83piotrek Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Witam, po kilku latach wracam na forum. Pytanie dotyczy napedu quattro w a4. Obecnie jezdze przednionapedowym oplem, ale wyprowadzam sie na wies. Do glownej drogi mam okolo kilometra po drodze piaskowej, ale widac ze juz kiedys utwardzanej. Po obu stronach pola. Potrzebuje auta, ktore da rade w zime jak zawieje i na wiosne przy roztopach. Mialem kupic jakas terenowke 4x4 ale nie podobaja mi sie i pomyslalem o audi quattro kombi. Co mysliscie o takim pomysle ?
bandyta928 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Jak nie bedzie obnizona to smialo mozna brac. Sam mam podobna sytuacje, na zime podnosze gwint i jade nie musze martwic sie z odsniezaniem drogi. Tylko opony musza byc dobre.
Mateuszek1001 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Najlepiej to sprawdziła by sie jakaś audi allroad, ale zwykła a4 też da rade.
soolek Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 A4 na standardowym zawieszeniu 1BA to prawie jak Allroad - da radę. Oczywiście opony muszą być dobre, bo inaczej nawet quattro nie pociągnie.
pandamix Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 nawet ośką przejedziesz na łysych oponach jak pędu złapiesz
zabiello Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 A4 na standardowym zawieszeniu 1BA to prawie jak Allroad przesadzasz wracając do tematu to oczywiście że tak, da radę.
soolek Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 A4 na standardowym zawieszeniu 1BA to prawie jak Allroad przesadzasz Nie. Przynajmniej B5 po założeniu 18' i dołożeniu plastikowych dokładek może śmiało pełnić rolę Allroad :-)
Fido Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Co mysliscie o takim pomysle ?Da radę? Aleś pytanie zadał że ho ho Kup,sprawdź sam. To że 4 łapy to nie znaczy że będzie darł jak ruski UAZ
Talib13 Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 Fakt kolega wyżej ma rację 4 łapy to nie traktor albo UAZ ale potrafi dużo, ja zastanowiłbym się nad utwardzeniem tej drogi ponieważ Ty może i wjedziesz i wyjedziesz z domu ale goście (no chyba, że wszyscy mają 4 łapy) poza tym nawet wyjście na spacer będzie problemem podczas roztopów. Gorzej ze śniegiem ale skoro jest tam dom mieszkalny no to chyba gmina jakiś pług ma do odśnieżania i nie zostawia mieszkańców "na pastwę losu". Takie moje zdanie.
YOGI3000 Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 ... ale skoro jest tam dom mieszkalny no to chyba gmina jakiś pług ma do odśnieżania i nie zostawia mieszkańców "na pastwę losu". Takie moje zdanie. To chyba nie mieszkałeś na wsi 83piotrek nie słyszałeś o globalnym ociepleniu? Już u nas nie ma zim z 1 metrowym śniegiem przez 2 miesiące i -20, więc ośka z dobrymi zimówkami da rade.
Talib13 Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 Mieszkam kolego na wsi... wiem jak jest i jakie są tego uroki i nie tylko
marcin4x4 Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 spokojnie... testowane... tylko podczas odśnieżania uważaj na niespodzianki..
MichałA4 Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 Teraz prawdziwej zimy nie uświadczysz , ja kiedyś takie śniegi darłem ośką image hosting above 5 mb
Wojtaz Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Jak będę miał chwile czasu to wkleję filmik jak Quattro potrafi dać rade w zimie, tylko muszę go gdzieś znaleźć
Robero321 Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 daje radę ja swoją kiedyś przeciągnąłem A6 w ośce przez kilometr zasp bo się sąsiad kopał co parę metrów - idzie jak pług albo i lepiej a śniegu zasypało że drzwi się nie dało otworzyć
Dev Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Quattro na 1BA lub 1BR idzie jak pług, śnieg błoto jest mu nie straszne Na YT pełno jest filmików
toman Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Przy dobrych oponach idzie pięknie, ale jakieś granice rozsądku trzeba mieć Teraz prawdziwej zimy nie uświadczysz , ja kiedyś takie śniegi darłem ośką image hosting above 5 mb EHh aż szkoda, że takie zimy już minęły, a Q stoi na podwórku...
lukaszooo Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Mój kolega ma małe ranczo 3 km od asfaltu z czego 1km jest to jego całkowicie prywatna ścieżka przez bagno. Posiada dwa auta Frontera 2.2 na kostce i drugie zwykłe kombi, zimową porą kombiak stoi przy asfalcie a frontera jeździ miedzy domem a asfaltem. Od czasu do czasu spotykamy sie na alkoholizacje i testowanie frontery to lekki rytułał, Frontera na prawdziwej kostce to czołg który dosyc dobrze radzi sobie z pługiem.
djmesiu Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Jak czytam niektóre posty to zaczynam żałować, że nie kupiłem Audioli w quatro....
Rekomendowane odpowiedzi