pavvel89 Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Mam problem typu, auto ladnie rozgrzewa sie do 90C daje ogrzewanie przez pare minut / pare kilometrow wieje dana temperatura ,a po jakims czasem zaczyna wiac chlodem / letnim powietrzem Mam vcds nic nie wykryl, wezyki sa nagrzane jak trzeba, plyn chlodzacy jest, klapki dzialaja jak trzeba. Jakis pomysl co to moze byc ?
Pawelkiwi Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 To że VCDS nic Ci nie wykrył - to czego byś oczekiwał. Np. VCDS mówi - wymień czujnik temperatury wnętrza. Tak dobrze nie ma. Sprawdź wszystkie czujniki musi być gdzieś zła wartość. Nie sprawdzaj błędów. Sprawdzaj wartości rzeczywiste.
enrike2 Opublikowano 18 Października 2014 Opublikowano 18 Października 2014 czesc wszystkim dla waszej wiadomości sprawdziłem tak jak jest na filmiku że nie trzeba demontowac calej deski tylko oslony i mozna sie dostac do nagrzewnicy ja dziś tak zrobiłem nie było dużo roboty a się udało ;-) pozdro
Robero321 Opublikowano 18 Października 2014 Opublikowano 18 Października 2014 Da się kiedyś zamieszczałem link do filmiku krok po kroku
enrike2 Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 i dobrze bo wielu mechanikow mi mowilo ze trzeba deske wydzierac
rav85 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 podeślesz filmik, bo tez muszę wyczyścić nagrzewnice
Robero321 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Gdzieś chyba zaginął ten post ale maszt tutaj linka do audizine. Są fotki krok po kroku jak i co. Juz kilka osób z forum ogarniało temat i się da to zrobić bez większych problemów http://www.audizine.com/forum/showthread.php/403682-B6-A4-Heater-Core-DIY
goldi Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 Chociaż tyle polepszyli w porównaniu z modelem audi 80 i a4 b5
Kurka88 Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam mam pytanie odnosnie nie grzania sie plynu.Samochud mam odpalony okolo 15min sprawdzam plyn w zbiorniczku a on chlodny,silnik jest cieply rura od termostatu niby ciepla,w kabinie cieplo,temperatura silnika pokazuje 90'C.Jest cos nie tak czy sa jakies 2 obiegi jak sie termostat otwiera?mial ktos taki problem czy mi sie tylko zdaje ze jest zle.
Dev Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 przejedz sie i dopiero sprawdz ostrożnie odkrecaj korek
Kurka88 Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 przejedz sie i dopiero sprawdz ostrożnie odkrecaj korek wiesz ja mialem calkowity remont silnika,rozrzad sie rozwali i wszystko skladane w serwisie bylo ale mam watpliwosci a potrzebuje rady
karolas123321 Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Pompa może nawalac przy tych objawach jak również termostat.
Kurka88 Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Pompa może nawalac przy tych objawach jak również termostat. termostat nowy pompa wody nowa
bolek 78 Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Witam. Panowie mam dziwne objawy odnośnie ogrzewania.Gdy ustawię temp.na np.19-stC wszystko jest dobrze dmucha ciepłe powietrze ale tak przez około 10 minut,później dmucha chłodniejszym ,jeśli zwiększę temperature np.do 20-st C znów dmucha przez chwile ciepłym i po chwili chłodne. Macie jakieś pomysły?.Dzięki za każdą podpowiedź.
kkam Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Wszystko jest ok. Na klimatroniku ustawiasz jaka ma być temperatura w pojeździe. Jeżeli zwiększysz temp to zacznie dmuchać ciepłym, aby jak najszybciej uzyskać docelową temperaturę. Po osiągnięciu docelowej temperatury może dmuchać np chłodniejszym oraz klimatronik może zmniejszyć siłę nawiewu
bolek 78 Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Kurcze dzięki kkam może to głupie ale nie pomyślałem o tym dzięki że mnie oświeciłeś pozdrawiam.
rosjano Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Witam mam taki problem temperatura dochodzi mi do około 65 stopni i nic więcej jak chwile postoje to spadnie o parę stopni kiedyś jak go pogoniem to osiągnął te 90 ale nie na długo i teraz mierzyłem temperaturę w zbiorniku płynu i pokazuje podobnie jak na zegarkach co to może być?
Mateuszek1001 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Na myśl nasuwa sie termostat, zacznij od wymiany na nowy, powinno pomóc.
jacek70 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Nie dogrzewa bo termostat jest cały czas otwarty. Do wymiany.
rosjano Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 Górę mam ciepła a dół przy termostacie zimny właśnie ale powiem tak ciepłe powietrze leci aha jaki najlepszy:termostat? Witam termostat zmieniony i pomogło temperatura na 90 i trzyma ale mam zimny dół chłodnicy i wąż od termostatu odpowietrzone dobrze bylo Witam termostat zmieniony i pomogło temperatura na 90 i trzyma ale mam zimny dół chłodnicy i wąż od termostatu odpowietrzone dobrze bylo Witam termostat zmieniony i pomogło temperatura na 90 i trzyma ale mam zimny dół chłodnicy i wąż od termostatu odpowietrzone dobrze bylo Witam termostat zmieniony temp trzyma 90 ładnie ale chłodnice mam zimna tzn wąż górny ciepły a dolny zimny razem z termostatem tak ma być przy tych temperaturach na dworze Ale dodam że grzeje dobrze na hi aż parzy
Rekomendowane odpowiedzi