baszmak7 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 http://allegro.pl/fotele-do-busa-vito-t5-vivaro-trafic-trzypunktowe-i5406249566.html Fotele z tej aukcji z jakiego są samochodu ? jesteś zwycięzcąAlbo czytać nie potrafi Typowe polaczkowe podejscie - kolega pyta o pochodzenie foteli - z jakiego auta a tu zaraz .... przygladnijcie sie uwaznie jeszcze raz - Ty takze i zwroc uwage ze sprzedajacy spawa rame, osadza na niej fotele z innego pojazdu celem przerobki na busa Moze chce sobie zamontowac do busa takie ew przerobic vana 3 osobowego na 6 osobowego akurat ty nas od Polaczków nie wyzywaj bo tyłek ucierasz na zachodzie także luz...
Maciek0502 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Panowie, szybkie pytanie, bo zgłupiałem jak przeszukałem forum...Kupiłem hak firmy AL-KO nr części: 8E0 800 491 B z kulą, do tego mam moduł świateł nr części: 8E0 907 383 B. Jak powinna wyglądać wiązka ze złącza na haku do modułu i z modułu gdzie i czym się wpiąć? Mam jedne złącze długie prostokątne z 6 kablami i jedno kwadratowe z 8 kablami. problem w tym że część jest przeciętych. Ma ktoś może schemat dla laika? taki łopatologiczny? Podobno trzeba to podłączyć też do modułu spod kierownicy? jakim kablem?
kaju Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Panowie, szybkie pytanie, bo zgłupiałem jak przeszukałem forum... Kupiłem hak firmy AL-KO nr części: 8E0 800 491 B z kulą, do tego mam moduł świateł nr części: 8E0 907 383 B. Jak powinna wyglądać wiązka ze złącza na haku do modułu i z modułu gdzie i czym się wpiąć? Mam jedne złącze długie prostokątne z 6 kablami i jedno kwadratowe z 8 kablami. problem w tym że część jest przeciętych. Ma ktoś może schemat dla laika? taki łopatologiczny? Podobno trzeba to podłączyć też do modułu spod kierownicy? jakim kablem? pw
turzol Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Pany moze ktos mi podpowie jak zrobic zeby sciagnac wal napedowy w Q sruby od skrzyni i dyfra odkrecilem podpore tam samo skrzynia luzem wisi i nie moge jej wyszarpac bo wal nie chce puscic przy skrzyni;/ W 1.9tdi trzeba dodatkowo dupke skrzyni odkręcic bo od srodka jest centralna sruba ktora trzyma wał
staniek Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 (edytowane) Pany moze ktos mi podpowie jak zrobic zeby sciagnac wal napedowy w Q sruby od skrzyni i dyfra odkrecilem podpore tam samo skrzynia luzem wisi i nie moge jej wyszarpac bo wal nie chce puscic przy skrzyni;/ Jeśli odkręciłeś wszystkie śruby, to nic więcej wału już tam nie trzyma. Weź młotek (taki solidniejszy) i wal w przegub od strony wału (ale tak żeby nie poniszczyc flanszy od strony skrzyni), musi puścic, brud i rdza pewnie trzyma. Edit: dobra widzę, że moja rada na nic się by nie zdała, sorry, że wprowadziłbym w błąd w B4 i w B5 wał trzymały jedynie śruby przy flanszy. Edytowane 12 Czerwca 2015 przez staniek
Rafal1988Lodz Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 q jest w 1.8T AVJ to tez mam sciagac koncowke skrzyni ? to znaczy ta dupke odkrecic ?Dziwne ze tez w dyfrze nie chce puscic.
staniek Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Tak to wygląda, według mnie młotek powinien pomóc
Rafal1988Lodz Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 dzieki za pomoc bede kombinowal jutro
Stichy Opublikowano 13 Czerwca 2015 Opublikowano 13 Czerwca 2015 http://allegro.pl/fotele-do-busa-vito-t5-vivaro-trafic-trzypunktowe-i5406249566.html Fotele z tej aukcji z jakiego są samochodu ? jesteś zwycięzcąAlbo czytać nie potrafi Typowe polaczkowe podejscie - kolega pyta o pochodzenie foteli - z jakiego auta a tu zaraz .... przygladnijcie sie uwaznie jeszcze raz - Ty takze i zwroc uwage ze sprzedajacy spawa rame, osadza na niej fotele z innego pojazdu celem przerobki na busa Moze chce sobie zamontowac do busa takie ew przerobic vana 3 osobowego na 6 osobowego akurat ty nas od Polaczków nie wyzywaj bo tyłek ucierasz na zachodzie także luz... :grin: trafiony zatopiony :grin: Powiedz mi ze mam wracac w trybie natychmiastowym
Maciek0502 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Panowie, jak powinna chodzić sztanga turbiny? lekko czy z oporem?
RicS3 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Koledzy zarzuci ktoś schematem modułu haka w oryginale? Jestem na etapie podłączania pdc i wpiąłem się w cany modułu haka ale coś nie praży...muszę zobaczyć czy nie pomieszałem low z high bo nic nie pika i za cholerę nie mogę się połączyć przez vcds z pdc.
Maciek0502 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Jaki kabel za rozsądne pieniądze kupić do Audi A4 B6 2002? http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2.html Taki może być? Jak to współpracuje z Win7 64 bit? A może z Allegro coś polecicie? Edytowane 14 Czerwca 2015 przez Maciek0502
nitroo Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Może być. Współpracuje nawet z Win 8.1
Maciek0502 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Dzięki. A jakiego oprogramowania używać? A coś takiego? http://allegro.pl/vw-audi-skoda-seat-legalny-polski-vag-2-5-usb-i5409433917.html Edytowane 14 Czerwca 2015 przez Maciek0502
lukjar7 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 chłopaki ktoś kiedyś wrzucał zest naprawczy wybieraka skrzyni biegow dla 6 skrzyni, dokladnie chodzi mi o ta czerwona gumę co zakrywa przegub kulisty, problem jest taki ze lewarek w cieple dni nie wracal do poz 3 i 4 biegu, chcialem odchylic gume by nasmarowac ten przegub kulisty, okazalo sie ze jest porwana guma i uciekl stamtad smar, prysnalem wd i wszystko lata, tylko dobrze by bylo zalozyc gume i nalozyc tam smaru
turzol Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 chłopaki ktoś kiedyś wrzucał zest naprawczy wybieraka skrzyni biegow dla 6 skrzyni, dokladnie chodzi mi o ta czerwona gumę co zakrywa przegub kulisty, problem jest taki ze lewarek w cieple dni nie wracal do poz 3 i 4 biegu, chcialem odchylic gume by nasmarowac ten przegub kulisty, okazalo sie ze jest porwana guma i uciekl stamtad smar, prysnalem wd i wszystko lata, tylko dobrze by bylo zalozyc gume i nalozyc tam smaru kupisz ten zestaw w aso za 40-50zl, wymieniałem u siebie nie tak dawno
lukjar7 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 chłopaki ktoś kiedyś wrzucał zest naprawczy wybieraka skrzyni biegow dla 6 skrzyni, dokladnie chodzi mi o ta czerwona gumę co zakrywa przegub kulisty, problem jest taki ze lewarek w cieple dni nie wracal do poz 3 i 4 biegu, chcialem odchylic gume by nasmarowac ten przegub kulisty, okazalo sie ze jest porwana guma i uciekl stamtad smar, prysnalem wd i wszystko lata, tylko dobrze by bylo zalozyc gume i nalozyc tam smaru kupisz ten zestaw w aso za 40-50zl, wymieniałem u siebie nie tak dawno zmieniłeś kpl ? bo u mnie ten plastik nie ma luzu wogole i zastanawiam sie czy uda sie naciagnac gumę przez wierzch bez rozbierania, tylko odkrecic nakretke na klucz 13, odlaczyc od skrzyni i przez wierzch naciagnac gumę, uda sie ?
Roboform550 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Dysza rozprężna w układzie klimatyzacji w b6 ma dwa czy jeden oring?
Radeksc Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 mam pytanie nie motoryzacyjne Jest ktoś w virgin mobile?
turzol Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 chłopaki ktoś kiedyś wrzucał zest naprawczy wybieraka skrzyni biegow dla 6 skrzyni, dokladnie chodzi mi o ta czerwona gumę co zakrywa przegub kulisty, problem jest taki ze lewarek w cieple dni nie wracal do poz 3 i 4 biegu, chcialem odchylic gume by nasmarowac ten przegub kulisty, okazalo sie ze jest porwana guma i uciekl stamtad smar, prysnalem wd i wszystko lata, tylko dobrze by bylo zalozyc gume i nalozyc tam smaru kupisz ten zestaw w aso za 40-50zl, wymieniałem u siebie nie tak dawno zmieniłeś kpl ? bo u mnie ten plastik nie ma luzu wogole i zastanawiam sie czy uda sie naciagnac gumę przez wierzch bez rozbierania, tylko odkrecic nakretke na klucz 13, odlaczyc od skrzyni i przez wierzch naciagnac gumę, uda sie ? Tak wymieniałem cały kpl, tzn serwis ja tylko zleciłem im robote.
Rekomendowane odpowiedzi