Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myslisz ze 70tys to dużo? Żeliwo popekane by bylo?

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 780,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Aaa no myślałem ze 200 to max na k03

Z tym że EGT jest bardzo wysokie a kolektor z turbo świecą na żółto :facepalm:

Właśnie widzę co chwilę u siebie :P ale jak się studzi a turbo/kolektor nie świecą na biało to chyba nie ma czym się przejmować, nie? ;)

I pytanie: chcąc zbudować 1.8t na większe moce to podstawa to korbowody, a co z zaworami? Słyszałem, że tam jakieś słabe sprężynki są?

Czy da się jakoś zmienić odcinkę w 1.8t? W serii jak dojdzie do odcinki to stoi w miejscu, a chciałbym mieć "łu tu tu tu" ;)

Opublikowano

Panowie a czy wtryski wystarcza 320 cc żeby podnieść moc do 210 km bez petlenia wtryskiwaczy czy szukać mocniejszych?

Zależy o jakich wtryskach mowa. Czy 320cc przy 3bar czy 320cc przy 4bar. :D:D

Nie należy wrzucać wszystkich K03 do jednego worka. W starszych były K03 005, a AVJ czy BFB ma K03 029 i ono jest bardzo zbliżone do K03s 073 z BEX.

Dlatego bezsens jest napalać się na 073 mając 029 bo wyniki są niewspółmierne. Jak już modzić to przynajmniej jakąś hybrydę. :D

Opublikowano

Zależy co kto potrzebuje bo i tak się nie da przeskoczyć ograniczenia w postaci kolektora wydechowego i ogólnie samej strony gorącej turbiny.

Jeżeli nie chce się zmieniać TIPa, a jedynie dołożyć drugi SMIC, większe wtryski i DP to takie k03-073 to tanie rozwiązanie na 220-230KM.

Potencjalnie mniejsza awaryjność układu.

Hybryda hybrydzie nierówna.
Zależy od jakości materiałów, doboru wirników po obu stronach, doboru gruszki i jej stanu.

Jak dla mnie to duża hybryda nie ma sensu. Już lepiej oklepane K04-064. :)

Edytowane przez wampir

Opublikowano

Panowie a czy wtryski wystarcza 320 cc żeby podnieść moc do 210 km bez petlenia wtryskiwaczy czy szukać mocniejszych?

Zależy o jakich wtryskach mowa. Czy 320cc przy 3bar czy 320cc przy 4bar. :D:D

Nie należy wrzucać wszystkich K03 do jednego worka. W starszych były K03 005, a AVJ czy BFB ma K03 029 i ono jest bardzo zbliżone do K03s 073 z BEX.

Dlatego bezsens jest napalać się na 073 mając 029 bo wyniki są niewspółmierne. Jak już modzić to przynajmniej jakąś hybrydę. :D

Mam na myśli wtryski 320 cc na seryjnym regulatorze paliwa a on jest 3 czy 4 barowy? Czy nie zaszkodzi wsadzić większe wtryski np 380 cc na seryjnym regulatorze tak aby na przyszłośc zostały gdybym chciał więcej niż te 210-220 km?

Opublikowano

4bary jest i około 320cc wychodzą bexowe wtryski przy nim,które mają według boscha 289cc/3bary

Opublikowano

Ktoś chętny na.nowe sprzęgło od RS4 B5 ?

Opublikowano

Price?

Opublikowano

1000zl

Opublikowano

za nówke to dobra cena czemu sprzedajesz wrzucasz cos mocnijszego ? Moje przy 235/30/18 klei 4 koła az miło

Opublikowano

Kupiłem dwie sztuki bo wychodziła lepsza cena. Ale już poszło, zabrał Kolega z forum.

Mateusz miałeś do mnie dzwonić w sprawie turbin...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam pytanie .

Czy takie pękniecia to normalne w K03 hybrydzie warto kupować taką sztukę czy oddać ją ??

https://zapodaj.net/c24b349d5aa83.jpg.html

https://zapodaj.net/85e825b4c1107.jpg.html

https://zapodaj.net/e362c7f118616.jpg.html

Opublikowano

to pekniecie zeliwa to nic :) 90% jest tak peknietych jak nie wiecej, najwazniejsze sa peknięcia na klapce trzeba sprawdzić czy jest szczelna :)ale po tym co widac raczej jest szczelna

Opublikowano

to pekniecie zeliwa to nic :) 90% jest tak peknietych jak nie wiecej, najwazniejsze sa peknięcia na klapce trzeba sprawdzić czy jest szczelna :)ale po tym co widac raczej jest szczelna

A jak to można sprawdzić?

Opublikowano

Otwórz i oblukaj czy nie ma tam pęknięć :) i gruche sprawdź kompresorem.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czesc. Dawno mnie tu nie bylo ale poprostu wyskoczyla robota za granica ktorej nie moglem odrzucic ze wzgleduw finansowych..

Ale do rzeczy. W ogloszeniach sprzedam uwazam ze nie ma sensu , jak cos to mnie Hugo wywyali albo przeniesie,,, moze rozpusci wici bo warto i moze ktos doceni robote

Chce sprzedac swoje Audi S3 i A4 moze ktos sie zainteresuje.

A4 - 2003/2004 1.8T AMB - Quattro - Automat - USA - bezwypadkowy - bylo wgniecenie na dachu ktore naprawilem i mam zdjecia - cos spadlo.

Przebieg teraz chyba 145.000 km -oryginal jestem drugim wlascicielem od nowosci auta , mam ksiazki.

O aucie

.,,, pakiet zewnetrzny od S4 - zrobilem tylko dlatego ze lubie zeby wszystko wygladalo na OEM ale tylko dlatego ze zamontowany jest FEMIC ktory musialem zmiescic .

Hamulce od 3.0 TDI ( przod 320 - bardzo dobry stan ) tyl seryjny ale byly nowe hamulce wiec stwierdzilem ze poczekam jak sie skoncza i wymienie wtedy na 280...

Silniki : Zamontowana Turbo K04-015 , DP owiniete bandazem 1000 C ,,,,wywalona sonda za katem , rura wymieniona az do rozdzielenia wydechow, wiec srednice wylotu odpowiednie , Silokonowy TIP Samco - u INCOGNITO jest jeszcze nierdzewny TIP do zabrania , Intercooler w blotnikiu z lewej strony zostal ( spelnia swoje zadanie - sprawdzalem temperatury z nim i bez i dlatego stwierdzilem ze zrobie jeszcze prawy do BEXa ale braklo czasu ) FEMIC - przebudowny chyba od IVECO - niechcialem chinola i robilem wlasny - spawam TIG-iem .

Puszka filtra OEM ale ma zrobiony drugi dolot w blotniku az do kratki halogena , Zalozona oslona termiczna na filtr od podluznicy do maski oraz od sciany grodziowej do chlodnicy - na moich wczesniejsych postach w tym dziale byly zdjecia - puszka jest odcieta termicznie - calkowicie. EGR jest zablokowany, ale wymontowywanie pompy napowietrzajacej zostawilem na czas montarzu prawego coolera. Dorzucam wtryski 380 do koncowego wystrojenia auta poniewaz teraz auto jest zrobione na drodze a nie na hamowni ( braklo czasu ) - niewiem ile teraz mam mocy 3.0V6 nie daja rady. Na tym setupie przejechalo moze 2000km i stoi bo autem po zakupie przjechalem moze 7000km .Wszystko jest gotowe do strojenia,trzeba u kogosc zamontowac wtryski i wystroic. Oczywiscie wszystko w aucie jest zrobione typu rozrzad , oleje i plyny wiec nie trzeba inwestowac .

Auto ma zamontowana instaacje BRC - butla jest w kole ale usunolem filtr weglowy oparow wiec jak ktos chce moze zamontowac wielka butle albo zostawic ta ktora jest i cieszyc sie kolem dojazdowym bo zostalo na niego miejsce i bagaznik jest wpelni funkcjonalny .

Wyposazenie:

ZEWNETRZNE :

zewnetrzy od S4 ,,, ( auto jest grafitowe ale jest oklejone folia - bialy carbo zdodatkami czarnymi , jeszcze zadna osoba mi nie powiedziala ze zle wygalda )

Ma zamontowane z przodu chinskie lampy z paskiem ledowym ale je rozebralem - zamontowalem LEDy OSRAM z radiatorami - dzienne swieca tak samo jak ledy w A5 - do tego ledowa pozycyjna oraz Xenony - Tyl lampy ledowe - pozycyjne i stop - bardzo ladne - chinskie ale "niemieckie" , spryskiwacze reflektorów

Wszystkie szyby sa oklejone folia - ale nawet tego nie widac bo jest bardzo jasna i robilem to dla bezpieczenstwa dzieci . Policja mnie zatrzymywala i nigdy nawet nie zwrocili ale to pewnie przez to ze tylna szyby nieprzyciemnialem i w aucie jest jasno folia najwyzej jakosci

WEWNETRZNE:

-skora , fotel kierowcy caly elektryczny + ortopodyczny - pasazer tylko ortopedyczny , schowki pod fotelami i siatki w oparciach , szklany dach , 8 poduszek , worek na narty , rolety w tylnych drzwiach , swiatla auto + lusterka forochrom , kierownica ze zmiana biegow , tempomat , radio USA ze zmieniarka na 6 plyt w srodku + navi 8" na Win CE , komputer pokladowy , pakiet oswietlenia wewnatrz , otwieranie klapy z pilota i klawiszem wewnatrz , alarm fabryczny wylaczany , sterownie bramami garazowymi , parktronic tyl - Valeo , hak holowniczy nigdy nie użyty - duzo masa w dowodzie do holowania , oczywiscie relingi .

Auto sprzedaje na kolach 16" alu ktore sie zmiescly hamulce "320" i na zimowych oponach prawie nowych Michelin - dorzuca letnie opony na gora ten sezon tez Michelin , Auto mialem na kutych 18" z Gofa V R32 ale one zostaja w domu bo pewnie cos jeszcze kupie a te kola tez robilem sam i sie trosze napracowalem nad nimi.

Coz,,, napewno cos pominolem. Bede w Polsce od 2 lipca , auto stoi w firmie ,... jesli ktos bedzie zinteresowny to od 2 lipca bede pod telefonem 694451190 ,, teraz tylko mail : [email protected]

pxgt8vwu.jpg

http://fs5.directupload.net/images/160617/xc2jmvi5.jpg

Edytowane przez Venom666

Opublikowano

jak to jest z wymianą wałków tych z ADRa, czuć różnice? bez korekty softu? na pewno góra będzie mocniejsza ze względu na ich długość ale czy na tyle żeby się opłacało, robiłem całą głowice, i wszystko miałem na wierzchu ale ze względu na czas musiałem wszystko składać do kupy i wrzuciłem moje, tyle że nie powiedziane jest że kiedyś nie wsadzę innyc, tylko czy się opłaca, bo jedynie co teraz chce zrobić do hybryde, podciągnąć moment i koniec, zakuwać nie chce silnika.

Opublikowano

bez korekty softu gucio ci to da

Opublikowano

20160622_140448.jpg

Edytowane przez Dev

Opublikowano

20160622_140448.jpg

Można coś więcej na temat tego "cuda" :naughty: