Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do 200km bezpiecznie:

AVJ/BFB - Wtryski BEX+DP +SOFT = 195/200km 300Nm

BEX +Soft = 200/210km 300Nm

BEX+DP+Wtryski +Soft = 230km 330Nm

1.8T + K03s/k04 hybryda +DP+wtryski + FMIC+soft = 240-250km 350/370Nm

witam cie mam takie pytanko posiadam silnik bfb i chcial bym softa na 200km juz nawet mam umowiony termin wtryski moge dolozyc ale mam problem z dp iz auto jest z Dani a tu jak wytne kata to nie przejdzie mi przegladu musze miec katalizator da rade jakos to zrobic bym nie musial go wycinac a zeby bylo dobrze??
tam sprawdzaja spaliny, obd check czy modyfikacje?

2 przypadek to się da zrobić u tunera a 3ci wystarczy np wybebeszyc kata. w 1 raczej ciężko będzie coś wymyśleć. widziałem kiedyś takie tuningowe katy z normami od 3 do 5 z przelotem do xxx km

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 780,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Cześć ,

Zaczynam przygodę z modyfikowaniem swojego BEX'a i mam do was forumowiczów kilka pytań .

Auto chciałbym docelowo wysterować na około 240 KM i 340-360 Nm.

Pierwszą modyfikacją mechaniczną z racji , że katalizator już się kończy będzie zastąpienie go downpipe'm - i tutaj moje pierwsze pytanie , czy jest sens ciągnąć rurę 2,75" do tłumika środkowego ( ewentualnie zastąpienie środkowego tłumikiem przelotowym ) , czy po prostu za downpipe'm zostawić serię ?

Auto zasilane jest LPG ( Diego KME ) , po wizycie u tunera stwierdził , że listwa wtryskowa jest do wymiany i nie ma sensu jej nawet regulować ( czerwone Valteki ) - polecił mi Reg Fast'a - lecz z tego co wyczytałem cała listwa jest do max 160KM - moje pytanie czy listwa Hana 4 2001 z niebieskimi wtryskiwaczami będzie dobrym wyborem jako zamiennik ?

Kolejną modyfikacjami zapewne będzie FMIC oraz wymiana wtrysków na 380cc , czy ktoś moze polecić jakiś gotowy zestaw FMIC ?

Opublikowano

Jak dla mnie to odpuść sobie fmica na razie, masz dsmica i tak, założ DP 2,75", reszta może być seria, wtryski zmień i soft ;)

Opublikowano

Panowie a czy wtryski z BEXa obsłużą okolice 250km (FMIC, DP, TIP są, niedługo wpada turbo hybryda i tak sie zastanawiam czy wtryski z BEXa i seryjna pompa da radę?)

Opublikowano

Wtryski nie obsłużą takiej mocy.

Opublikowano

Jak dla mnie to odpuść sobie fmica na razie, masz dsmica i tak, założ DP 2,75", reszta może być seria, wtryski zmień i soft ;)

Ok dzięki za odpowiedź , dzisiaj zauważyłem , że połączenie obu IC jest wykonane wężem ogrodowym :huh: , czy zna ktoś kod oryginalnego węża ? albo wie gdzie go dostać ?

Edytowane przez Cristoof

Opublikowano

a skąd ktoś wział wąż ogrodowy takiej średnicy haha :D wpisz na allegro wąż IC do 1.8t to pełno wyskoczy

Opublikowano

a skąd ktoś wział wąż ogrodowy takiej średnicy haha :D wpisz na allegro wąż IC do 1.8t to pełno wyskoczy

no właśnie średnica raczej nie oryginalna bo na oko jakieś 20 mm , wąż leci w górnej części zderzaka , jutro sprawdzę jak wygląda podłączenie przy samych iC .Niestety na allegro znaleźć nie mogę . Wiem tylko o który element chodzi , ( nr 29 ) BEXDSMIC.jpg

Edytowane przez Cristoof

Opublikowano

może mylisz to z wężykiem od sprysków ksenonów, on właśnie wygląda jak ogrodowy i leci w górnej części zderzaka.

nr 29 to rura metalowa blizej dolnej czesci zderzaka. http://www.selectvehiclespares.co.uk/audi-a4-b7-20-tdi-front-panel-intercooler-cross-pipe-bracket-brdbva-2005-2008-7519-p.asp

Opublikowano

może mylisz to z wężykiem od sprysków ksenonów, on właśnie wygląda jak ogrodowy i leci w górnej części zderzaka.

nr 29 to rura metalowa blizej dolnej czesci zderzaka. http://www.selectvehiclespares.co.uk/audi-a4-b7-20-tdi-front-panel-intercooler-cross-pipe-bracket-brdbva-2005-2008-7519-p.asp

mój błąd , zapewne masz 100% racji.

Opublikowano

Beka :grin: miałem pisać przedtem że to do sprysków:)

Opublikowano

Beka :grin: miałem pisać przedtem że to do sprysków:)

Dobra dobra ,teraz to sam się z siebie śmieję :grin: .nie będę się rozpisywał kto podsunął mi taką głupią myśl. ponawiam pytanie czy listwa Hana 4 2001 z niebieskimi wtryskiwaczami będzie dobrym wyborem jako zamiennik czerwonych Valteków ?

Edytowane przez Cristoof

Opublikowano

ja bym niebieskiej hany już nie założył - miałem komplet i w ciągu roku dwa wtryskiwacze mi padły :) niby teraz miały być jakieś poprawione, ale...

Opublikowano

u mnie hanki niebieskie wytrzymały około 50tyś km przy ciś. reduktora 1.2b i 250hp obsłużą

Opublikowano

u mnie hanki niebieskie wytrzymały około 50tyś km przy ciś. reduktora 1.2b i 250hp obsłużą

Poważnie? U mnie przy tej mocy to na 1.6 reduktor rozkręcony :) hmmm

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

kme gold 1.2 lub 1.25 i turbulum dmuchało 1.1 lub 1.15 b

Opublikowano

U mnie na twinie 1.6 a turbo 1.4 :). Dziwna opcja ;)

Opublikowano

~60 km z cyl ciśnienie red. 1.2 boost przy 6 tys obr ~1 1.1 wtrysk magic fx czasy przy 6 tys 14 ms zapasu jeszcze jest ;)

Opublikowano

To może boost ma coś z tym wspólnego :)