turzol Opublikowano 1 Lipca 2018 Opublikowano 1 Lipca 2018 Godzinę temu, grzes283 napisał: Jaki jest rok Superba, o którym piszesz? Może to problemy "wieku dziecięcego"? Ja miłem przez moment Passata B7 2.0 TDI 140KM - jakoś tam jeździł, trasa i 140 wzwyż to jakaś masakra - jeden wielki szum, podobnie jak opisujesz w Superbie. Tyle, że w tym drugim za 600 zł można zakupić szyby z lepszym wyciszeniem;-) Co do klapy " z kopa" - mój szef ma nowe Q7 w pakiecie RS i też czasami macha girą, żeby otworzyć klapę, żadko udaje mu się to za pierwszym razem. Według mnie zbędny bajer ? Ale o to w tym wszystkim chodzi. rocznik 2017, wersja L&K w kombi i wszystkie opcje na pokładzie. Nie ma w Superb opcji dźwiękochłonnych szyb - to nie Audi Sąsiad kupił teraz w najmocniejszej benzynie tego Sportline'a i zobaczymy jakie będzie miał wrażenia. @pajda - Octavia III w wersji bez wielowahacza ma koszmarnie niskiej jakości zawieszenie - poczytaj polskie albo niemieckie fora. Wielowahacz szedł tylko od 1.8TSI w górę.
pajda Opublikowano 1 Lipca 2018 Opublikowano 1 Lipca 2018 Turzol w pasku też nie mam wielowahacza i nie narzekam, dla zwykłego Kowalskiego musi wystarczy.
grzes283 Opublikowano 1 Lipca 2018 Opublikowano 1 Lipca 2018 1 godzinę temu, turzol napisał: rocznik 2017, wersja L&K w kombi i wszystkie opcje na pokładzie. Nie ma w Superb opcji dźwiękochłonnych szyb - to nie Audi Sąsiad kupił teraz w najmocniejszej benzynie tego Sportline'a i zobaczymy jakie będzie miał wrażenia. @pajda - Octavia III w wersji bez wielowahacza ma koszmarnie niskiej jakości zawieszenie - poczytaj polskie albo niemieckie fora. Wielowahacz szedł tylko od 1.8TSI w górę. Jest opcja z dzwiękochłonnymi szybami bocznymi z przodu - 600 zł to kosztuje, ale jaka jest tego jakosć w porównaniu do Audi???? Chyba wszyscy wiemy ? Z drugiej strony, patrząc jak Audi się ceni - to wg mnie lekka przesada. Niby jest różnica w materiałach, w wykonaniu itd itd, ale czy to jest warte az takiej różicy w cenie. Z resztą Passat niby lepszy od Superba, ale jak wsiadłem w golasa, to nie widziałem żadnej różnicy w materiałach użytych. A w Sportlinie wszystko miłe, jak i w Highlinie......no w Audi nowym żadnym nie siedziałem, ale podejrzewam że w golasie odczucia też by były słabawe......wszystko kwestia gustów ? Przeglądam rynek od kilku tygodni i Superb nie ma sobie równych, taka jest prawda. 1.4 150KM Style z lekkimi dodatkami wychodzi po rabatach ok. 112000.....a jak trochę nas fantazja poniesie, to za spoko Sportline zapłacimy 132000 - czyli cena słabego Passata, bądź golfa w ciekawym wyposażeniem. Także jak kto woli. Odbijając trochę od vagów.....w połowie lipca na salony wjeżdża nowa Mazda 6, nie wiem czy ktoś z Was widział, ale całkiem ciekwa fura. Do obecnej wsiadłem w najbogatszej wersji i siedzi się na prawdę super. Ale trzeba było położyć 128000 - za taką samą, po lifcie trzeba będzie dać ok 132000, ale różni się wieloma detalami. To tak odnośnie czegoś innego motoryzacyjnie ?
rade Opublikowano 1 Lipca 2018 Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) 4 godziny temu, grzes283 napisał: ...teraz zakup nowego będzie swego rodzaju emeryturą No to co innego Inna sprawa, że ja mam jeszcze długą drogę do dzieci, więc nie myślę tymi kategoriami Z drugiej strony też ani myślę o ładowaniu kasy w modzenie, auto jest po to by jeździć ? Dbać owszem dbam ,ale nic więcej. Ja chciałem kupić nowe, konkretnie to patrzyłem nowe VW Polo, ale cena kosmos no i nie kombi a po a4b6 w sedanie to musiało być kombi. Potem Toyotę Auris, ale poczytałem trochę i ani to wyposażone, ani mocne, ani niezawodne a w tych samych pieniądzach, a nawet sporo taniej 3 letni VW czy Skoda. Ten pierwszy trafił się z wystarczającym wyposażeniem i niskim przebiegiem, no i z Polski. Po przeliczeniu kosztów nie miałem wątpliwości... Teraz myślę, że jak nie będzie z nim problemów to 5 lat bym chciał pojeździć a jak będą to raczej powrót do czegoś starszego i w gazie. Po roku posiadania 3 letniego auta, koszta utrzymania równają się albo nawet przebijają utrzymanie starego Audi biorąc pod uwagę wszelakie naprawy. Słaby biznes generalnie, bo strasznie dużo nowe auta tracą na wartości, jedynie znaczny plus to niezawodność, no i może to trochę niweluje tę stratę wartości. Powodzenia w szukaniu Pozdro Edytowane 1 Lipca 2018 przez rade
MichałA4 Opublikowano 1 Lipca 2018 Opublikowano 1 Lipca 2018 Siemanko, Panowie mam pytanie do Was zmienilem w swoim aucie kpl sprzegla docisk sachs ,tarcza kevlar od makland i lozysko ,teraz od czasu zmiany tego kitu mam podszarpywanie na 1 i wstecznym na polsprzegle, pytanie czy to sie jakos dotrze czy raczej zajrzec do tego sprzegla? Dwumas zostal stary byl jeszcze w dobrym stanie, przed wymiana zestawu nie bylo szarpniec , sprzeglo jedynie sie mocno slizgalo na 4 i 5 biegu.
Patryk14 Opublikowano 2 Lipca 2018 Opublikowano 2 Lipca 2018 18 godzin temu, MichałA4 napisał: Siemanko, Panowie mam pytanie do Was zmienilem w swoim aucie kpl sprzegla docisk sachs ,tarcza kevlar od makland i lozysko ,teraz od czasu zmiany tego kitu mam podszarpywanie na 1 i wstecznym na polsprzegle, pytanie czy to sie jakos dotrze czy raczej zajrzec do tego sprzegla? Dwumas zostal stary byl jeszcze w dobrym stanie, przed wymiana zestawu nie bylo szarpniec , sprzeglo jedynie sie mocno slizgalo na 4 i 5 biegu. Spróbuj przepalić sprzęgło trochę, jak nie to do maklandu na reklamację. Czasami z ich sprzęgłami dzieją się cuda, w większości przepalenie pomaga.
LukeCabrio Opublikowano 2 Lipca 2018 Opublikowano 2 Lipca 2018 Powitac panowie, czy ktoś może potwierdzić taka kwestię: Czy schowki z foteli b6, wysuwane, z wersji sport z elektrycznymi lędźwiami pasują do foteli też sport ale z full elektryką? Wolę sie upewnić zanim wybebeszą auto na parkingu ?
MichałA4 Opublikowano 2 Lipca 2018 Opublikowano 2 Lipca 2018 Dzis wlasnie sprobowalem przepalic je troche i faktycznie jest lepiej nie szarpie juz tak mocno , ale jeszcze czuc drgania na polsprzegle przy wbiciu 1 i wstecznego, zastanawiam sie czy powtarzac ten zabieg az nie bedzie nic czuc ? Moglem do maklandu wyslac tarcze z dociskiem to moze by to jakos dopasowali , ale jak im powiedzialem ze docisk idzie nowy to powiedzieli ze nie trzeba .
Animal Opublikowano 3 Lipca 2018 Opublikowano 3 Lipca 2018 Kolega @HOLMATRO miał chyba podobny przypadek i też sprzęgło z Makalandu.
HOLMATRO Opublikowano 3 Lipca 2018 Opublikowano 3 Lipca 2018 @MichałA4 jeżeli masz nowy docisk to nie musiałeś wysyłać do toczenia. Pojeździj jeszcze, ja kilka razy przypaliłem zaczęło się robić coraz lepiej a po 500 km normalnej jazdy wszystkie objawy przeszły i nie mam żadnych efektów ubocznych przejścia na Kevlar. Oprócz tego że trzyma dwa razy lepiej.. Też dzwoniłem do maklandu, makowski kazał wyciągać i obiecał przysłać nowy zestaw w ramach reklamacji ale poczekałem kilka dni i wszystko się ułożyło.
MichałA4 Opublikowano 3 Lipca 2018 Opublikowano 3 Lipca 2018 Ja dopiero zrobilem ze 100 km i raz je przypalilem po tym zabiegu faktycznie czuc jest poprawe, ale zastanawialem sie czy moge to powtorzyc -zeby czegos nie rozwalic, bo dymu i smrodu przy tym co nie miara. Docisk dalem nowy sachs performance, ogolnie to to sprzeglo trzyma jak szalone nic sie nie uslizguje auto ciagnie z kazdego biegu i obrotow, tak ze kevlar na duzy plus, ciekawi mnie tylko to podszarpywanie.
HOLMATRO Opublikowano 3 Lipca 2018 Opublikowano 3 Lipca 2018 Nie pal sprzęgła, po prostu jeździj normalnie i wszystko się ułoży..
pawloo7 Opublikowano 3 Lipca 2018 Opublikowano 3 Lipca 2018 W dniu 2.07.2018 o 19:54, MamDwieDychyNaWache napisał: Powitac panowie, czy ktoś może potwierdzić taka kwestię: Czy schowki z foteli b6, wysuwane, z wersji sport z elektrycznymi lędźwiami pasują do foteli też sport ale z full elektryką? Wolę sie upewnić zanim wybebeszą auto na parkingu ? Z tego co słyszałem to nie pasuje. Inny kształt mają. Nigdy nie miałem przed oczami tych pod pełną elektrykę więc nie wiem jaka jest różnica. To teraz ja zapytam. Jakie żarówki wrzucić do bixa pod moduł w długie na 30% żeby świeciło na dziennych na biało? Ktoś coś? Wiem że to możliwe, bo widziałem w Łukowie gość jeździ i świeciły na biało, ale widziałem go tylko raz i to gdzieś w połowie maja 1
biggman Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Schowki przypasują ale nie będą na pełną szerokość fotela 1
LukeCabrio Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 W dniu 4.07.2018 o 10:01, biggman napisał: Schowki przypasują ale nie będą na pełną szerokość fotela Faktycznie, dzięki za właściwy trop, olśniło mnie jak mi to napisałeś Schowek który mam pod fotelem kierowcy ma słabą blokadę i potrafi sie sam wysunąć, i zastanawiałem sie czy schowki które zostały mi ze starych foteli podejdą... Dziś wyciągnę schowek z pod fotela i zobaczę czy da się jakoś tą blokadę naprawić.
bartekzks Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Witam. Zbieram się do roboty wydechu i tu moje pytanie jakich wymiarow tłumiki są w a4 b6 1.8t quattro . Może ktoś ma link do pewnych /sprawdzonych tłumików przelotowych które pasują? Szukam dwóch końcowych i jednego środkowego Pozdrawiam
MichałA4 Opublikowano 8 Lipca 2018 Opublikowano 8 Lipca 2018 Siemanko Panowie czy ta przejsciowka bedzie pasowac do podlaczenia anteny Fm/Am oraz diversity do rnsa po przejsciu z concerta? https://masterantena.pl/adapter-antenowy-audi-rns-e-diversity.html
rs dziadek Opublikowano 9 Lipca 2018 Opublikowano 9 Lipca 2018 Pany szybkie pytanie. Koła 19 z oponami 225/35 w b6. Jakie powinno być optymalne ciśnienie w oponach?
HOLMATRO Opublikowano 9 Lipca 2018 Opublikowano 9 Lipca 2018 Ja do 235/35 R19 sypie 2,5 bara. Komfort jest, ubytku powietrza nie zauważyłem, zużycia nieprawidłowego opon też absolutnie nie.
Rekomendowane odpowiedzi