irzyk Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 11 godzin temu, marcin_franz napisał: A prawym pokrętłem licznika nie da się rozjaśnić podświetlenia? Nie no aż tak nie ogarnięty to nie jestem ? Jest rozjaśnione na maksa ale samo podświetlenie tarcz i zielona kontrolka świecą ciut słabiej. Nocą jest ok bo wszystko ładnie widać. Tylko moje pytanie czy tak jest specjalnie czy coś pominąłem. Czy macie tak samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_franz Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Ale to w dzień Ci słabiej świeci? Bo w liczniku jest czujnik światła i jak jest na zewnątrz jasno to licznik świeci słabiej. Przynajmniej tak w teorii [emoji6] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irzyk Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 3 minuty temu, marcin_franz napisał: Ale to w dzień Ci słabiej świeci? Bo w liczniku jest czujnik światła i jak jest na zewnątrz jasno to licznik świeci słabiej. Przynajmniej tak w teorii Nie tylko w dzień. Chodzi o to, że w nocy wszystko widać ale różnica pozostaje. Różnica w jasności jest stała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Sprawdziłbym czy czujnik światła nie jest zasłonięty , może brakuje takiego plastikowej soczewki/sopelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_franz Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zrób może jakieś zdjęcie jak będzie ciemno to porównamy ze swoimi licznikami [emoji846] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlo 1973 Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Witam Czy pochodzi któryś z kolegów z okolic Sanoka (podkarpackie) co potrafi ogarnąć przełożenie licznika z full fisem do audi A4 b5 z 2001 roku abanty1,9tdi co jest 1/2 FIS. Licznik z full fisem i manetkę do obsługi fisa mam. Nie mogę nikogo znaleźć w okolicy co by to ogarnoł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemolll Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Panowie czy tarcza predkosciomierza polift z a6c5 pasuje do licznika z zegarkiem cyfrowym? Ewentualnie czy ma ma ktoś taka na sprzedaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Tak pod warunkiem, że ten z a6 będzie tej samej firmy co twój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemolll Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 No tak jak mam vdo to musi być tarcza z vdo bo Jagger ma inne troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Dodam że tarcza C5 polift ma delikatnie inna barwę cyferek (bardziej białe ) mały szczegół ale może być czasem widoczny jak przełożysz tylko tarcze prędkości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesik18 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Panowie dziwna sprawa. Zmieniałem kumplowi licznik w lifcie 2000r. Był 1/2fis jaeger, założony vdo full fis angol. Przekodowałem licznik i pokazywał km. Otwarcie drzwi kierowcy dobrze pokazywał. Problem jest z pokazywaniem reszty drzwi w aucie. Wszystko robiłem według poradnika pdf z pierwszej strony tematu. Niestety coś jest nie tak. Które drzwi bym nie otworzył to masa z krańcówki pojawiała się na przewodach z każdych drzwi. Czyli otwieram drzwi PP, a na fisie pokazuje mi otwarty również PT i LT. Analogicznie było otwierając drzwi z tyłu. Może ktoś spotkał się z takim problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Wypiąłeś/odciałeś kabelki w tej czarnej wtyce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesik18 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 nie odcinałem. Dolutowywałem się kabelkami od licznika. Nawet bez tych kabelków sprawdzając multimetrem na pinach w czarnej kostce przy otwarciu którychkolwiek drzwi na każdym pinie od drzwi pp, pt, lt, pojawiała się masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 musisz odciąć i się wlutować albo wypiąc piny i wpiąć swoje - zwróć uwagę w poradniku Soulmaster3m sa one wypięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesik18 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Wszystko jasne, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bediks Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Tak trzeba uciąć ??????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesik18 Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Wstyd mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Ja też miałem problem z drzwiami, kolega montujący walczył z tym ze dwa dni, ale mimo odcietych kabelków nie zgrywało sie nic z poradnikiem, próbówka i do dzieła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Na 100% działa to w aucie po II lifcie gdzie wymieniamy półFisa , we wcześniejszych rzeczywiście zdarzają się dziwne kłopoty ( np. migające lampki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafa Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Na 100% działa to w aucie po II lifcie gdzie wymieniamy półFisa , we wcześniejszych rzeczywiście zdarzają się dziwne kłopoty ( np. migające lampki )W II lifcie również są jaja z migającym oświetleniem w pozycji neutralnej na postoju jak otworzysz drzwi pasażera lub tylne.Co do pokazywanie mozliwe ze bedziesz musial pierwszy pin z kostki wyciagnac, dopiero to u mnie spowodowalo pokazywanie z osobna kazdych drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi