Opublikowano 1 Marca 20242 l Miałem ostatnio w rękach oba przeguby. Jak dla mnie Spidan wygrywa jakością osłony jak i dokładnością wykonania samego przegubu Edytowane 1 Marca 20242 l przez Lolek
Opublikowano 4 Marca 20242 l Czesc, jaka tasme najlepiej uzyc do zaklejenia tego aby trzymalo? Zdjecie z google, ale typowy problem, ze cieknie miedzy wezem a bialym króccem.
Opublikowano 4 Marca 20242 l https://allegro.pl/listing?string=taśma samowulkanizująca tesa Przy owijaniu taśmę tę musisz naciągnąć, nie tak jak zwykłą taśmę izojacyjną. Edytowane 4 Marca 20242 l przez Muskel1
Opublikowano 4 Marca 20242 l potrzebuję dołożyć jeden przewód do skrzynki bezpieczników (mały bezpiecznik ). skąd mogę wziąć informację jaki pin dokładnie kupić tzn. chodzi mi o oznaczenie oe pinu. bo ten który mam niby miał pasować ale jednak jest inny niż w skrzynce są. W etce nic nie ma na ten temat a jednak ktoś kto robi poradniki wie jakie są oznaczenia pinów Edytowane 4 Marca 20242 l przez marky2552
Opublikowano 4 Marca 20242 l https://allegro.pl/oferta/konektor-pin-zenski-vw-jpt-1-0-2-5mm2-000979225e-5515172223
Opublikowano 5 Marca 20242 l 7 godzin temu, marky2552 napisał(a): potrzebuję dołożyć jeden przewód do skrzynki bezpieczników (mały bezpiecznik ). skąd mogę wziąć informację jaki pin dokładnie kupić tzn. chodzi mi o oznaczenie oe pinu. bo ten który mam niby miał pasować ale jednak jest inny niż w skrzynce są. W etce nic nie ma na ten temat a jednak ktoś kto robi poradniki wie jakie są oznaczenia pinów Etka jest pełna informacji. Niestety nie ta online, w niej nie ma wielu opcji które są w programowej wersji. Polecam PETKA 8.x. wersję 8.3 zanstalujesz za free ale nie bedzie najnowszych baz danych, dla wersji 8.5 trzeba napisać na forum Digital elite board w celu otrzymania kodu aktywacyjnego. Żeby to zrobić trzeba najpierw udzielać się na forum.
Opublikowano 5 Marca 20242 l 45 minut temu, MaTeo85 napisał(a): Etka jest pełna informacji. Niestety nie ta online, w niej nie ma wielu opcji które są w programowej wersji. Polecam PETKA 8.x. wersję 8.3 zanstalujesz za free ale nie bedzie najnowszych baz danych, dla wersji 8.5 trzeba napisać na forum Digital elite board w celu otrzymania kodu aktywacyjnego. Żeby to zrobić trzeba najpierw udzielać się na forum. I zapłacić 20 £ za rejestrację, bo za darmo to forum nie jest ? Osobiście bym 8.3 nie brał, za dużo błędów tam jest i sam przy remoncie silnika wiele części zamówiłem albo podwójnie (ten sam kod części) albo w ogóle część niby z tego silnika ale jednak nie.
Opublikowano 5 Marca 20242 l rejestracja za 20euro? pierwsze słyszę, mam tam konto i nie płaciłem za rejestrację ale fakt było to kilka lat temu.
Opublikowano 5 Marca 20242 l 2 godziny temu, marky2552 napisał(a): Petke miałem kiedyś ale za dużo miejsca zajmuje No niestety swoje waży, ale jak się nie ma nic innego a chce się modzić to trzeba mieć petkę, a przynajmniej warto bo masz wtedy pod ręką wszelkie wtyczki, piny do nich itp.
Opublikowano 5 Marca 20242 l 8 godzin temu, MaTeo85 napisał(a): rejestracja za 20euro? pierwsze słyszę, mam tam konto i nie płaciłem za rejestrację ale fakt było to kilka lat temu. Sorka, pomyliłem forum, miałem na myśli MHH Forum. W tamtym roku pisałem o link aktywacyjny do rejestracji, admin powiedział że po uiszczeniu 29$ na dane konto bankowe, przesyła link weryfikacyjny. DIgital elite board widzę niemieckie forum, ciężej zdobyć posty jak przy angielsko języcznym ?
Opublikowano 6 Marca 20242 l Czesc, wiecie moze gdzie szukac przyczyny wody u pasazera w nogach? Dodam od razu, ze to nie panorama ani nic innego zwiazanego z deszczem bo od dawna nie pada Pewnie cos z klimatyzacja, ale gdzie dokladnie szukac? Po nocy przychodze do auta i jest woda na dywaniku, wysusze i w nastepny dzien znowu woda. Wyglada tak jakbym gasil auto i po prostu cos sie skraplalo do srodka po wylaczeniu klimy.
Opublikowano 6 Marca 20242 l 34 minuty temu, Kooga napisał(a): Czesc, wiecie moze gdzie szukac przyczyny wody u pasazera w nogach? "Przyczyny nadmiaru wody w organizmie obejmują czynniki fizjologiczne (np.wahania hormonalne powodujące zatrzymanie wody przed okresem), a także zewnętrzne: brak ruchu, złą dietę, przyjmowane leki." Mam nadzieję, że pomogłem. ?
Opublikowano 6 Marca 20242 l Witam Wiecie może co oznacza kod E1T na wlepce w b8,w tym miejscu jest zazwyczaj E0A lub E4J?
Opublikowano 7 Marca 20242 l Czy wymiana świec jest prosta? Chciałbym wymienić świece na nowe. Auto sprawuje się dobrze ale na wszelki wypadek chciałbym wymienić. Czy lepiej zlecić to w serwisie?
Opublikowano 7 Marca 20242 l Nie ogarniesz tego bez zaplecza narzędzi, one bardzo często się urywają i w tedy jest problem.
Opublikowano 7 Marca 20242 l Godzinę temu, Langista napisał(a): Nie ogarniesz tego bez zaplecza narzędzi, one bardzo często się urywają i w tedy jest problem. W ULTRA benzynie? @NelsonPL tyle lat jeździsz tym autem i jeszcze świec nie wymieniałeś?
Opublikowano 7 Marca 20242 l A, zapomniałem że on ma benzynę w takim razie powinieneś sobie poradzić. Świece zapłonowe wymienia się średnio co 40-60 tysięcy km. Warto jednak wyposażyć się w nasadkę z wkładką gumową w środku, jest to specjalna nasadka do wykręcania świec o cieńszej i wyższej ściance, umożliwiając wykręcenie świecy głęboko w głowicy. Edytowane 7 Marca 20242 l przez Langista