Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mr.mark1 napisał(a):

Próbowałem wysłać wiadomość do Ciebie ale nie idzie....

693 45 66 99 

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie temat bo już zgłupiałem.

Z tyłu w b6/7 quattro jest zwykle łożysko wciskane czy takie jak z przodu przykrecne na 4-śruby?

Na pewno Piasta jest w quattro taka sama ale nie wiem jak łożyska. Różnie vin pokazuje.

Opublikowano

Takie info. znalazłem kiedyś na forum:

Opublikowano

Przykręcane jest w S4 jak mi się zdaje.

Pozdr

Opublikowano
2 godziny temu, staniek napisał(a):

Przykręcane jest w S4 jak mi się zdaje.

Pozdr

No właśnie to S4 B7 2005r. Dlatego vin pokazywał przykręcane a ogólnie katalogi wciskane. Dzięki wielkie sprawa wyjaśniona 

Opublikowano

Panowie szukam jakiegoś fajnego spasowania opony na lato na AVUS III czyli oryginalne felgi S4 szerokość 8j 

Felgi w tym sezonie posłużą mi za letnie koła. Były na nich zimówki 235/40 ale przeglądając foty widzę że niektórzy zakładają opony które bardziej cieszą oko.... Może coś doradzicie .... Nie chcę jakiś mega naciągów . Gdzieś widziałem fajny spas podobno na 215/40 ale nie mogę tej informacji potwierdzić

Edytowane przez DarekS4

Opublikowano

225/40 wg mnie najlepiej wygląda,nie ma balona ,a trochę chroni felgę,też się zastanawiałem nad 215 ale na 45

20210910_184921.jpg

Edytowane przez greg2505

Opublikowano

To, czy chroni felgę zależy już od konstrukcji opony ;) będzie i 245 szerokie a felgi nie ochroni bo nie będzie rantu ochronnego.

Opublikowano

Tutaj wygląda to spoko ale nie mam pojęcia jaki jest rozmiar opony 

image.jpeg

Opublikowano

Cześć panowie mam pytanie o przegub wału napędowego Audi A4 B7 2.0 TFSI  Właśnie się dowiedziałem w sklepie u naszego kolegi z forum że niestety Audi nie przewidziało tej części jako wymiennej. Na Allegro znalazłem bez problemu do B7 i teraz pytanie do was. Czy ktoś przerabiał ten temat czy nie?

Dodam że nie mogę tego zamówić po vin bo mam zrobiony Swap Quattro i nie mam vinu z dawcy.

Opublikowano

Nie wiem ocb ale normalnie wymieniam te przeguby. I nawet nie wiem trzeba by sprawdzić ale wzrokowo wydaje mi się że jest to ten sam przegub co przegub wewnętrzny na dużą flnasze w poprzecznych 1.8t dla skrzyń 6biegowych 

Opublikowano

Bo normalnie taka część w katalogu zamiennych audi nie występuje, sprzedają cały wał napędowy. Podobna sytuacja jest z podporą wału za 70-120 zł - też nie istnieje. To że ktoś przypasował dane podzespoły i okazało się że pasują to już inna sprawa.

Opublikowano

Jest tu taki użytkownik na forum z b6 w avancie na avusach ..... Ktoś go kojarzy.... Jeden z kozaków b6 tylko nie mogę znaleźć . Muszę zamówić te opony w tym tyg a nie chce się wy***ać że kupię za wąskie . 

Opublikowano

Opublikowano
9 godzin temu, DarekS4 napisał(a):

Jest tu taki użytkownik na forum z b6 w avancie na avusach ..... Ktoś go kojarzy.... Jeden z kozaków b6 tylko nie mogę znaleźć . Muszę zamówić te opony w tym tyg a nie chce się wy***ać że kupię za wąskie . 

Serwus, Darek ja u siebie na avusach ma 235/40/18 nexeny zimowe :hi:te na czarnej powyżej ze zdjęcia to wyglądają bardziej na 215/40

Edytowane przez MichałA4

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy podkładki pod talerzyki z b6 pasuja pod talerzyki z b5.I czy wogole sie je wymienia?

Screenshot_20240319-082933_Allegro.jpg

Edytowane przez Piotrek81

Opublikowano

Cześć

Czy ktoś pomijał przycisk airbag np. jakimś rezystorem ? Albo czy może mostek można dać?

Opublikowano

Jak rezystor to  2.2 ohm, ale lepiej ten przycisk chyba kupić ?

Edytowane przez A4b6quattro

Opublikowano
29 minut temu, A4b6quattro napisał(a):

Jak rezystor to  2.2 ohm, ale lepiej ten przycisk chyba kupić ?

Wiem , ale nie chcę się pozbywać szufladki...

Chyba że kupię lampkę podsufitową z kontrolką airbag :)

Dzięki ,spróbuję z rezystorem tym póki jeszcze nie mam lampki ?