie przykleja na palca, i po problemie :thumbup:

Opublikowano

>

ludziska ale to sa rzeczy tłuste o ktore przy odrobinie nieuwagi mozna sie latwo upier....

No nie wiem co trzeba wyprawiać z roletą żeby się upier... tymi małymi kołkami :wink4:
Opublikowano

>

ludziska ale to sa rzeczy tłuste o ktore przy odrobinie nieuwagi mozna sie latwo upier....

No nie wiem co trzeba wyprawiać z roletą żeby się upier... tymi małymi kołkami :wink4:

np ja wyciagnac z samochodu...

Opublikowano

He, he... U mnie też trzeszczy...

Opublikowano

Drogi Zdesperowany. Zgodnie z tym co Ci napisał schiller było o tym chyba ze 4 strony różnych porad. Użyj szukaczki Mańku, aby poblem rozwiązać swój, a dublowania tematów i niepotrzebnego nabijania postów uniknąć.

:rolleyes:

Opublikowano

Ja mialem ten sam problem w B6, troche WD40 i po sprawie. Tak samo trzeszczala mi wkladka zamka w Golfie IV, ktora ocierala sie o metalowy "cyngiel" - i WD tez pomoglo :).

Opublikowano

a ja znalazłem 100% spobów!

zabrałem dziadkowi z garażu starą dętkę rowerową - czarną!

wyciąłem z niej paski - długości około 4-5 cm, szerokości ok 1 cm.

takie paseczki wkleiłem w te wycięcia w które wchodzi uchwyt pokrywy. (nie wiem czy dobrze wyjaśniam),

ale efekt jest taki, że teraz ta czarna końcówka jak sie ją ułoży w rowku to opiera się całkowiecie na gumie z dętki

- guma z dętki jest cieniutka więc spokojnie wszystko się mieści - posuwam tak już ponad tydzień i jest pico bello. polecam

wklajałem na kropelce.

Opublikowano

Właśnie nad takim samym rozwiązaniem się zastanawiam tylko dętki ciągle nie mam ;o(

Ale pomysł wydaje się najskuteczniejszy.

Opublikowano

Sprawdzałem koszulki termokurczliwe - też popiskiwały. Jak sie okazało trzeszczenie wynikalo ze złamania bolca na jednym z końców mocowania belki rolety - zapodanie podkładki pod wkręt rozwiązałao problem.

Dodatkowo w miejscu zaczepiania rolety wkleiliśmy kawaki materiału - po tym już nie ma prawa skrzypieć.

Maniusiek potwierdź jak po naprawkach?

Opublikowano

bylo juz o tym. bierzesz tasme izolacyjna owijasz te bolce i jest spokój :th:

a nie taśmą np krawiecką? widziałem chyba, (tylko nie sądziłem że to do tego) na którymś zlocie któryś z chłopaków mówił otych skrzypieniach[br]Dopisany: 18 Marzec 2008, 11:04 _________________________________________________

bylo juz o tym. bierzesz tasme izolacyjna owijasz te bolce i jest spokój :th:

a nie taśmą np krawiecką? widziałem chyba, (tylko nie sądziłem że to do tego) na którymś zlocie któryś z chłopaków mówił otych skrzypieniach

musze to zobaczyć, pisanienicmi nie mówi zobacze to u brata tak zrobie , bedziesz dziś na spocie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...