czwura Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Witam zostalo komuś z wymiany dwumasy te plastikowe 3 łapki do przytrzymania półosi, do przytrzymania kołnierza dwumasy i do wyjęcia dwumasy ?
A4B9 Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Ile płacicliście za komplet części a ile za wymianę? Gdzie najtaniej kupić czesci ?
tezet27 Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 U mnie (2.0tdi) wymieniają na gwarancji (75kkm), pojechałem do ASO z niepokojącym hałasem i zdiagnozowali jako problem z dwumasem.
tezet27 Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Odebrałem auto ale nadal coś mi nie gra w dźwięku spod maski, czy ktoś z Łodzi mający ten sam silnik (2.0 tdi 177KM), najlepiej z S-tronikiem chciałby spotkać się na szybką kawę i rzucić uchem, żeby porównać?
Andrzej85 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Witam. Mam pewien problem z moją a4, a mianowicie przy ruszaniu czuć silne wibracje które ustaja przy dodaniu więcej gazu. Wibracje odczuwalne są również w trakcie jazy przy hamowaniu silnikiem lub przy zwalnianiu na biegu trzęsie całym samochodem dodatkowo trzęsie też lewarkiem zniany biegów. Czy może ktoś z forumowiczów miał tak i co może być tego przyczyną. Czy to dwumas?
Marcin_G Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 Witam, Wymieniłem sprzęgło na Sachs Performance cały komplet z półtora miesiąca temu więc powinno być OK natomiast głównie przy cofaniu na półspzęgle gdzieś z tyłu czuć dziwny zapach tak jakby spalenizny. Przy jeździe po mieście ruszaniu i td. jest ok czasami pojawia się też taki zapach przy ruszaniu pod górkę w korkach. Czy to znak że sprzęgło jest uwalone?
strazak990 Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 Panowie co powiecie na temat tej dwumasy
Ir-ek Opublikowano 9 Października 2017 Opublikowano 9 Października 2017 Panowie powiedzcie co myślicie na temat takich aukcji: http://allegro.pl/a4-a5-q5-sprzeglo-kolo-dwumasowe-2-0tdi-0b1105266-i6980121653.html czy zaryzykowalibyście zakupu ?
źrebak Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Hej czy potrafi ktoś sprawdzić nr części dla sprzęgła / dwumasu WAUZZZ8K4DA133350 dostalem wycenę samych części oryg na 7k pln i nie mogę uwierzyć ze to aż tyle kosztuje
panda77 Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Hej jak ma ktoś dostęp do Autodaty to potrzebuje momenty dokręcania śrub do sprzęgła silnik 3.0 TDI kod silnika CAPA rok 2008 Do koła przykręconego do wału korbowego, do Dumasa, do docisku.
audi48 Opublikowano 6 Listopada 2017 Opublikowano 6 Listopada 2017 Jakiej firmy brać komplet dwumas sprzęgło? Sachs czy LUK? Czy jeden czort? Są jakieś wersje czy jak wbiję model auta to mi wypluje po jednym modelu od każdego producenta?
Sulfur Opublikowano 6 Listopada 2017 Opublikowano 6 Listopada 2017 Moja A4 dziś jest akurat w warsztacie na wymianie kompletu sprzęgła (z kołem dwumasowym). Wybrałem Sachsa z prostego powodu - tańszy. Jakość Luk czy Sachs taka sama. Luk czy Sachs ok, jak wymieniasz cały komplet (a praktycznie tylko to się robi) to bierz co będzie tańsze. Ja zamawiałem (nie reklamuję ani nic) ze sprzegla24.pl i dotarło następnego dnia. A ostatnimi czasy znając życie Sachs będzie tańszy (kiedyś chyba Luk był tańszy).
lcu Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Mam pytanie przy ruszaniu, to jest normalne ze jak puszczam sprzeglo i bardzo delikatnie daje gazu to autem szarpie? - dotyczy to diesla.... (manual)
Veiru Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Orientuje się ktoś czy istnieje cień szansy że Sachs, bądź LUK wyprodukują sprzęgło i dwumasę dla silnika CGLC 177km z quattro? Wiem, że póki co nie istnieją części do tego silnika i pozostaje kupić tylko oryginalne. Niepokoi mnie dziwne 'chrobotanie'' przy wciśniętym sprzęgle podczas postoju... jako że mam nalatane 225k chciałem wymienić komplet - a tutaj zdziwko. Nie istnieją części LUKA bądź Sachsa dla mojego silnika. Dla potomnych - ori dwumasa dla CGLC + q - 5.6 tys. Sprzęgło + cały osprzęt - 3.3k Póki co wymienię samo sprzęgło, zobaczymy co będzie. Edytowane 23 Stycznia 2018 przez Veiru
DanielM Opublikowano 27 Stycznia 2018 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Sprzeglo kompletne jest osiagalnie w granicach 1300 netto Dwumas tylko oe Sachs i luk nie podejmuja sie produkcji potwierdzone info z przed 2 tygodni
dragon21 Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 Witam. Czy coś się zmieniło w temacie dwumasu i sprzęgła do cglc? Na allegro w widziałem chyba ostatnio komplet za ok 3600zł. Chodzi konkretnie o 2.0tdi 177 manual ośka, cglc w audi a5 2013r. Jakies 3tyg temu zauwazylem że na zimnym coś chrobocze , ale nie widziałem różnicy czy wciśnięte sprzęgło czy puszczone, a od paru dni dodatków jak zimny to rzuca buda przez około pół minuty, raz nawet dłużej odpalał. Zastanawiam się czy to dwumas czy coś innego
mateusz16 Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 Nic się nie zmieniło jeśli chodzi o silnik CGLC. Tylko ASO. Też widziałem ten zestaw na allegro za 3600zł ale koleś mówi że to luk a nie ma zamienników. Więc nie wiem od czego on to sprzedaje. Być może pasuje od innej wersji konnej silnika.
leewang Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 Koledzy podczas ruszania i delikatnego puszczania sprzęgła czuć szarpanie, czy to wina sprzęgła? Przy odpalaniu i gaszeniu raczej nie szarpie budą. Ewentualnie może ktoś podpowie po czym poznać że dwumas jest zużyty tak organoleptycznie jak się go wyciągnie, to co powinienem sprawdzić?
piotr-s Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 19 godzin temu, leewang napisał: Koledzy podczas ruszania i delikatnego puszczania sprzęgła czuć szarpanie, czy to wina sprzęgła? Przy odpalaniu i gaszeniu raczej nie szarpie budą. Ewentualnie może ktoś podpowie po czym poznać że dwumas jest zużyty tak organoleptycznie jak się go wyciągnie, to co powinienem sprawdzić? Temat delikatnego szarpania omówiony niżej, pod adresem: Niestety na chwilę obecna nie do końca wiadomo jak to rozwiązć
Rekomendowane odpowiedzi