Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

najprościej napisać do jednej z 3 osób "sklepów" powyżej PW, na fb czy insta i na pewno wycenią. A te lampki w drzwiach to chyba do wymiany, to z samej nazwy jest to "projektorem" ma chyba w sobie jakąś soczewkę, chociaż nie wiem w jaki sposób rzuca obraz ;) 

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ok, dzięki wielkie za odpowiedzi :)

Opublikowano
W dniu 10.12.2019 o 18:55, Langista napisał:

Panowie, macie jakieś aukcje lub sami macie na sprzedaż pakiet oświetlenia wnętrza LED? Chciałbym wymienić swoje bo te żółte światło mało co oświetla..

Również polecam Andrzeja z https://www.facebook.com/promotorlightdevices/  

Właśnie czekam na dostawę ostatnich żarówek i cale auto będzie w żarówkach od Promotora :dance2: Bardzo fajna jakość do ceny. 

Opublikowano

Panowie, zupełnie przypadkowo zauważyłem dzisiaj, że zbiera mi się woda przy subwooferze z tyłu, pytanie, czy to może być wina tej chodzącej ramki ozdobnej? Jak tak to jak zatamować przeciek?

IMG_20191216_164834.jpg

Opublikowano

Lej wodę po szybie i obserwuj,ale musiałby klej szyby puścić żeby ciekło ,u mnie też lekko chodzi ten chrom

Opublikowano

Chyba bardziej prawdopodobne że uszczelnieniem relingu dachowego coś podcieka.

Opublikowano
18 godzin temu, MaTeo85 napisał:

Chyba bardziej prawdopodobne że uszczelnieniem relingu dachowego coś podcieka.

Gdyby to był reling, nie byłby też słupek bagażnika mokry?

Opublikowano

U mnie na roletę kapie a wszystko z góry suche,czary. Myślę że u mnie 3ci stop na uszczelce puszcza 

Opublikowano
39 minut temu, Langista napisał:

Gdyby to był reling, nie byłby też słupek bagażnika mokry?

Woda czasami zachowuje się nietypowo...

Dla pewności zostaje wybebeszyć cały bok, lać wodą i szukać.

Opublikowano (edytowane)

Dziwne to.. byłem teraz na myjni i jak było mokro tak jest nadal. Zlałem porządnie auto, więc jakby jakaś nieszczelność duża była to by tam pływało, a nawet chemią nie było czuć, czyli nic nie przeciekło podczas mycia a specjalnie dłużej trzymałem przy ramce, relingach i 3-cim stopie.. woda leci ewidentnie z prawego boku, bo wylatuje spod plastiku tego co zaraz nad gąbką jest. Jutro jak będę miał czas to rozbiore cały boczek i zobaczę czy górny słupek mokry. Najgorzej jak to z okna, bo nie bardzo widzi mi się tam uszczelkę wymieniać..

Edytowane przez Langista
Opublikowano

U mnie była pęknięta rurka od spryskiwacza tylnej szyby, która jest w tej gumowej odsłonie przy zawiasie. Gdy spryskiwalem to właśnie tak się lało.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Dokładnie, też bym się dokładniej przyjrzał wężykowi od spryskiwacza tylnego. Chyba, że nie używacie tego sprysku, a woda leci...

Opublikowano

Miałem urwany ten wężyk i płyn zbierał się na dole klapy ,nic do środka nie ciekło, po za tym mocno płynem by śmierdziało, ale wiadomo sprawdzić nie zaszkodzi 

Opublikowano

W sumie dobry trop, ale nie pasuje jedno, nie śmierdzi płynem.. jednak to też sprawdzę bo wydaje się najbardziej prawdopodobne, dzięki ?

Opublikowano

Greg napisał, że zbierało mu się w klapie, ale wężyk może przecież puszczać w różnych miejscach :P 
Jakby pękł ten wężyk to czułbyś płyn, poza tym mokrą miałbyś też podsufitkę chyba.

Raczej musisz szukać przyczyny albo w antenie albo szyba jak pisałeś. Raczej magicznie ta woda w górę nie leci

Opublikowano

Nie śmierdziało płynem, podsufitka nie była mokra, płyn spływał słupkiem na suba.

Opublikowano

Jednak wąż puścił nad słupkiem i trochę przepuszczało. W między czasie nowy problem się narodził, a mianowicie padł sterownik zamka w klapie. Da radę to rozebrać i naprawić, czy od razu iść po nowe? Zamiennik na allegro od 70 nowy można wyrwać ale czy będzie działał poprawnie? W ASO jak uda się znaleźć cena pewnie ok 300 zł..

Opublikowano
1 godzinę temu, Langista napisał:

Jednak wąż puścił nad słupkiem i trochę przepuszczało. W między czasie nowy problem się narodził, a mianowicie padł sterownik zamka w klapie. Da radę to rozebrać i naprawić, czy od razu iść po nowe? Zamiennik na allegro od 70 nowy można wyrwać ale czy będzie działał poprawnie? W ASO jak uda się znaleźć cena pewnie ok 300 zł..

Sterownik czy siłownik?  Mam taki ori z 2011

Opublikowano (edytowane)

Jest ktoś w stanie sprawdzić jaki numer mają te śruby które wchodzą do mocowania błotnika te 2 większe zaznaczone na czerwono  wiem że mają taki nr N 90767602 a te na zielono nie mogę znaleźć 

20191222_155119.jpg

Edytowane przez marky2552
Opublikowano

Panowie potrzebuję kupić wahacze do 1bV te dolne przednie banany, komplet. Gdzie kupić z pewnej reki? może sprzedaje ktoś coś dobrego na forum. Potrzebne na już.