g_egorz Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 TRW daje rade, na MIKODE zdarzaly sie reklamacje ale sprawdzcie adresy firm Brembo Polska i Mikoda - przypadek? Jestem zwolennikiem zimmermana. Klocki ferodo(ale premier jakość OE), takze TEXTAR ,to producenci którzy trzymaja jedną jakość. ATE na wschodni rynek to najczęściej II i III liga. Bosch tylko konfekcionuje klocki, ale wkladaja raczej dobre (ferodo,textar,najczesciej Remse) .. bo Mikodę i Brembo robią na tych samych halach w Dąbrowie Górniczej
piotrsob1 Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 Textar bdb ale pyli i szybko leci Generalnie te co nie pylą i się wolno zużywają to też nie hamują :gwizdanie:
Dev Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 i orają tarcze z Mikodami nie jest tak zle jak niektórzy tutaj piszą w piatek miałem na warsztacie mondeo III na wymiane tyłu zdejmowałem też przednie koła, 2 lata temu montowałem tam klocki Ferodo Premier i tarcze Mikoda, nacinane, nawiercane przebieg 53 tkm, klocka została połowa, otwory zostały wyczyszczone wiertłem a calośc szczotą na szlifierce i musze przyznac że tarcze sa w super stanie jak na ten przebieg :shocked: oczywiscie do kazdego auto trzeba podchodzic indywidualnie ale z doswiadczenia wiem ze jak jest dobry tył to przód nie dostaje tak po du...pie
piotrsob1 Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 Dużo zależy od sposobu eksploatacji :gwizdanie: Mniej więcej w tym samym czasie u siebie zmieniałem hamulce ( perypetie opisane wcześniej w tym wątku ), przebieg czterdzieści tysięcy na tarczach, z przodu właśnie tydzień temu założony trzeci komplet textarów a grubość tarcz to około 23,7 mm. Tak że przy następnych klockach muszę zaopatrzyć się też w nówki tarcze
Dev Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 Dużo zależy od sposobu eksploatacji :gwizdanie: Mniej więcej w tym samym czasie u siebie zmieniałem hamulce ( perypetie opisane wcześniej w tym wątku ), przebieg czterdzieści tysięcy na tarczach, z przodu właśnie tydzień temu założony trzeci komplet textarów a grubość tarcz to około 23,7 mm. Tak że przy następnych klockach muszę zaopatrzyć się też w nówki tarcze na Twoim miejscu przeszedłbym od razu na 320/30mm 288 jest cienkie nawet do B5
piotrsob1 Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 288 przód i 245 tył wyrzuciłem na złom wlaśnie dla tego, aktualnie przód 312 a tył 255 i nie narzekam, dają radę
Rogass Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 Jak pisali koledzy - TRW tarcze i klocki bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Z resztą montowane na serie w VW i Audi ale chyba tylko na tył bo przód to już ATE. Znowu BMW i np Lexus lata na Textarze. A prawda jest tak że wszystko to prawie to samo
sartre1 Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 Przyłączę się z takim zapytaniem, które tarcze polecicie z tych dwóch: Mikody czy Delphi, cena praktycznie jednakowa - 220 zł za komplet.
SebolA4 Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Ja śmigam na MIKODACH plus klocki TEXTARY, moim zdaniem bardzo dobry zestaw jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny.Miałem już parę razy hamowanie np. z 160km\h do 80km\h (Autostrada) i nie odczuwam żadnego negatywnego wpływu na ten zestaw.Polecam.
wojtas-audi Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Ferodo ostatnio za tarcze przod placilem 140 zl za komplet :gwizdanie:
spetsnaz Opublikowano 24 Lipca 2012 Opublikowano 24 Lipca 2012 i orają tarczez Mikodami nie jest tak zle jak niektórzy tutaj piszą w piatek miałem na warsztacie mondeo III na wymiane tyłu zdejmowałem też przednie koła, 2 lata temu montowałem tam klocki Ferodo Premier i tarcze Mikoda, nacinane, nawiercane przebieg 53 tkm, klocka została połowa, otwory zostały wyczyszczone wiertłem a calośc szczotą na szlifierce i musze przyznac że tarcze sa w super stanie jak na ten przebieg :shocked: oczywiscie do kazdego auto trzeba podchodzic indywidualnie ale z doswiadczenia wiem ze jak jest dobry tył to przód nie dostaje tak po du...pie Mondeo jest jakiś zaczarowany, nie wiem jakim cudem, ale w większości tarcze są gładkie do końca swojego żywota, gdzie w A4 zastanawiam się nad wywaleniem po pierwszym komplecie klocków.
dominos993 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 po pół roku uzytkowania mikody jestem zadowolony - i z siły hamowania i z żywotności tarczy, do dopiero jakieś 2-3 mm jej ubyło...
piotrsob1 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 po pół roku uzytkowania mikody jestem zadowolony - i z siły hamowania i z żywotności tarczy, do dopiero jakieś 2-3 mm jej ubyło... Z Twojego profilu nie wynika jakim sprzętem jeździsz, ale w większości tarcz zużycie powyżej 2mm kwalifikuje je do wymiany ........
GreGoriO Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 odświeżę temat... czy coś się zmieniło w jakości MIKODA? Jestem na etapie szukania tarcz do przodu...312
GreGoriO Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 jeśli byłbyś tak miły i powiedział mi które to są ori klocki, byłbym wdzięczny.....
KRAS6986 Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Mam tarcze mikody wentylowane nacinane nawiercane + oryginalne klocki i bardzo dobrze hamują, pyłu niema ani nic w poprzednich autach też maiłem mikody i żadnych problemów....
Dev Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 jeśli byłbyś tak miły i powiedział mi które to są ori klocki, byłbym wdzięczny..... Jak chcesz to mam jeden wolny komplet
GreGoriO Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 mówisz o klockach czy cały zestaw? poproszę o cenę.
Rekomendowane odpowiedzi