Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

tak taki sam

Edytowane przez greg2505
  • Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Gdzies kiedys wyczytalem ze podgrzewanie lusterek dziala dopiero jak temp spadnie ponizej +5*C

bzdura

Opublikowano

Gdzies kiedys wyczytalem ze podgrzewanie lusterek dziala dopiero jak temp spadnie ponizej +5*C

bzdura

x2.

Działa wraz z tylną szybą.

Opublikowano

bzdura

Bartek jesteś tego pewien na 100%?

Opublikowano

Poniżej +5st. grzanie działa dłużej.

Zauważyłem też, że nawet jak się przyciskiem na klimie wyłączy grzanie szyby, to lusterka nadal się grzeją i wyłączają się same. Czy to tylko złudzenie? :)

Opublikowano

Wiesz że gdzieś dzwonią, tylko nie wiesz gdzie.

Poniżej 5 st C, włącza się dodatkowa grzałka w nagrzewnicy płynu. Ale to chyba tylko dieslach, które nie miały na wyposażeniu webasto

tapatak napisał z hjułałej p8

Opublikowano (edytowane)

I tak samo jest z ta elektryczną nagrzewnicą w nawiewach (w klekotach)

Edytowane przez KoJ@K
Opublikowano (edytowane)

Z tym, że ta el. nagrzewnica w dieslach działa tylko gdy jest włączona klima (ECON OFF) :hi:

Dziwne, że ją tylko w smrodach montują, bo przy dużych mrozach (< -10st.C) zauważyłem, że benzynka 2x szybciej się nagrzewa do temp. roboczej (> 80st.C) jak żadne ciepełko nie leci do kabiny przez ten czas. Nagrzewa się wtedy w ciągu 6-7 min. a nie 12-14.

Wiadomo, że sterownik klimy nie dmucha wtedy od razu, dopiero pow. określonej temp. płynu chłodniczego, ale mimo wszystko zauważalnie u mnie czas nagrzewania motoru się wtedy znacznie wydłuża.

Ktoś z Was może wyrzeźbił el. nagrzewnicę w benzyniaku? :mysli:

Teoretycznie da się...

Edytowane przez BeyerBrown
Opublikowano

Wiadomo, ze jak wylaczysz nadmuch, czy dasz na zimny to motor szybciej zlapie temp robocza, w klekocie jest to baaardzo bardzo zauwazalne i odczuwalne, a jeszcze bardziej jak egry pozaslepiane lub powywalane calkiem. ;) trzeba robic, jak w polonezach i chlodnice zastawiac kartonem, albo gumolitem. :D

Opublikowano

Wiadomo, ze jak wylaczysz nadmuch, czy dasz na zimny to motor szybciej zlapie temp robocza, w klekocie jest to baaardzo bardzo zauwazalne i odczuwalne, a jeszcze bardziej jak egry pozaslepiane lub powywalane calkiem. ;) trzeba robic, jak w polonezach i chlodnice zastawiac kartonem, albo gumolitem. :D

Albo sobie biedaki Webasto założyć :grin:

Ps. Spokojnie, mi też zawsze było szkoda kasy na dołożenie tego ustrojstwa :grin:

Opublikowano

A ja szukam i szukam i nie mogę znaleźć w rozsądnych pieniądzach

Opublikowano

No w rozsadnych piniondzach to wiadomo, ze by sie bralo od razu i kazdy by chcial, a tak to chyba z 1500zl trzeba wylozyc.

Opublikowano

Pany kochane...czy w 1.8t da sie wymienić sam termostat czy trzeba wymieniać całość z obudową i czujnikiem?

Opublikowano (edytowane)

Poniżej 5 st C, włącza się dodatkowa grzałka w nagrzewnicy płynu. Ale to chyba tylko dieslach, które nie miały na wyposażeniu webasto

Brat ma B7 2.0tdi z fabrycznym webasto i nagrzewnica elektryczna też tam siedzi

Edytowane przez Rabbi
Opublikowano

Pany kochane...czy w 1.8t da sie wymienić sam termostat czy trzeba wymieniać całość z obudową i czujnikiem?

Raczej cięzki temat, bo musiałbyś to jakoś rozpołowić, a nawet jakbyś to zrobił, to jeszcze kwestia poskładania tego tak, by to nie ciekło. PS. Mam takowy z połowy 2015 roku, Behr'a czy jak to się tam pisze. Termostat z obudową. W chińskie raczej bym się nie pchał, kupa roboty jest by to wymienić.

Opublikowano

Brat ma B7 2.0tdi z fabrycznym webasto i nagrzewnica elektryczna też tam siedzi

B7 troche sie różni od B6, nie wiele ale jednak, instalacja i opcje wyposażenia są inne dla obydwu i może własnie dlatego b7 szło z nagrzewnicą el. i webasto, a b6 już nie miało takiej opcji

Opublikowano

B6 w sednanie i avancie miało za to grzaną przednią szybę w opcji :wink:

Albo sobie biedaki Webasto założyć

Można też pójść w bieda-wersję czyli wrzucenie farelki do środka... :decayed:

Opublikowano

Wiadomo juz jakie sa rozmiary tarcz hamulcowych w nowych A4 B9 ?

Opublikowano

Panowie, przy klemie plusowej w audi jest taka plastikowa obudowa w której jest prawdopodobnie taki blaszkowy bezpiecznik. Wie ktoś jaki? Bo jest cały zaśniedziały, muszę go wymienić.