Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może to nie febi lipa tylko lipa z waszymi umiejętnościami przy montowaniu zawieszenia????

Mechaniorzy zmieniali.
Febi to sobie moge zalozyc czujnik temperatury ale nie wahacze... ;)

Moze jakas lewa partia sie trafila, nie wiem. Wiem za to, ze juz nie bede ryzykowal.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 874,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, Fazii napisał:

Konkretne przykłady daj, jaki przelot itd. bo tak to wypowiedź nic nie wnosi...

Co konkretne? Z numerami części i sesją zdjęciową? Wiem co zakładam, wiem jak używam i w jakim stanie ściągam.Chcesz to wierz, nie chcesz -przekonaj się sam. Febi było dobre, lecz lata temu. Dzisiaj ani płyn do wspomagani, ani tarcze(zwłaszcza), ani gałki, końcówki, wahacze. Guma jakaś -tyle.

32 minuty temu, k232 napisał:

Może to nie febi lipa tylko lipa z waszymi umiejętnościami przy montowaniu zawieszenia????

Takie rozterki to mogłem mieć na początku lat 90tych.

Opublikowano

popieram febi komplet 1 wahacz banan rozleciał się po 12tyś km

montaz nie ma nic wspólnego bo wybił się sworzeń kulisty

nastepnie poleciały 2 górne i dolny prosty

wpadł komplet lema i był spokój

Opublikowano
popieram febi komplet 1 wahacz banan rozleciał się po 12tyś km
montaz nie ma nic wspólnego bo wybił się sworzeń kulisty
nastepnie poleciały 2 górne i dolny prosty
wpadł komplet lema i był spokój

Dokladnie tak jak kolega pisze [emoji1305]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opublikowano

Panowie ktoś ogarnięty w tym temacie może jakieś podsumowanie zarzucić??

1. Oczywiście LEM najlepszy nie ma co, ale cena też najlepsza

2. Chciałem kupić febi - z tego co czytam to kicha i nie wolno tego brać

3. Powiedziałem mechanikowi że kupię MS - to powiedział żebym nie jechał więcej niż 120 bo się to g..rozleci i żebym za 3 miesiące do niego nie wrócił że coś wali

4. W co zainwestować żeby nie przeinwestować, a pojeździć trochę w spokoju??

Opublikowano

Meyle Hd polecam

Opublikowano

No tak tylko teraz zrzut: wahacz dolny prosty lem - 250 zł, meyle hd-220 zł. chyba już bym dopłacił do lem. a coś z niższej półki?? naprawdę mam ochotę zaryzykować w skv, mechanik kolega nie bedzie ze mną rozmawiał przez chwilę bo ma zdanie na takie tematy. oczywiście zawsze komuś coś się rozleci, ale jest gdzieś info ze to totalne badziewie i nie pojezdzi sie na tym 20-30tys??

Opublikowano

1350 placiłem za meyle wiec nie ma tragedii,drugi rok i cisza i gumy całe 

Opublikowano
46 minut temu, andrew235 napisał:

No tak tylko teraz zrzut: wahacz dolny prosty lem - 250 zł, meyle hd-220 zł. chyba już bym dopłacił do lem. a coś z niższej półki?? naprawdę mam ochotę zaryzykować w skv, mechanik kolega nie bedzie ze mną rozmawiał przez chwilę bo ma zdanie na takie tematy. oczywiście zawsze komuś coś się rozleci, ale jest gdzieś info ze to totalne badziewie i nie pojezdzi sie na tym 20-30tys??

Śmiało możesz brać zestaw RTS.

Opublikowano

Ja na SKV przebiłem 'barierę' 14k km i leci dalej, kwestia tego czy chcesz 'ryzykować' tańszą opcją, czy chcesz być 'pewniejszy' droższym produktem, który tak samo może być wadliwy i polecieć po 10k km.

Opublikowano
8 godzin temu, andrew235 napisał:

a coś z niższej półki??

Edytowane przez przem8

Opublikowano
5 godzin temu, przem8 napisał:

Maxgear. Prawidłowy montaż i pewnie z rok pojeździsz.

Opublikowano

Z niższej półki właśnie jest SKV, nie wiem czy jest coś tańszego od tej firmy..

Opublikowano

Próbuj RTS

Opublikowano

Panowie sytuacja jest taka - firmy, rts, meile, trw czy lem mają podobne ceny, różniące się dosłownie 20, max 30 zł. potem jest febi - ale tutaj mało kto się o tym wypowiada pozytywnie (cena: prosty dolny 200 zł sztuka - też tanio nie jest), następnie już dół: maxgear, MS, skv i chiny. zaczynam od wersji taniej, jak pojeżdzę na skv rok czy trochę więcej uznam że to był dobry wybór, jak nie, więcej nie zrobię takiego błędu i oczywiście podzielę się wrażeniami z kolegami. i jeszcze jedna sprawa: LEM=3-4 x coś tańszego. nawet jak założyć rok jazdy na tanim zawieszeniu. wszyscy są pewni, że LEM wytrzyma bez dotknięcia 3-4 lata jazdy?? (to było pytanie retoryczne)

Edytowane przez andrew235

Opublikowano

No właśnie LEM nie zawsze wytrzymuje tyle ;) potrafi paść po roku albo i krócej, zależy na jaką sztukę trafisz.

Opublikowano
14 godzin temu, andrew235 napisał:

Panowie sytuacja jest taka - firmy, rts, meile, trw czy lem mają podobne ceny, różniące się dosłownie 20, max 30 zł. potem jest febi - ale tutaj mało kto się o tym wypowiada pozytywnie (cena: prosty dolny 200 zł sztuka - też tanio nie jest), następnie już dół: maxgear, MS, skv i chiny. zaczynam od wersji taniej, jak pojeżdzę na skv rok czy trochę więcej uznam że to był dobry wybór, jak nie, więcej nie zrobię takiego błędu i oczywiście podzielę się wrażeniami z kolegami. i jeszcze jedna sprawa: LEM=3-4 x coś tańszego. nawet jak założyć rok jazdy na tanim zawieszeniu. wszyscy są pewni, że LEM wytrzyma bez dotknięcia 3-4 lata jazdy?? (to było pytanie retoryczne)

od 2008 roku sprzedajemy lemfordera i od tego czasu sprzedaliśmy wahaczy setki jak nie więcej. Nic nie wróciło poza wahaczami dolnymi od kolegi @mystic.pl ale ich nawet chyba nie reklamowaliśmy bo RObert miał to w obniżonym, mocnym aucie i chyba te 70-czy 100 tyś jakie na nich zrobił Robertowi wystarczyło.

Pozdrówki

Marcin

Opublikowano
Dnia 6/6/2017 o 23:58, Langista napisał:

Ja na SKV przebiłem 'barierę' 14k km i leci dalej, kwestia tego czy chcesz 'ryzykować' tańszą opcją, czy chcesz być 'pewniejszy' droższym produktem, który tak samo może być wadliwy i polecieć po 10k km.

Wow 14k km to ekstra wynik:facepalm: Widzę że jesteś tak zafascynowany marką ze nawet jak coś padnie to i tak raczej tego nie napiszesz.

Opublikowano

Piszę, bo każdy mówił, że 5k nie wytrzyma, a Was widze to boli bo sprzedaż spadła ;)

Opublikowano

Mnie boli to, że ludzie zakładający ten syf jeżdżą po polskich drogach i narażają innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo rozkraczenia się, wciskając im markowy niemiecki produkt, oflagowany nieistniejącą firmą, ale o tym już była mowa sto razy.