thehuberts Opublikowano 26 Lipca 2021 Opublikowano 26 Lipca 2021 Najlepsze ze vcds jest po angielsku tyko te opisy są po niemiecku
MaTeo85 Opublikowano 26 Lipca 2021 Opublikowano 26 Lipca 2021 To dziwna wersja, ale nic, wklej screen z VCDSa z oknem po wejściu do modułu m-ce, tak żeby było widać numer sterownika i kodowanie
thehuberts Opublikowano 26 Lipca 2021 Opublikowano 26 Lipca 2021 coś problem jest z dodaniem zdjęcia, wyśle ci priv
MaTeo85 Opublikowano 26 Lipca 2021 Opublikowano 26 Lipca 2021 masz moduł F czyli High z B6, tu nie ma co adaptować. zostaw to i nie ruszaj. Dodatkowo masz VCDS-Lite więc jeśli nie jest "aktywowany" to nie zrobisz wielu rzeczy. wszelkie adaptacje związane ze światłami zaczęły się dopiero w modelu B7.
thehuberts Opublikowano 26 Lipca 2021 Opublikowano 26 Lipca 2021 tak z ciekowści popatrzyłem sobie. mogę zrobić ewentualnie to podstawowe kodowania typu zmiana na skandynawskie, USA, Kanadę. adaptacje mogę ewentualnie robić z Coming/Leaving Home, w sensie czasu i przyciemnianie świateł stopu. A wiesz coś może o kodowaniu spoza listy, która się pojawia przy kodowaniu świateł. są tam w ostatniej pozycji Rest of World, USA, Canada, ale są też z numerami 5,6,7, pytanie jak one działają
damian111 Opublikowano 19 Października 2021 Opublikowano 19 Października 2021 Hej Pomożesz????mam problem założyłem wlacznik auto z końcówką D modul jest L audi a4 b7 wersja hight poprzedni wlacznik był z C.lusterko jest z 511 z czujnikiem zmierzchu. Po wlaczeniu wyskakuje mi taki błąd Czy coś we wlaczniku muszę zmieniać??? Ten błąd wyskakuje mi jak zakoduje czujnik i tylko w pozycji auto.na fisie Wlacznik świateł z końcówką D PIN 7 I 16 MOSTEK DO 32/29MCE Włącznik Drl/clh pin5 masa pin3 Aktywacja drl pin 30 pin7 Aktywacja Clh pin 24 Pin 4 i 8 do pinu 20 m-ce Lampka podsufitowa Pin1 do 6 pinu Pin6 do pin2 w lusterku Pin 11 do pinu 32/14 mce Lusterko Pin 1 zasilanie z bezpiecznik 31 Pin 2 masa Pin 3kostka mce 23/2 po biegu wstecznym Pin4 i pin 5 lusterka zew Pin 6 podlaczony do pinu 1 w lampce pod.pinu 11 i 1 nie bylo musialem dokładać. Zerkniesz na to bo mam błąd i nie wiem co dalej.dczy cos zle zrobilem.blad wyskakuje po aktywacji czujnika na to się wywala blad tylko w pozycji auto .
MaTeo85 Opublikowano 19 Października 2021 Opublikowano 19 Października 2021 A podlaczyłeś czujnik deszczu?
damian111 Opublikowano 19 Października 2021 Opublikowano 19 Października 2021 Mam lusterko z b6 511 tylko z czujnikiem zmierzchu nie zakładałem czyli muszę ogarnąć czujnik deszczu????Tak nie zadziała???
MaTeo85 Opublikowano 19 Października 2021 Opublikowano 19 Października 2021 Niestety na MCE z B7 bez czujnika deszczu nie ruszy. Czeka cię wymiana szyby pod duży uchwyt i lusterka. Chyba że będziesz rezał i liczył że wyjdzie na tej szybie co teraz masz
damian111 Opublikowano 19 Października 2021 Opublikowano 19 Października 2021 Ok dzieki za info A podlaczenie jest ok????czyli będzie działać fotochrom wewnątrz i tylko tyle oraz wlacznik drl .aby odpalić coming Home i auto potrzebuje czujnika deszczu???
MaTeo85 Opublikowano 19 Października 2021 Opublikowano 19 Października 2021 Musi być czujnik co do połączeń nie mam teraz czasu prześledzić czy jest ok, ale pewnie masz wszystko podłączone jak pod b6. Jutro na to zerknę jak coś.
damian111 Opublikowano 19 Października 2021 Opublikowano 19 Października 2021 Ok dzieki wielki jak będziesz miał chwilę to zerknij będę wdzięczny nie jestem pewien polaczenia z lampki podsufitowke 11 pin podłączyłem pod 14 nie wiem czy dobrze.
damian111 Opublikowano 19 Października 2021 Opublikowano 19 Października 2021 Czyli jak dolożę czujnik deszczu to powinno być ok sprawdź tylko mi polaczenia jak będziesz miał czas będę wdzięczny
damian111 Opublikowano 20 Października 2021 Opublikowano 20 Października 2021 Rzuci ktoś okiem na podlaczenie?
MaTeo85 Opublikowano 21 Października 2021 Opublikowano 21 Października 2021 no więc tak masz pewne niezgodności gdyż pomieszałeś instalacje zB6 i B7. Po pierwsze lusterko z B6 na mały uchwyt nie zadziała w B7. musi Być lustro z B7 plus czujnik światła/deszczu. W B7 nie ma połączenia pinu 11 z lampki podsufitki z MCE (to połączenie jest realizowane z czujnika deszczu i działa inaczej niż w B6) Poniżej masz uproszczony schemat co i gdzie trzeba podłączyć żeby było dobrze.
Langista Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 Panowie, zanim zacznę grzebać i sprawdzać, czy brak komunikacji z modułem MCE (zbyt dużo błędów połączenia) i to samo z modułem kierownicy może być ze sobą połączone? Wszystko w aucie działa bez problemu ale połączyć się z tymi modułami za nic nie mogę.
Banan Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 Z tego co pamiętam to diagnoza idzie przez moduł komfortu - w sensie że vcds po linii K komunikuje się z modułem komfortu a on po can convienience z modułem kolumny i mce 1
Skowrix Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 @Banana to nie zegary tobią za taki 'gateway' w B6/B7? To tam spotykają się wszystkie CAN'y.
Muskel1 Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 (edytowane) Kolumna kiery jest także pod k-line ale również podpięta pod can napęd/trakcja . Tu jest schemat Edit: I z tego co widzę też pod can komfort (J527) Edytowane 9 Listopada 2021 przez Muskel1 2
Langista Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Banan napisał: Z tego co pamiętam to diagnoza idzie przez moduł komfortu - w sensie że vcds po linii K komunikuje się z modułem komfortu a on po can convienience z modułem kolumny i mce To by miało sens bo mam MK z A3, niby te same numery ale jednak będę musiał z A4 poszukać :/ Chyba że sknociłem coś w kodowaniu MK, muszę się mu przyjrzeć, bo z MCE czasami jakby coś zaskoczy i odczyta mi numer modułu ale potem jest zawias i błąd, a z modułem kierownicy nic. Edytowane 9 Listopada 2021 przez Langista
Rekomendowane odpowiedzi