Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie dzisiaj w końcu udało mi się założyć gtb17 , wszystko ok ,jedynie muszę wyregulować sztangę i ogranicznik bo trochę późno wstaje turbo ,ale trochę mi świszczy jak wstaje turbo,auto nie kopci , jak mam znaleźć dziurę w dolocie??

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Panowie dzisiaj w końcu udało mi się założyć gtb17 , wszystko ok ,jedynie muszę wyregulować sztangę i ogranicznik bo trochę późno wstaje turbo ,ale trochę mi świszczy jak wstaje turbo,auto nie kopci , jak mam znaleźć dziurę w dolocie??

skąd wiesz, że to dziura w dolocie a nie np pokrzywione/podziubane łopatki? Edytowane przez kaju
Opublikowano

Bo turbo jest w stanie idealnym, nieregenerowane i żadne łopatki nie są pogięte. Na starym turbo było to samo.

Opublikowano

ma ktoś quadlock do rnse na zbyciu ?

Opublikowano

Slo a ty szukasz tego quadlocka do Concerta 3? Jak tak to pytaj Kaja skad on bierze te przejsciowki, że jak on to napisał zawsze sa idealne i nic w nich nie musiał poprawiac i dokładać. A RNSe nie miales nie chciales przypadkiem wstawic?

Opublikowano

mlodziak - a program pod to turbo juz zrobiony czy po logach twierdzisz, ze za pozno wstaje? Jak jest dziura w dolocie to powinno w tym miejscu syczec i byc przypocone olejem, no chyba ze masz oct lub zaslepiona odme. Pochwal sie fotkami jak to wyglada i jak Ci to wyszlo. :)

Opublikowano

Slo a ty szukasz tego quadlocka do Concerta 3? Jak tak to pytaj Kaja skad on bierze te przejsciowki, że jak on to napisał zawsze sa idealne i nic w nich nie musiał poprawiac i dokładać. A RNSe nie miales nie chciales przypadkiem wstawic?

czytaj mnie ze zrozumieniem, a nie byle jak i potem paplanie głupot. dyskusja trwała na temat RNSE i do nich nigdy nie miałem problemu, że nie działały :hi: przekładka pinu K i mostek jest banalny :wink:
Opublikowano

Panowie, kupiłem grzaną kierownicę, taśmę, moduł, okablowanie. Ori zestaw z A4 B6. W aucie mam grzane stołki, czy muszę coś jeszcze dokupić, czy wystarczy podłączyć i zakodować?

Opublikowano

Jakbyś miał dziurę w dolocie to auto powinno Ci kopcić na czarno ;)

Opublikowano

Panowie, kupiłem grzaną kierownicę, taśmę, moduł, okablowanie. Ori zestaw z A4 B6. W aucie mam grzane stołki, czy muszę coś jeszcze dokupić, czy wystarczy podłączyć i zakodować?

Podlaczyc i zakodowac. Tak przynajmniej jest w b7 ...
Opublikowano

Siema z rana . Panowie telepie mi tyłem przy hamowaniu jak juz zejdę mniej więcej do okolo 100 km/h . Tarcze wymieniłem i to samo . Mogą być opony albo felgi przyczyną?

Opublikowano

A Twoje gtb swiszczy?? To może intercooler jest dziurawy. Ewidentnie słychać to z lewej strony.
Opublikowano

A Twoje gtb swiszczy?? To może intercooler jest dziurawy. Ewidentnie słychać to z lewej strony.

U mnie gtb gdy jadę z niższych obrotów, delikatnie świszczy - ale trwa to może z 2 sekundy i przy ok 1800 rpm. Później nie ma tego zjawiska. Gdy miałem serię awx i dziurę w dolocie to świst był mocny przy każdym dodaniu gazu, ale batory też był widoczny w lusterku :decayed:

Po założeniu gtb raz mi zsunęła się trochę opaska z kwasiaka... I nie było żadnego świstu... To był okrutny szum, szuranie (nie wiem jak to określić) przy dodawaniu gazu :wink:

Opublikowano

czytaj mnie ze zrozumieniem, a nie byle jak i potem paplanie głupot. dyskusja trwała na temat RNSE i do nich nigdy nie miałem problemu, że nie działały :hi: przekładka pinu K i mostek jest banalny :wink:
Czytalem kaju po łebkach i po kilku butelkach wiec tak mi napisalo sie [emoji14] don't be angry ;) wiekszosc jak nie wszyscy sprzedawcy na allegro sprzdajacy przejsciowki z ISO na Fakra tj quadlock to sa do podlaczenia RNSE. I aby podlaczyc na tym Concerta III to tak trzeba dodac pin 16 i zmostkowac z pinem 15 oraz przelozyc z kostki B pin5 do kostki obok C do pinu 7 tj kabelek od linii K ;)
Opublikowano

A to skoro wszyscy w temacie to i ja się podepnę są lepsze i gorsze jakościowo przejściówki pod antenę do rns-e? bo moja gubi zasięg radia często ostatnio rozłączyłem przejściówkę anteny poczyściłem i zaczęło radio dzałać jak należy.

Opublikowano

A to skoro wszyscy w temacie to i ja się podepnę są lepsze i gorsze jakościowo przejściówki pod antenę do rns-e? bo moja gubi zasięg radia często ostatnio rozłączyłem przejściówkę anteny poczyściłem i zaczęło radio dzałać jak należy.

a psiknij jakiegoś kontakta czy cuś i zobacz czy się będzie dalej tak dziać. może pomału wzmak nie domaga :wink: serfin :hi:

Rics, masz w ogóle diversity podłączoną? jeśli ganiasz na zwykłym wzmaku, to niestety erenes za dużo stacji nie złapie

Opublikowano

a psiknij jakiegoś kontakta czy cuś i zobacz czy się będzie dalej tak dziać. może pomału wzmak nie domaga :wink: serfin :hi:
akurat wzmacniacz pierwszy wymieniłem ale za wiele to nie dało, naprawiło się dopiero jak trochę wtyczkę od przejściówki przeczyściłem bo zaśniedziała była po 5 miesiącach w aucie...
Opublikowano

Dużo roboty jest z zrzuceniem miski olejowej i czyszczeniem smoka 1.8T? Tak się zastanawiam, bo na zimnym zaczyna odzywać się napinacz

Opublikowano

A olej dawno zmieniałeś? Co do miski to sanki w dół wiec nie ma lekko ;)

Opublikowano (edytowane)

z 3 tys. km temu, także niedawno. Zmierze najpierw ciśnienie oleju, jak będzie za małe to ściągne miche, jak w miare OK to przy następnej wymianie sie zrobi :)

A własnie, gdzie sie wpiąć manometrem, gdzieś przy filtrze oleju?

Edytowane przez Radeksc