pila24 Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 3 godziny temu, Muskel1 napisał: Sa wtedy w pozycji wyjsciowej zero i wiedzą że mogą 50%w dół lub 50%w góre jechać. Przy kodowaniu na a4 to nawet nie 50/50 bliżej do 30/70. Wystarczy zmienić kodowanie sterownika na passata i świata tak się podniosą iż w ogóle wiązka światła nie trafia na drogę tylko wali po koronach drzew,juz się o tym przekonałem sam pod wymianie sterownika który by zakodowany na paska ?
Muskel1 Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 Miałem dwie A4 i nie mogę tego potwierdzić. Może były też źle zaadoptowane?
pila24 Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 1 minutę temu, Muskel1 napisał: Miałem dwie A4 i nie mogę tego potwierdzić. Może były też źle zaadoptowane? Wiesz,ja robiłem adaptacje z 50 razy albo i więcej, bo każde zrobione bixy testuje pod względem poziomowania ? i silniczki mają dużo większy potencjał wychyłu niż to Ci się wydaje (dopiero po przekodowaniu sterownika na obsługę innego modelu niż a4b6 to można zaobserwować).
Muskel1 Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 Też kilka razy adaptacje przeprowadzałem ale prawde mówiąc nie eksperymentowałem zmieniając w kodowaniu przeznaczenia sterownika bo nie było takiej potrzeby. Fakt jest, kiedyś się w końcu i ten gwint kończy i dalej niż koniec nie ma. W jakim stopniu wychylenie w zależności od zakodowanego modelu jest wieksze lub mniejsze nie wiem ale mogę to sobie wyobrazić bo to zależy od konstrukcji lamp. Wiadomo, ze nie wszystkie sa takie same. Inne pytnie czy można takim działaniem coś uwalić w momencie jazdy wyżej lub niżej niż dla zakodowanego modelu? Zeskoczenie zębatki z gwintu? Nie wiem.
Langista Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 13 godzin temu, pila24 napisał: Masz włącznik auto? Zobacz w blokach pomiarowych jaki masz czas reakcji (64 sekundy czy np. 0,06s)? Nie mam, w b6 w ogóle były pokrętła z auto? Ogólnie światła były ustawiane właśnie na podstawie wątku z forum o ustawianiu ksenonów, czyli najpierw według instrukcji z mechanikiem zrobiliśmy adaptację i wszystko było ok, no ale w poniedziałek jeszcze raz pojadę do niego i sprawdzimy jak wyglądają te odczyty. Na jakim kanale one są? Do tego jedno mi spokoju nie daje, jak jadę te przysłowiowe 3 sekundy za autem to linię światła mam na wysokości tablicy rejestracji ale aż mi głupio było jak na autostradzie wśród wszystkich aut, to ja oświetlałem znaki z prawej strony drogi..
pila24 Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 (edytowane) 4 minuty temu, Langista napisał: Nie mam, w b6 w ogóle były pokrętła z auto? Tak były,pytam czy nie masz takiego dołożonego bo po wsadzeniu takiego przełącznika w trybie pracy auto xenony działają w trybie poziomowania statycznego a nie dynamicznego. Trzeba przeróbkę zrobić i juz działają normalnie. Zrób odczyt z czujników i pokaż jaki masz ten czas gdzie jest opis time constant. Numeru bloku nie pamiętam ale tam są 3 bloki aktywne wiec poradzisz sobie. Edytowane 31 Maja 2020 przez pila24
Langista Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Dzisiaj jeszcze raz zrobiliśmy te światła z kumplem i ciekawe czy będzie różnica podczas jazdy. Czujniki na postoju pokazywały tak : Podczas bujania auta zmieniały wartości, czyli działają.. Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Langista
wybaczmi Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Panowie prawdopodobnie padła mi przetwornica w lampie która posiada numer 73010137M, jest opcja żeby szukać przetwornicy z innym numerem??
Muskel1 Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Dlaczego z innym numerem? Kup taką samą nową i po kłopocie. Z używanymi przetwornicami jest loteria.
Langista Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Jest ale w większości przypadków jak padła jedna, to wymienia się obie, bo ta druga też padnie chwilę po tej pierwszej. No i inne numery mogą się wiązać z inną kostką (4/6/12 pin). Edytowane 5 Listopada 2020 przez Langista
wybaczmi Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Dzięki Panowie za odpowiedzi Tylko właśnie nie mogę znaleźć o tych numerach nowej, dlatego pytam co z tym fantem mogę zrobić
Muskel1 Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Ta powinna też pasować PRZETWORNICA XENON PASSAT AUDI A4 B6 088794 VALEO 7526950920 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 193 zł - PRZETWORNICA XENON PASSAT AUDI A4 B6 088794 VALEO...
wybaczmi Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) właśnie tak patrzę, bo nie widzę nigdzie numeru części Audi na tej przetwornicy znalazłem tylko ten co wam podałem dobra już wszystko wiem, mam numer 3D0 907 391A 12 pin Edytowane 5 Listopada 2020 przez wybaczmi
Muskel1 Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Masz bi-xenon? Zrób zdjęcie tej przetwornicy i podaj VIN to dobierzemy odpowiednią.
pila24 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Są adapterki z 12 pin -> 4 pin,ale szczerze to lepiej zamontować jakąs lepszą przetwornice np. hella i spokój na zawsze będzie.
GreenGreen Opublikowano 3 Stycznia 2021 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Panowie idzie wyciągnąć odblaśnik soczewki xenon / bixenon bez rozklejania lampy aby oddać do regeneracji ? Jakbym chciał zmieniać na inne soczki to jak z dostępnością adapterów do HELLA EVOX-R 2.0 / Koito FX-R 3.0 3″ / Bosch / AL ? Pytam xenon / bixenon bo nie wiem czy mam xenon czy bi z niedziałającymi przesłonami - świeży zakup a poprzednik twierdził że bixenon.
MaTeo85 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Opublikowano 3 Stycznia 2021 soczewki wyciągniesz bez problemu, ale czy inne większe wsadzisz bez rozklejania to zależy czy xenon czy bixenon. xenon ma żarówkę od pozycji dokładnie pod soczewką, a bixenon ma żarówkę pozycyjną po skosie od soczewki. Adapter do bixenonu pod evoxa będę robił w lutym (teraz jestem w pracy a zapas gotowych się skończył) wtedy były by dostępne jak coś.
kamil-vag Opublikowano 3 Stycznia 2021 Opublikowano 3 Stycznia 2021 9 godzin temu, GreenGreen napisał: Jakbym chciał zmieniać na inne soczki to jak z dostępnością adapterów do HELLA EVOX-R 2.0 / Koito FX-R 3.0 3″ / Bosch / AL ? Pytam xenon / bixenon bo nie wiem czy mam xenon czy bi z niedziałającymi przesłonami - świeży zakup a poprzednik twierdził że bixenon. Pokaż zdj lampy od tyłu... Łooo panie ale ceny to mają kosmos w tym hidretrofit... odezwij się na PW to doradzę.
Rekomendowane odpowiedzi