Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co do modułów luster kkama - przy selektywnym zamku trzeba dwa razy strzelić pilotem żeby się otworzyły. to raz. dwa - po jakiego pierona odpinacie aku przy zmianie kiery?! ludzie kochani tosz to szok jakiś jest. zapłon wyłączacie i jest git.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

nawet jak kiere zablokuje przy odkręcaniu poduchy - ile to roboty lekko przekręcić kluczyk, żeby tylko blokade zwolniło?

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

co do modułów luster kkama - przy selektywnym zamku trzeba dwa razy strzelić pilotem żeby się otworzyły. to raz. dwa - po jakiego pierona odpinacie aku przy zmianie kiery?! ludzie kochani tosz to szok jakiś jest. zapłon wyłączacie i jest git.

nawet jak kiere zablokuje przy odkręcaniu poduchy - ile to roboty lekko przekręcić kluczyk, żeby tylko blokade zwolniło?

Co do selektywnego, to masz rację, ale mi nawet po którymś razie z kolei nie składa luster, mimo, że prawe szkło na wstecznym opada.

Co do wymiany kiery, to zmieniałem wszystko łącznie z modułami, nie tylko poduchę. Być może nie trzeba ściągać MINUSA, ale dla całych zębów wolałem to zrobić. Napisz lepiej jakie mogą być powody nie działania składania......bo kto Kaju jak nie Ty :wink:

Opublikowano

ja tam moduł tak samo jak odpinam to klemy nie dotykam - i tak i tak musisz podpinać kompa, to nie ma celu pozbawiać reszty sterowników prądu :) co do modułów - zdejmij boczek, wypnij wtyczkę i wepnij jeszcze raz - u kogoś jak robiłem, to nie złapało wszystko od razu - odpiąłem, wpiąłem i ruszyło :)

ja tam moduł tak samo jak odpinam to klemy nie dotykam - i tak i tak musisz podpinać kompa, to nie ma celu pozbawiać reszty sterowników prądu :) co do modułów - zdejmij boczek, wypnij wtyczkę i wepnij jeszcze raz - u kogoś jak robiłem, to nie złapało wszystko od razu - odpiąłem, wpiąłem i ruszyło :)

Opublikowano

Robiłem tak masę razy i nic. Sam moduł musi działać, skoro szkło mi obniża na wsteku, więc napięcie i cany dochodzą - przynajmniej tak mi się wydaje. Połączenia też sprawdzałem, są ok. Wciskałem już pilota na różne sposoby, przytrzymując dłużej, krócej. Przyciskałem dwa i więcej razy....lusterka ani drgną. Mam nawet takie wrażenie, że jak kiedyś montowałem moduł to w momencie jak zamykałem auto, to było słychać cykniecie w module i lustra składał. Teraz jakby nie ma tego cykniecia....W sumie to smieszna sprawa, zarazem ciekawa.....

Opublikowano

panowie jak wyjac ramie wycieraczki ? zdjalem dysze odkrecilem srube i za cholere nie chce wyjsc ramie. silniczek na 3 sruby jest odkrecany i powinien wyjsc ? Czy dopiero jak ramie zdejme> Ktore nie drgnie a nie chce polamac;/

Opublikowano (edytowane)

Zapieklo się w alumuniu. Najlepiej ściągaczem na Hama [emoji6]

Musisz zdjąć ramię by wyjąć silnik, rozumiem że to tył w Avancie.

Takie coś sobie skonstruknij

https://www.google.pl/search?q=ściągacz+wycieraczek&client=ms-android-sonymobile&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAgQ_AUoAWoVChMI7vum1sG4yAIVw1wsCh3qqQt5&biw=320&bih=440

Edytowane przez POWER-KRIS
Opublikowano

tak jest dobra juz wiem o co chodzi dzieki za info i linka :)

Opublikowano

Robiłem tak masę razy i nic. Sam moduł musi działać, skoro szkło mi obniża na wsteku, więc napięcie i cany dochodzą - przynajmniej tak mi się wydaje. Połączenia też sprawdzałem, są ok. Wciskałem już pilota na różne sposoby, przytrzymując dłużej, krócej. Przyciskałem dwa i więcej razy....lusterka ani drgną. Mam nawet takie wrażenie, że jak kiedyś montowałem moduł to w momencie jak zamykałem auto, to było słychać cykniecie w module i lustra składał. Teraz jakby nie ma tego cykniecia....W sumie to smieszna sprawa, zarazem ciekawa.....

nie wiem co Ci powiedzieć...

Opublikowano

To mnie nie pocieszyłeś :-). Pozostaje metoda prób i błędów.....chyba że Kkam coś wymyśli :-)

Opublikowano

dzwoń i pytaj - nic innego nie zostaje :wink:

Opublikowano

Grzesiu a stare moduły odesłałeś do kkam?

Opublikowano

Pany dużo jest zabawy z wymianą elementu z fotki?

LineSeatsLumbarSupportBroken01-vi.jpg

Pękł mi drut podobnie jak na fotce i zastanawiam się czy dać to komuś do pospawania czy też kupować używke?

LineSeatsLumbarSupportBroken02-vi.jpg

Opublikowano

To mnie nie pocieszyłeś :-). Pozostaje metoda prób i błędów.....chyba że Kkam coś wymyśli :-)

Mam moduły luZem. Mogę użyczyć do testów.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Pękł mi drut podobnie jak na fotce i zastanawiam się czy dać to komuś do pospawania czy też kupować używke?

Spawanie lipa , bo znowu pęknie. Ja w moich starych s-linach kiedyś zrobiłem tak że dobrałem odpowiednią rurkę i wsadziłem w nią końcówki prentów. Nie wiem jak to sie teraz sprawuje bo siedzenia zmieniły właściciela. U ciebie jest tak samo jak było u mnie , bo gożej jest gdy pęknie gdzieś przy końcu wtedy tylko wymiana. Ja w moich recaro po stronie kierowcy sam ten pręt dorobiłem ze stalowego drutu/pręta i działa jak ori.

Opublikowano

Grzesiu a stare moduły odesłałeś do kkam?

Jeszcze nie. Nie dalem rady dzisiaj. Rano zamienilem na nowe i też lipa. Tyle że nowe są z opcją opuszczania lusterka na wstecznym i to mi działa. Na obu kompletach nie składa luster.

Moduły nie są problemem na 100%. Raczej coś ze strony auta.

Tak myślę, że skoro obie strony przestaly na raz działać, to musi gdzieś być wspólny mianownik odpowiedzialny za to......

Opublikowano

Spawanie lipa , bo znowu pęknie. Ja w moich starych s-linach kiedyś zrobiłem tak że dobrałem odpowiednią rurkę i wsadziłem w nią końcówki prentów. Nie wiem jak to sie teraz sprawuje bo siedzenia zmieniły właściciela. U ciebie jest tak samo jak było u mnie , bo gożej jest gdy pęknie gdzieś przy końcu wtedy tylko wymiana. Ja w moich recaro po stronie kierowcy sam ten pręt dorobiłem ze stalowego drutu/pręta i działa jak ori.

U mnie właśnie pękło przy końcu. Lędzwia o dziwo działają ale słychać przy skrajnym położeniu jakby chciało się rozlecieć coś

Opublikowano

U mnie właśnie pękło przy końcu. Lędzwia o dziwo działają ale słychać przy skrajnym położeniu jakby chciało się rozlecieć coś

Ale ja miałem na myśli końce tam gdzie końcówki tego pręta wchodzą w stelaż fotela

Opublikowano

No dobra jak ten cały element wymienić? Bo mam oferte za 25zł kupić całość sprawną

Opublikowano

No dobra jak ten cały element wymienić? Bo mam oferte za 25zł kupić całość sprawną

Jest problem bo akurat to co ci padło to stały element oparcia.

Trzeba by całe oparcie z innego przełożyć. Co jest bez sensu.

Odepnij te spinki i jakaś rurkę załóż w miejsce pęknięcia, lub jakiś drut stalowy nie wiem przyspawac czy coś.

Ja dałem między ten pręt a ramę siedzenia gumę od podwieszana tłumika i na razie trzyma a w wolnych chwilach rozglądam się za drugim siedzeniem z angola.