Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Nosb

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, mój przebieg to ok 7-10 tyś rocznie, a dwa, to fakt iż rzadko jeździłem dwa sezony na tych samych kołach....i sprawa rozwiązana. Nie wiedziałem o tym wcześniej a, jak pytałem mechanika, to stwierdził,że się nie ustawia ani przodu, ani tym bardziej tyłu. Z resztą jak mu dałem gwint, to się zastanawiał jak tylna sprężyna ma się trzymać amortyzatora, skoro nie ma żadnego talerzyka na nim :facepalm: Więc co tu oczekiwać, jak się samemu nie doczyta, to nie ma co liczyć na mechaniora....

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

To teraz już wszystko wiadomo :decayed: od siebie dodam jeszcze, że ja zbieżność ustawiam/sprawdzam jak zmieniam koła na sezon lato/zima. Dwa cale to jednak spora różnica i jest to odczuwalne w prowadzeniu.

Bierz styling 132 w opcji 4x10J i tam te wklęsłości gniotą suty !! :D

Aaa wlasnie, odnosnie tego - im nizej, tym kola sie bardziej chowają - kiedys jak tutaj o to pytalem w A4 (bo w golfie to przod i tyl mi sie schowaly), to ktos mi napisal ze tylko przod sie chowa przy obnizeniu, a tyl malo co, albo wcale. Wiec jak to kurde jest !? Bo nie wiem czy szukac adapterow ~15mm do 10J et45, czy zostawic 18mm i bedzie jakos w miare delikatnie sobie wystawalo ? Od razu mowie, ze gwintu jeszcze nie ma zalozonego i stad mojej watpliwosci. ;)

Trochę dziwna teoria....ja mam w takim razie specyficzne auto. U mnie na gwincie, gdzie jeszcze raz napisze miałem o ok 1 cm niżej niż w 1BV i przód i tył się bardziej schował, teraz wstawiłem ponownie 1BV i te same koła są mniej schowane......oczywiście przy obecnym ET nie ma to większego znaczenia, ale widac różnicę.

Tą samą sytuację miałem w Borze.

Co do concave, jest tak jak Hammer napisał, ma na to wpływ również szerokość felgi, natomiast, czy to ori, czy repliki, to się nie wypowiem, bo nie kupowałem nigdy plastikowych felg... :wink:

No właśnie mi też się wydawała "troche dziwna" ta teoria i wydaje mi się, że raczej przód i tył się delikatnie powinny położyc przy zglebieniu. :) Tylko dalej zostaje moje pytanie odnośnie tych 10J na tyle z et45, jaki dac ten adapter, bo mam 18mm i nie wiem czy kombinowac coś w okolice 15mm ?!?! :eusathink:

Bierz styling 132 w opcji 4x10J i tam te wklęsłości gniotą suty !!

Kurde kusisz mnie nimi! :D sam głupieje już tylko skompletowac te 4x 10J ;o żeby mi się chciało to wrzuciłbym gwint dopuki aira nie poskładam i wpadłbym mierzyc je do Ciebie :D

Ja nie widze problema, aplikuj gwinciora i wpadaj, będziem mierzyc. :banan:

Bierz styling 132 w opcji 4x10J i tam te wklęsłości gniotą suty !! :D

Aaa wlasnie, odnosnie tego - im nizej, tym kola sie bardziej chowają - kiedys jak tutaj o to pytalem w A4 (bo w golfie to przod i tyl mi sie schowaly), to ktos mi napisal ze tylko przod sie chowa przy obnizeniu, a tyl malo co, albo wcale. Wiec jak to kurde jest !? Bo nie wiem czy szukac adapterow ~15mm do 10J et45, czy zostawic 18mm i bedzie jakos w miare delikatnie sobie wystawalo ? Od razu mowie, ze gwintu jeszcze nie ma zalozonego i stad mojej watpliwosci. ;)

Trochę dziwna teoria....ja mam w takim razie specyficzne auto. U mnie na gwincie, gdzie jeszcze raz napisze miałem o ok 1 cm niżej niż w 1BV i przód i tył się bardziej schował, teraz wstawiłem ponownie 1BV i te same koła są mniej schowane......oczywiście przy obecnym ET nie ma to większego znaczenia, ale widac różnicę.

Tą samą sytuację miałem w Borze.

Co do concave, jest tak jak Hammer napisał, ma na to wpływ również szerokość felgi, natomiast, czy to ori, czy repliki, to się nie wypowiem, bo nie kupowałem nigdy plastikowych felg... :wink:

No właśnie mi też się wydawała "troche dziwna" ta teoria i wydaje mi się, że raczej przód i tył się delikatnie powinny położyc przy zglebieniu. :) Tylko dalej zostaje moje pytanie odnośnie tych 10J na tyle z et45, jaki dac ten adapter, bo mam 18mm i nie wiem czy kombinowac coś w okolice 15mm ?!?! :eusathink:

Czytaj co napisałem na temat tej teorii spiskowej ;) Najlepiej bez adaptera to będzie równo z błotnikiem :decayed:

Bez adaptera nie da rady, bo to felgi z beemki. ;) a jak mierzylem je kiedys z adapterami 18mm to rant felgi od wewn strony byl bardzo blisko amora, wiec 10J z et45 chyba by nawet nie weszlo na tyle, hmmm !?

Bez adaptera nie da rady, bo to felgi z beemki. ;) a jak mierzylem je kiedys z adapterami 18mm to rant felgi od wewn strony byl bardzo blisko amora, wiec 10J z et45 chyba by nawet nie weszlo na tyle, hmmm !?

Wejdzie 10J z ET45 zawsze można pochyleniem koła poregulować...

xW2nrSq.jpg

Pany mam moduł składanych luster od kkam i z dnia na dzień przestały się składać lustra w obu drzwiach. Miał ktoś podobnie?

Panowie ile można cenić za samą dokładkę s-line tył do 1.9 tdi? Trochę podrapana na środku ale to głównie na tej matowej folii.

Pany mam moduł składanych luster od kkam i z dnia na dzień przestały się składać lustra w obu drzwiach. Miał ktoś podobnie?

A miał

Tylko ze mi nie składał prawej strony.

A miał

Tylko ze mi nie składał prawej strony.

I co było? Mi przestały dzialac oba z dnia na dzień

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

Hmm powiem ci ze ciezko stwierdzic nic z tym nie robilem miedzy czasie padl silnik i auto stalo ponad miesiac u niego.

Po odebraniu auta sprawdzam z ciekawosci czy dzialaja oba i tu moje zdziwienie ze wszystko dziala jak nalezy.

I sam sie zastanawiam co to moze byc.

Artur, spróbuj je odłączyć na kilkanaście sekund.....ale dziwne, że dwa na raz.

Mi przestały działać po odpięciu aku, ale po definitywnie nie działały z racji podłączenia kierownicy grzanej.....nie pytaj co to ma za znaczenie, ale byłem osobiście u Krzyśka i metodą prób i błędów do tego doszedł. Ostatecznie zakodował dla mnie nowy zestaw i teraz wszystko śmiga.

Może cos u siebie dłubałeś ostatnio? Jakieś zmiany w kodowaniach etc.....

Artur, spróbuj je odłączyć na kilkanaście sekund.....ale dziwne, że dwa na raz.

Mi przestały działać po odpięciu aku, ale po definitywnie nie działały z racji podłączenia kierownicy grzanej.....nie pytaj co to ma za znaczenie, ale byłem osobiście u Krzyśka i metodą prób i błędów do tego doszedł. Ostatecznie zakodował dla mnie nowy zestaw i teraz wszystko śmiga.

Może cos u siebie dłubałeś ostatnio? Jakieś zmiany w kodowaniach etc.....

Wiesz co auto stało 3tyg u lakiernika, ale on przecież nie grzebał nic przy modułach . Odebrałem i już sie nie składały z pilota, z przełącznika działa ok.

U mnie jak auto stało na remoncie padł akumulator i przed wydaniem auta widziałem że byl zapiety prostownik a i mialem tez robiony alternator i teraz mam ladowanie 14,4 V ale czy to by mialo cos wspolnego ze teraz chodzi wszystko na tip top.

Dziwna sprawa. Musisz odpiąć je na może nawet kilka minut i zobacz czy pomoże. Ewentualnie na podmiane z kimś, Nie sądzę aby dwa na raz padły. To coś ze strony auta...

Panowie co byście polecili na H7 na światła drogowe które mają świecić w połączeniu z drogowymi z bixenonu?